27. 12. 2020 20:36 − 2768× − 0

Jari Huttunen proti zbytku světa!

Fin je podle hodnocení portálu DirtFish nejlepším jezdcem světa 2020 s vozem kategorie Rally2.

Propojení s motorsportem začalo pro DirtFish před deseti lety založením rally školy. Od té doby neustále navyšuje své aktivity a zviditelňuje svoji přítomnost v automobilových soutěžích. DirtFish vyrostl díky webovému portálu ve značku, která je známá po celém světě. Její tým nekompromisně analyzuje a popisuje události ve světě rally – spolupracuje s nejvýznamnějšími novináři, jedním z nich je třeba Colin Clark.

V jednom z nejnovějších rozborů se portál pokusil shrnout letošní soupeření mezi jezdci ve vozech kategorie Rally2 a porovnat je mezi sebou. Všímal si jezdců ze všech scén – WRC2, WRC3, ERC a národních šampionátů. Redaktoři svým charakteristickým způsobem a se specifickým humorem určili první desítku na základě statistik a porovnáním dosažených výsledků. Na prvním místě žebříčku se objevil ten, který na ně svými úspěchy udělal nejsilnější dojem. A není to nikdo jiný než náš Jari Huttunen!

Ve zmíněném srovnání jezdec speciálu Hyundai i20 R5, provozovaného stájí Kowax 2Brally, soupeřil se jmény jako Andreas Mikkelsen, letošní vítěz WRC2 Mads Östberg, druhý v této kategorii Pontus Tidemand či jezdec M-Sportu Adrien Fourmaux. V desítce se objevili rovněž dvojnásobný mistr Evropy Alexej Lukjaňuk a vicemistr ERC (nejlepší z ERC1 Junior) Oliver Solberg, stejně jako přímý soupeř Huttunena a hlavní konkurent v boji o titul WRC3 ​​bolivijský mladík Marco Bulacia.

Jari byl oceněn nejen za vítězství ve světovém seriálu WRC3 a za triumf v polském šampionátu RSMP, ale také za své výjimečné výkony při všech dvanácti letošních startech (skončil vždy na stupních vítězů) a za výsledky dosažené při debutu na asfaltových rychlostních zkouškách v Polsku a v Itálii.

Portál DirtFish pečlivě rozepsal výsledky všech nejlepších jezdců, ale letošní úspěchy reprezentanta týmu Hyundai Poland Racing považuje za nejhodnotnější.

Výsledky hodnocení:

Jari Huttunen (FIN) – Hyundai i20 R5 : 1. WRC3 / 1. RSMP
Adrien Fourmaux (FRA) – Ford Fiesta Rally2 : 2. WRC2
Mads Östberg (NOR) – Citroën C3 R5: 1. WRC2
Oliver Solberg (SWE) – VW Polo GTI R5 / Fabia Rally2 evo : 2. ERC / 1. ERC1 Junior
Andreas Mikkelsen (NOR)- Škoda Fabia Rally2 evo :
Alexej Lukjaňuk (RUS) -Citroën C3 R5 : 1. ERC
Marco Bulacia (BOL) – Citroën C3 R5 : 2. WRC3 / 1. Italy Gravel
Grégoire Munster (LUX) – Hyundai i20 R5 : 3. ERC / 2. ERC1 Junior
Pontus Tidemand (SWE) – Škoda Fabia Rally2 evo : 12. WRC / 2. WRC2
Andrea Crugnola (ITA) – Citroën C3 R5 : 1. Italy

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!