Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
6. 1. 2021 11:12 − 9484× − 9

Kdo platí, ten jede aneb M-Sport se 2 auty

Dlouho nás ohledně jezdecké sestavy napínal britský M-Sport, ale nyní už je jasno a jednička týmu je poměrně překvapivá.

Pouze jeden jezdec letos odjede s Fiestou WRC všechna kola světového šampionátu a bude tudíž pomyslnou jedničkou v sestavě cumbrijského týmu. Oním jezdec je možná překvapivě Gus Greensmith, který již letos sedlal třetí Fiestu a nejlépe zajel páté místo v Turecku. Pro mladého rodáka z Manchesteru tedy letos přijde díky kompletnímu programu řada šancí na vylepšení ono dosavadního maxima. Ve druhém autě Brita na střídačku doplní Teemu Suninen a Adrian Fourmaux, Francouz si však střihne i kompletní WRC2 s Fiestou Rally2, takže se dá předpokládat, že se bude ve WRC s Finem střídat právě podle toho, kdy bude mít povinnosti v doprovodném šampionátu. Na Rallye Monte Carlo, pokud se pojede, pak budou M-Sport reprezentoval Greensmith se Suninenem. "M-Sport dlouhodobě podporuje mladé jezdce, což je věc blízká srdci Malcolma Wilsona a na tomto přístupu se nic nemění ani v roce 2021, kdy budeme dále pomáhat rozvoji Guse, Teemu a Adriena. Všichni tři jsou talentovanými piloty a připravili jsme program tak, abychom z každého dostali to nejlepší a současně jim pomohli v dalším rozvoji kariéry," říká šéf M-Sport Ford WRT Rich Millener

Jako jednička tedy nastoupí Gus Greensmith, který ke své nadcházející sezóně říká: "Mám radost, že mohui reprezentovat M-Sport a jsem nesmírně vděčný za možnost odjet celou sezónu. Jde o splnění klukovského snu a už se nemohu dočkat první soutěže. Loňská sezóna nám dala ochutnat, co nás čeká letos a jsme připraveni do toho teď dát vše a zaměřit se na zlepšování v průběhu roku a ne jen v otázce mých jezdeckých schopností, tak i ve všem ostatním, abych mohl mít úspěšnou kariéru v MS," říká manchesterský rodák a čerstvá jednička M-Sportu.

Jak již bylo řečeno, o druhé auto se bude střídat dvojice jezdců a na Monte vedle Greensmitha začne Teemu Suninen, který v sestavě M-Sportu není žádným nováčkem. "Víme, že Teemu nepostrádá rychlost a to ukázal už při svých prvních startech s Fiestou WRC a bylo pro nás důležité najít cestu, jak zajistit, aby s námi pokračoval i letos. Podařilo se nám pro něj zajistit střídavé starty s WRC a jeho cílem budou vybrané soutěže, kde může být s Fiestou konkurenceschopný. Je škoda, že už vedle něj nebude sedět Jarmo, ale Teemu se za dobu jejich spolupráce hodně naučil a jsem si jistý, že získané zkušenosti letos využitje," říká Rich Millener.

V porovnání s výše jmenovanou dvojicí bude v kokpitu Fiesty WRC nováčkem Adrien Fourmaux, který zatím se speciálem nejvyšší kategorie odjel jen Rallylegend v San Marinu, kde v rámci WRC klasifikace vyhrál. V závěru sezóny pak zejména v ERC na Kanárech ukázal tempo s Fiestou Rally2, když bral první místo. "Už se nemůžu dočkat až začneme bojovat o čelo ve WRC2. Loni jsme byli několikrát blízko vítězství a věřím, že máme vše, co je potřeba k tomu, aby se nám to letos povedlo. No a samozřejmě se těším na starty s WRC, zažít závody s nejlepší technickou a zase o něco lépe porozumět tomu, co je potřeba k dosažení vrcholu v rally." K angažování slibného Francouze dodává Rich Millener: "Adrien nás loni zaujal a jsme nadšení, že mu letos můžeme nabídnout další kompletní sezónu ve WRC2 s Fiestou rally2 a k tomu přidat několik startů s Fiestou WRC. Chceme mu zajistit co nejvíc startů půjde, abychom společně dále ukazovali schopnosti Fiesty i jezdce." Závěrem pak Millener dodává, že v týmu se najde místo i pro případné třetí auto se špičkovým pilotem, avšak zatím nic není dojednáno a sestava sestává z výše uvedených jezdců. Hodně se nabízí Andreas Mikkelsen, který by letos krom startů s Fabií Rally2 chtěl opět okusit i ligu nejvyšší, ale jak a zda vůbec toto spojení dopadne, to ukáže teprve budoucnost.

Komentářů celkem: 9
6. 1. 2021 12:421
0 0
Lappiho je škoda. Ale lepši platící než zadnísmajlíksmajlík
6. 1. 2021 14:482
0 0
Co se dá dělat, loni nikdo moc nevydělával, takže se tomu nedivím. Hlavně že ford pojede, třeba kluci někde překvapí smajlíksmajlík
6. 1. 2021 17:083
0 0
Snad to Malcolm ustojí a nebude to mít stejný scénář jako u Citroenu. Ti taky na zhoršenou ekonomiku reagovali tím, že nasadili jen dva vozy a pak......
6. 1. 2021 19:064
0 0
Malcom to ustojí, už ustál mnoho jiného. Mezi M-sportem a Citroen racing je dost rozdílů, zejména ten, že fungování M-sport není přímo závislé na automobilce. Citroen odešel nejen z finančních důvodů, ale také částečně proto, že se jim investice do motorsportu přestala vyplácet. Nebyly výsledky, na které byly zvyklí, a které by si představovali. Loeb už byl v důchodu, Ogier odešel do Toyoty, všichni kvalitní jezdci byly rozebraní, šance na dobré výsledky zhasla, tak nač to živit z peněz automobilky.
9. 1. 2021 12:365
0 0
smajlík 3 auto že by Botas ? smajlík
9. 1. 2021 17:106
0 0
Re: Kuda 08 -
M - Sport podporuje mladé jezdce. Valtteri má 31 let a tudíž už má dost přetočený tachometr.smajlík
9. 1. 2021 23:217
1 0
Pepane, to je pravda, ale jak víme z českých autobazarů, není problém tachometr přetočit zpět kvůli zisku smajlík
9. 1. 2021 23:368
0 0
Původně napsal Pepan A1
Re: Kuda 08 -
M - Sport podporuje mladé jezdce. Valtteri má 31 let a tudíž už má dost přetočený tachometr.smajlík
Na instagramu se objevili fotky z testu tak kdo ví. Hlavně u M-sportu to teď je ,, kdo platí, ten jede " smajlík
10. 1. 2021 11:309
0 0
Původně napsal mrkenny
Pepane, to je pravda, ale jak víme z českých autobazarů, není problém tachometr přetočit zpět kvůli zisku smajlík
Pravda. Jak znám české bazaristy, tohle by pro ně neměl být velký problém.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!