Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
21. 1. 2021 09:07 − 2891× − 7

Získat titul proti Sebovi by mělo vyšší váhu

Thierry Neuville je rád, že Sébastien Ogier pokračuje v šampionátu, protože získat titul proti Francouzovi má dle jeho pohledu větší cenu.

Belgický pilot při pohledu na výsledky provází Sébastiena Ogiera jako stín, když hned v kariéře 5x bral post vícemistra, ale jak Thierry Neuville říká před startem letošní sezóny, neschází mu motivace k tomu tuto sérii utnout a rád by sedminásobného mistra světa porazil v jeho poslední sezóně, protože získat titul v boji proti Francouzovi má vyšší cenu, než jej získat třeba až o rok později. A jestliže všechny dosavadní pokusy seděl po Neuvillově boku Nicolas Gilsoul, letos bude v dalším boji proti Ogierovi pomáhat Neuvillovi nový mitfára, kterým je Martijn Wydaeghe, jenž se tento týden stal novým Belgičanovým spolujezdcem poté, co se nečekaně rozešel se svým dosavadním kopilotem.

"Samozřejmě, že chci získat titul v době, kdy je Sébastien aktivní v šampionátu. Pro nás je nejdůležitější, že se můžeme měřit s těmi úplně nejlepšími. Až Ogier skončí, tak jeden z těch nejlepších pilotů šampionát opustí," říká Thierry Neuville pro server DirtFish a pokračuje tím, proč právě přítomnost Seba Ogiera v šampionátu zvyšuje punc případného titulu, "jasně, v mistrovství světa jsou i další vynikající jezdci, ale z mého osobního pohledu by měl titul větší cenu, když bych jej získal proti Sébastienovi. I to je důvod, proč chceme, aby v šampionátu setrval, každý chce, aby v něm jeli ti nejlepší," dodává belgický pilot Hyundai.

Jak se další pokus o titul proti Sebu Ogierovi bude Thierry Neuvillovi dařit budeme moci začít zjišťovat již dnes, kdy úvodní dvojici vložek startuje Rallye Monte Carlo, která se postará o úvod světového šampionátu. No a když se podíváme do historie, tak v okolí Gapu má jednoznačně lepší statistiky Ogier, jenž je rodák z tamního kraje a sedminásobní vítěz soutěže, avšak jedno je jisté, Neuville ani ostatní jezdci mu nebudou chtít nechat nic zadarmo.

Komentářů celkem: 7
21. 1. 2021 10:45
5 0
Podle mě Thierry nikdy titul nezíská. Myslím si, že mu chybí konzistentnost a psychická odolnost. Je sice schopen se vypnout k mimořádnému výkonu, ale pak stačí jeden neúspěch a na jeho jízdě se to okamžitě projeví. V letošní sezóně by kromě Ogiera musel převálcovat ještě Tänaka a Evanse a i po odchodu Seba Druhého to nebude mít snazší. Dorůstá mladá generace dravečků, kteří se do toho boje o titul zapojí a nebudou brát ohledy na starší jezdce.
21. 1. 2021 13:36
2 0
no, ale prohrát se Sebem taky není zas tak velká ostuda, že Thierry? smajlík
21. 1. 2021 13:41 Upraveno 13:41
1 0
Re: Novej - Prohrát s Ottíkem taky ne.
21. 1. 2021 17:07
1 0
dost mi připomíná v tomhle Latvalu
21. 1. 2021 17:14
0 2
Ale každopádně by si titul zasloužil!
25. 1. 2021 10:25
0 0
Obávám se, Thierry, že svoje šance jsi probendil. Teď proti těm třem vlčákům na toyotách je mizivá naděje.
25. 1. 2021 11:01
0 0
Je to prostě druhý Hurvínek
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!