Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
5. 2. 2021 20:14 − 4117× − 3

Kalendářové rošády začínají

Stačilo pouhých pět týdnů nového roku, abychom se dočkali prvních změn v původně ohlášeném kalendáři ERC.

Asi jen největší optimista by na začátku letošní sezóny věřil, že se vše odehraje tak, jak se na konci minulého roku kalendáře naplánovaly a schválily. Jak se dnes ukazuje, optimismus nebyl na místě, neboť čínská chřipka úřaduje i v roce 2021 a k prvním změnám kalendáře byl donucen evropský šampionát, když hned tři úvodní soutěže mění termín. Původně úvodní podnik sezóny Rally Serras de Fafe e Felgueiras se přesunuje na termín konce září, Rally Islas Canarias pro jistotu volí podobně jako vloni termín v závěru roku. Sezónu tak dle nejnovějších plánů otevře Azores Rallye o prvním květnovém víkendu a poté by přes léto měl dle aktuálních plánů pokračovat šampionát dle původního návrhu.


Foto: fiaerc.com

Jean-Baptiste Ley ke změnám uvedl: "Udělali jsme vše možné i nemožné pro to, aby jsme zachovali původní kalendář a vyhnuli se nepříjemnostem spojeným s přesunem soutěží. Avšak odklad začátku sezóny a přesun některých soutěží na pozdější část roku se ukázal jako jediná možnost s ohledem na to, aby byla zajištěna bezpečnost a zdraví všech i s ohledem na vývoj pandemie a s ním spojené těžkosti, které řeší organizátoři jednotlivých soutěží kvůli národním lockdownům," vypočítává zástupce promotéra ERC Eurosport Events.

A koordinátor mistrovství Evropy pokračuje: "I přes značnou snahu se nemám nepodařilo udržet návaznost soutěží ve Fafe a na Azorských ostrovech. Logistická podpora pro ty, kdo se vydají závodit na ostrovy, však zůstává a soutěž samotná je více než dobrým místem pro zahájení sezóny. Tím, že se Azory pojedou v původním termínu Rally Islas Canarias doufáme, že se podaří minimalizovat komplikace pro jezdce, týmy a média. Datum navíc zapadlo do kalendáře portugalské ASN pro lokální a národní šampionát. V případě Fafe pak platí, že kdo si počká, ten se dočká. Organizátoři na Kanárských ostrovech vloni připravili fantastické finále sezóny i navzdory všem omezením a věříme, že letos nachystají ještě lepší podnik," uzavírá Jean-Baptiste Ley.

Komentářů celkem: 3
5. 2. 2021 20:311
2 0
Když vidím, jaký se za rok udělal "pokrok", nabízí se otázka - dočkáme se jubilejní Barumky alespoň do roku 2023 včetně? smajlík
5. 2. 2021 20:482
1 0
4. prosince jsem si dělal legraci z této situace, když jsem větu Romana Kresty: "Na jubilejní Barumce nebudu chybět, ale ještě nevím v jakém autě" parafrázoval slovy, že na jubilejní Barumce nebude chybět, jen ještě neví v jakém roce...a už je to tu smajlík
6. 2. 2021 21:553
0 0
liposh-Dobře si pamatuji. Asi to tak opravdu bude. No myslím,že v české kotlině je to minimálně do léta ztracený snad nebude ještě hůře.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!