10. 2. 2021 10:17 − 1631× − 0

Tradiční želechovická rally-beseda pro letošek zrušena

Původně se měl čtrnáctý ročník tradičního předsezónního setkání jezdců a fanoušků rally uskutečnit v sobotu 20. února.

Zatímco loni měla želechovická Beseda se závodníky rally to štěstí, že se odehrála ještě před vypuknutím pandemie koronaviru v Evropě, letos už se bohužel protiepidemická opatření dotkla i této akce.

Původně se měl čtrnáctý ročník tradičního předsezónního setkání jezdců a fanoušků rally uskutečnit v sobotu 20. února, což bylo také se začátkem roku komunikováno na některých sociálních sítích. Vzhledem k nepříznivému vývoj epidemické situace je však již nyní jasné, že to nebude možné, a ani v současné době není možné stanovit žádné jiné reálné předsezónní datum.

Za pořádající Rally klub Paseky o. s. se k situaci vyjádřil dlouholetý hlavní organizátor besedy a také zkušený spolujezdec Jaroslav Krajča: „Měli jsme připravený tradičně bohatý program a jako každý rok jsme s pozitivním ohlasem oslovili zajímavé hosty z řad aktivních jezdců rally. Respektujeme však nařízení vlády z důvodu pandemie koronaviru a v současné době není jisté, kdy bude uvolněno pořádání akcí ve vnitřních prostorách. Uvažovali jsme ještě o dubnovém termínu před plánovaným Rallysprintem Kopná, ale tam jsme zase narazili na termínové kolize s jinými akcemi. Navíc je beztak velmi nejisté, jak to bude na jaře s možnostmi pořádání akcí o účasti několika stovek lidí v uzavřených prostorách, jako je právě ta naše. Jsme tedy bohužel nuceni besedu pro letošní rok zrušit a její čtrnáctý ročník uspořádat až v roce 2022, přestože nás to samozřejmě mrzí.“


Foto: Jiří Hejtmánek

Připomeňme, že loni se besedy zúčastnili například letošní „dakarista“ a legenda českého automobilového sportu Tomáš Enge, dále Petr Semerád nebo Karel Jirátko. Předloni byli zase hlavními hvězdami úřadující mistři světa WRC 2 Jan Kopecký a Pavel Dresler. Celkem se fanouškům za dobu trvání besedy představilo téměř sto padesát českých jezdců. Vidět jsme mohli i zahraniční hosty jako bývalého jezdce Škody Motorsport Seepa Wiegana nebo tehdejšího juniorského mistra Evropy Marijana Griebela.

„Přejeme všem fanouškům rally a jejich blízkým mnoho zdraví, respektu a ohleduplnosti i v následujících, doufejme, závěrečných měsících pandemie. Těšíme se, že se za rok budeme moci opět se všemi setkat, a snad už bez jakýchkoliv významnějších omezení,“ uzavírá přáním za všechny pořadatele a pořadatelky rally-besedy Jaroslav Krajča.

Na video-sestřihy z minulých ročníků besedy se můžete podívat zde.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!