Oliver Solberg: "Přechod na WRC jsem čekal složitější"

Oliver Solberg uvedl, že očekával, že přechod na vůz WRC bude složitější.

Mladého Švéda (po matce) čeká premiéra za volantem Hyundai i20 Coupe WRC na jediné zimní soutěži v letošním světovém šampionátu – Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox 2021. V neděli měl Oliver Solberg první testy ve Finsku, bohužel bez svého pravidelného spolujezdce Aarona Johnstona, který se nestihl na testování dostavit kvůli cestovnímu omezení způsobenému Covidem-19. Irského navigátora nahradil pro potřeby testu Martin Järveoja (standartní spolujezdec Otta Tänaka) a samotný šéf Hyundai Motorsport Andrea Adamo.

"Myslím, že to bylo o něco jednodušší, než jsem si myslel, že to bude," vyjádřil se o první zkušenosti s korejským WRC nejmladší závodník s příjmením Solberg. "To, co mne ohromilo, byla přilnavost v rychlejších zatáčkách. Aero je neuvěřitelné. V kombinaci se středovým diferenciálem dělá toto auto neuvěřitelným," rozplýval se dvacetiletý závodník.

I přes to, že vše Solberg nevyzkoušel, testování se vydařio: "Bylo by hezké mít na testu i nějaké rychlejší zatáčky, abych zjistil, jak je možné je jet v plné rychlosti. Chtěl bych tomuto fantastickému vozu lépe porozumět. Chci vyzkoušet některé zatáčky na šestý převodový stupeň. Chci se bavit a chci se stále usmívat…"

"Byla pocta mít Andreu na konci dne v autě vedle sebe na několik jízd ve tmě. Bylo to velmi zajímavé a skvělý způsob, jak ukončit neuvěřitelný den. Musím poděkovat Andreovi, i každému člověku v Hyundai Motorsport, za výrobu tohoto auta a za splnění snu," dodal syn Pettera Solberga, mistra Světa z roku 2003. Arctic Rally Finland startuje 26. února 2021.

Komentářů celkem: 2
11. 2. 2021 08:22
0 0
smajlík Jako táta....taky mluvi s neskutečným nadšením a zápalem...smajlíksmajlík
12. 2. 2021 13:26
0 0
Držím mu palce, stejně jako jeho otec - sympaťák, srdcař. Víc takových. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!