12. 2. 2021 10:15 − 3252× − 0

Breen nadšený z Arctic Rally

Breen je před jediným zimním kolem světového šampionátu nadšený z podmínek, které ho a jeho konkurenty čeká.

Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox 2021 nás čeká už za 14 dní a testy jedou naplno. I Craig Breen se v okolí Rovaniemi zkušebně proháněl ve Hyundai i20 Coupe WRC a nemohl si sněhové podmínky vynachválit. "Je to úžasné místo. Je tu tolik sněhu a v kombinaci s hlubokými mrazy to bude báječné místo pro pořádání kola MS," vidí to pozitivně irský závodník.

"Je jasné, že každý miluje Švédsko a jeho historii, kterou s sebou nese, ale neměli bychom zapomínat, že jsme tam už dlouho nezažili nějaké fantastické podmínky. Přesun na Arctic znamená, že tyto zimní podmínky máme zaručené a na to se jezdci opravdu těší!" má jasno Breen, který například v roce 2018 ve Švédsku zaznamenal svůj nejlepší dílčí výsledek – druhé místo v soutěži. Navíc s tehdy podceňovaným Citroenem C3 WRC. Tuto metu dokázal vyrovnat pouze loni v Estonsku (již s i20 WRC).

"Jen řídit toto auto znovu, je fantastické. Test proběhl dobře. Povrch trati byl možná trochu měkčí a poměrně rychle se rozjezdil – pokud používáte testovací zkoušku v obou směrech, může to být trochu komlikovanější, protože na každém konci zatáčky máte vyjeté koleje. Ale kromě toho bylo vše v pořádku," okomentoval podmínky na testu Breen. "Bude zajímavé, pokud jde o podmínky na trati, jestli pojedeme na tvrdé ledové základně nebo jestli sníh bude měkčí. To by mohlo mít vliv na průběžný stav," odhaduje nedávno jedenatřicetiletý soutěžák.

Vedle Breena bude za Hyundai v okolí Rovaniemi startovat ještě standartní dvojice Tänak – Neuville, a dále mladý Loubet a ještě mladší Solberg.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!