22. 2. 2021 18:14 − 6741× − 14

Racecast – aneb závodnický podcast – Filip Mareš

Ve druhém dílu Racecastu si Honza pozval do studia svého soupeře, rivala a kamaráda Filipa Mareše.

Od Filipa se dozvíme jaké byly jeho jeho začátky, jaké bylo první závodní auto, jestli jej má stále v garáži a co vlastně plánuje pro letošní sezónu. Rozpovídali se společně s Honzou o spolupráci u Romana Kresty, ale také o odchodu spolujezdců, jak situaci viděl Filip ze svého pohledu?

Zajímavou částí tohoto dílu Racecastu je také Filipovo povídání o svém startu ve WRC a následné změně plánů a přípravách sezóny, ve které se nakonec rozhodovalo v cíli jedné RZ na Pačejově. Přejeme hezký poslech.

Komentářů celkem: 14
22. 2. 2021 18:411
0 0
23. 2. 2021 01:172
0 0
Za měsíc a půl a v koroně postavit tým je prostě hustý.
Přeju, ať se podaří jet pár let Evropu. Ten titul by prděl.
24. 2. 2021 18:043
0 0
Zajímavý rozhovor, konečně reálné popsání okolností výběru do Rallytalentu, v jiných Filipových vystoupeních to popisoval jinak, nicméně by mne zajímalo, kde skončilo těch 100 tis. euro za výhru v jun. šampionátu ME, na AČR nebo u posádky ?
24. 2. 2021 19:044
0 0
Vrátníček:tipl bych to asi tak,že 10 procent (možná) posádka a zbtek sežral AČR.
25. 2. 2021 14:405
0 0
Původně napsal Vrátníček
Zajímavý rozhovor, konečně reálné popsání okolností výběru do Rallytalentu, v jiných Filipových vystoupeních to popisoval jinak, nicméně by mne zajímalo, kde skončilo těch 100 tis. euro za výhru v jun. šampionátu ME, na AČR nebo u posádky ?
Ne že by to nebylo jedno, ale stačí se asi podívat do pravidel, jestli se odměna vyplácí soutěžícímu nebo posádce. Jinak peníze byly určené na dva podniky ME, což Filip odjel (Maďarsko, Itálie). A jen tak bokem, nebyl jste to vy, kdo mi tvrdil, jak Filip jezdil s továrním (zatajeným) autem a tady v rozhovoru je uvedeno, že auto bylo zakoupeno partnerem a provozováno Rexteamem, tedy klasické klientské auto. Což mi přijde věrohodnější.
Jinak velmi parádní rozhovor, Filipův přístup k rally je vážně hodně vyspělý a takový, jak by to mělo vypadat. Tak mu budu držet palce na toho letošního mistra.
26. 2. 2021 08:196
0 0
WRCko: Já samozřejmě vím, že tu prémii má dostat posádka, ale já jsem chtěl vědět, kdo ji ve skutečnosti dostal a to jedno rozhodně není,protože si tak nějak myslím, že by toto mohlo být důvodem nějakých následných rozepří s původním týmem, ale důkazy na to zatím nemám.
Jinak kdo loni koupil auto a přitom není v názvu týmu, kdo ho naopak nekoupil a v názvu je a kdo ho provozuje jsou věci známé od loňského června a můj názor spíše silně podporují, než vyvrací.
Jinak kdyby na začátku roku 2016 nedošlo k podivné výměně vítěze Rallytalentu Karla Kupce za Filipa z důvodu možného budoucího trestu za podle mne nezaviněnou nehodu v civilním provozu -srážka s vozem popletené paní , která vjela náhle z vedlejší na hlavní a tady kupodivu presumce neviny nějak u AČR nefungovala.... a následné masivní podpoře AČR,která v součtu se už nepočítá na jednotky milionů, ale jsme o řád výše, tak tady pravděpodobně diskutujeme o někom jiném.
Proč podivná výměna, no, pokud byl problém s vítězem Rallytalentu ať z jakýchkoliv důvodů, podle mne by bylo logické, že měl nastoupit ten, kdo byl v tomto výběru druhý a ne ten, kdo byl první v Rallystar, což byl úplně jiný zájezd...
Navíc si stále myslím, že nadřízená složka má sport řídit a ne proti ostatním provozovat vlastní soutěžní závodní tým, myslím, že výraznější ukázku naprosto totálního střetu zájmů jsme tu zatím neměli.Ale to je na delší rozbor.
26. 2. 2021 12:377
0 0
Vrátníček: Neutíkejte mi ke Karlovi, na to jsem se neptal. V názvu teamu je Laureta, protože to byl od začátku oficiální dealerský tým. Entry byl na autě jako sponzor a dle Racecastu také majitel auta. V názvu je Škoda Team, protože, znovu, byl to dealerský tým. Nebyl to však tovární tým a nebylo to tovární auto. Užitím stejné metodiky bychom tedy museli i o Mírovi Jakešovi tvrdit, že jejich R5 rovněž bylo neoficiální tovární auto, protože soutežícím byl Samohýl Škoda Team a u Filipa je soutěžícím Laureta Auto Škoda Team. Prostě dealerské týmy, žádná senzace.
26. 2. 2021 20:038
0 0
Vartnicek, vratnicek... vaše starosti na moji hlavu.. smutny..
27. 2. 2021 07:149
0 0
WRCko: Michale, můžu si utíkat, kam budu chtít....a odpovídat, pokud budu chtít, na co budu chtít....Chápu, že to berete tak, tak to řekl F.M. a je asi ztráta času Vám to vyvracet . Ano, mohu se mýlit, ale podle mne je to tak, jak jsem to napsal už dříve.
ombre: Osm hodin večer a už nevidět na displej..no jo, pátek, smutný..fakt smutnýsmajlík
27. 2. 2021 09:3510
0 0
Pokud si správně pamatuju, výhra šla, přesně jak říká Honza, na dva závody ERC, které měly následovat po Barumce 2019. Jednu část peněz utratil Filip za Maďarsko a další za loňský Řím. Jaký jiný význam podle Vás pane Vrátníčku měl loňský ojedinělý start Filipa v ERC? Že by to Filip po osmém místě zabalil a dále v ERC nepokračoval? Nehledal bych ve všem neustálé "malé domů". A co se týče tehdejšího Rally Star, Filip nebyl vítěz, ale jeden z vítězů smajlík
28. 2. 2021 22:2811
0 0
RendaD: Ale já jsem nikdy o nějaké "malé domů" v souvislosti s F.M.nehovořil a ani tenhle podtext žádný můj komentář neměl.Já vím, že tyto dva závody F.M. absolvoval.
Jinak ano, oba výběry talentů byly odlišné svým pojetím, nováčci Rallytalent a už "profíci" Rallystar. Že se AČR v současné době konečně přiklání k tomu, co jsem tady i jinde navrhoval již před pěti lety, tedy poskytnutí podpory širšímu plénu jezdců a teprve podle výsledků z minimálně alespoň jedné sezony vybrat několik jezdců místo maximální až totální podpory jedné posádce rovnou, je jen trpké potvrzení toho, že jsem měl tehdy pravdu . Škoda té šance, dnes je autoklub v dluzích, státní podpora ve hvězdách a když ano, tak ji sežere fotbal nebo hokej, tehdy /2014,15,16/poskytnuté desítky milionů od ČOV na výchovu mládeže už taky pryč a myslím, že nastává krutá doba ve stylu každý za své...
3. 3. 2021 22:3412
0 0
Původně napsal Vrátníček
WRCko: Michale, můžu si utíkat, kam budu chtít....a odpovídat, pokud budu chtít, na co budu chtít....Chápu, že to berete tak, tak to řekl F.M. a je asi ztráta času Vám to vyvracet . Ano, mohu se mýlit, ale podle mne je to tak, jak jsem to napsal už dříve.
ombre: Osm hodin večer a už nevidět na displej..no jo, pátek, smutný..fakt smutnýsmajlík
Já jsem v pohodě i s tím, že si vlastně neporozumíme. Ale jen takový drobný důkaz, že nemusíte mít všechno info správně - nejmenuju se Michal. Fajn den.
4. 3. 2021 07:1513
0 0
WRCko: No jasně Honzo, omluva, mea culpa, mea culpa, to jsou ta "krycí jména"... třeba to někde na závodech někdy probereme.
4. 3. 2021 12:1014
0 0
Jop, klidně. Snad nějaké budou.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!