22. 2. 2021 23:17 − 3976× − 0

Pětadvacet Dakarů na třech kontinentech

Beseda s Tomášem Tomečkem – živý přenos.

Dakarský závodník Tomáš Tomeček je jediným člověkem na světě, který je schopen zvládnout tisíce kilometrů maratónských rally coby sólo posádka závodního kamionu. A to v opravdu závodním tempu! V jeho osobě se snoubí zkušenosti mechanika (připravuje pět dakarských Tater), závodníka i navigátora (v této pozici na Dakaru začínal, vždyť hned napoprvé vyhrál po boku Karla Lopraise).

Za sebou má 25 účastí na dakarských závodech. Dvanáctkrát startoval na Rallye Paříž – Dakar v Africe, dvakrát na jihoamerickém Dakaru, desetkrát na Africa Eco Race a letos si připsal premiérový start na Dakaru v Saúdské Arábii. Po třech letech vedle sebe posadil navigátora, a protože pracovali jako rychlá asistence buginám zahraničních týmů, do kabiny oranžové Tatry 815 přibyla i sedačka pro mechanika. I tak z toho bylo 16. místo mezi kamiony. Byť cesta k němu byla trnitá…

Tomáš Tomeček každoročně v Praze pořádá velmi výživnou tiskovou konferenci – po návratu z Dakaru. A pak ještě ve svém domovském městě Příbor besedu, která trvá hodiny. Každý rok se pro ni hledá větší prostor… a dotazy neberou konce. Letos to bude sice bez diváků v publiku, ale nakonec vlastně bude besedu moci shlédnout víc lidí. Poprvé z ní totiž připravíme přímý přenos a ten bude možno kdykoliv na youtube přehrát i ze záznamu.

Těšíme se na vás v úterý 23. února od 19 hodin! Dotazy a komentáře můžete psát do chatu přímo k přenosu, nebo kamkoliv, kde je sdílená anonce na besedu.

Videa, fotogalerie, články hledejte také na www.msrevue.cz. Máme rádi motorsport!

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!