24. 2. 2021 07:20 − 4302× − 0

M-Sport vyzkouší Fourmauxe

Francouzský talent nastoupí do speciálu WRC pod křídly M-Sportu.

Adrien Fourmaux má letos v plánu celou sezónu ve WRC2 s Fiestou od M-Sportu a s podporou Red Bullu. Rok začal se spolujezdcem Renaudem Jamoulem 2. místem v Monte Carlu a o víkendu bude pokračovat v boji o titul ve finské Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox.

I v Chorvatsku (22. 4. – 25. 4. 2021) usedne Fourmaux do vozu Ford, nicméně jej tým Malcolma Wilsona vyzkouší ve speciálu WRC. Svoji roli sehrál i Francouzům sponzor. „Adrien a Renaud jsou dva z nejoddanějších soutěžáků, se kterými jsem kdy pracoval. Je skvělé vidět, že talent a tvrdá práce jsou nyní odměněny, i díky podpoře Red Bullu – skutečně ikonické značky v motoristickém sportu – a díky chytrosti Malcolma, pokud jde o zjištění potenciálu posádky," uvedl šéf týmu M-Sport Ford Richard Millener.

„Tato sezóna je pro mě nesmírně důležitá. Je motivující, že mi věří nejen M-Sport, ale že moji cestu podporuje i Red Bull. Sezóna 2021 začala dobře – druhým místem ve WRC2 na Rallye Monte-Carlo. A nyní je cílem zajet další dobrý výsledek na víkendové Arctic Rally Finland, kde pokračuji ve své kampani WRC2 s podporou Red Bull a M-Sport," těší se na víkend Fourmaux. „Moje oči jsou také pevně upřeny na přípravu na můj debut ve WRC na zbrusu nové rally v Chorvatsku. Bude to můj první krok v kariéře na nejvyšší úrovni světové rally,“ dodal celkový vítěz Rally Islas Canarias 2020.

Pětadvacetiletý jezdec nebude sedět ve Fiestě WRC poprvé – loni s ní odjel populární Rallylegend a i díky tomu, že neměl rovnoceného soupeře, ve své kategorii zvítězil. To se mu v Chorvatsku asi nepovede, ale bude zajímavé jeho počínání sledovat.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!