Redakce - eWRC.cz
24. 2. 2021 19:21 − 6282× − 0

Zemřel Vojtěch Kubíček

Vojtěch Kubíček se narodil v roce 1955 v Kroměříži.

Svoji soutěžáckou kariéru odstartoval za volantem Škody 110 LS při Rallye Uherský Brod 1977. Hned při svém prvním startu opanoval třídu A1/Škoda.


S Pepou Chalupou v roce 1978

V následující sezóně se posunul do Přeboru ČSR. Od tohoto roku je jeho závodění spojováno s vozy Lada. Stal se součástí týmu Řempo Kroměříž, jehož barvy svého času hájili i mnozí další piloti z kroměřížského okresu.

Přestože Vojta vždy startoval jako soukromník a jeho starty se odvíjely od aktuálních finančních možností, vybojoval v 1990 titul absolutního mistra MČSFR ve třídě A>1300.

Na horkém sedadle vedle Vojty se v průběhu sezón se vystřídali Josef Chalupa, František Neřád, Vladimír Bisaha či Martin Růžička. Poté, co v roce 1990 začal podnikat v autodopravě, se stalo řízení automobilu jeho denním chlebem.

Každý správný chlap má mít svůj životní sen. Tím Vojtovým byla stavba závodního speciálu Lada VFTS. Ten už si však bohužel nesplní. Vojta byl kliďas, jen tak ho něco nerozházelo. Byl vždy připraven ostatním pomoci a mezi ostatními závodníky byl velmi oblíben.

Paradoxem je, že 11. ledna 2021 odešel “tam nahoru” Pepa Chalupa, spolujezdec, se kterým svoji kariéru v sedmdesátých letech začínal. Kdoví, třeba na ně v tom rallyovém nebi nějaké naladěné VFTS už netrpělivě čeká!

Poslední rozloučení s Vojtěchem „Vojtou” Kubíčkem proběhne v pátek 26. února 2021 ve 14:00 hodin v obřadní síni na hřbitově v Kroměříži. Všichni, kdo jste Vojtu znali, mu prosím věnujte alespoň krátkou vzpomínku.

Za celý Řempo tým
Vlasťa Kubíček

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!