26. 2. 2021 07:34 − 3824× − 0

Překoná Rovanperä Latvalův rekord?

Jari-Matti Latvala bude v letošní sezóně sledovat výkon Kalleho Rovanperä o něco bedlivě než obvykle.

Proč? Mladý Rovanperä má našlápnuto k tomu, aby překonal historický zápis, který zapsal sám Latvala ve Švédsku v roce 2008. Tehdy zvítězil ve své první soutěži MS ve svých 22 letech. Současný tovární jezdec Toyoty oslaví na podzim jedenadvacáté narozeniny a v nadcházející soutěži – Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox – má možná největší šanci na vítězství.

"Vím, že Kalle je velmi dobrý. Pokud to nepřijde tento týden, mám pocit, že to bude někdy v letošní sezóně, takže jsem připraven na změnu zápisu. Myslím, že na to i tak trochu čekám," je si vědom Latvala.

"Nechci, aby byl na Kalleho tento týden vyvíjen tlak, musí si užívat řízení a ono to přijde. Víme, že existuje spousta věcí, které se musí spojit, aby jste vyhráli soutěž MS, ale ano – mohlo by to být tento týden," myslí šéf týmu Toyota. "Viděli jsme, že Kalle má dobrou rychlost a je to Fin, takže má rád rychlé tratě. Je dobře, že je Kalle Fin, takže rekord zůstane v mé zemi," dodal svého času největší talent motorsportu.

Rovanperä již jeden rekord ze šampionátu má. Před dvanácti měsíci ve Švédsku se ve 19 letech a 139 dnech stal nejmladším závodníkem na stupních vítězů v rámci světového šampionátu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!