Láďa Holeček - eWRC.cz
12. 3. 2021 08:15 − 2617× − 0

Malá vzpomínka na Milana Sklenáře

S Milanem jsem se poprvé setkal někdy v roce 1977.

On mi tehdy nabídl, jestli nechci pomáhat s přípravou závodního Trabanta. Já sem samozřejmě chtěl. Milan, po několika letech mitfárování Jirky Pertlíčka, zahajoval právě svou jezdeckou karieru. Při přípravách na sezonu 1978 se mně zeptal, jestli bych s ním nejel jako spolujezdec. Což jsem samozřejmě také přijal. Jeli jsme na první soutěž do Kamenice nad Lipou, kde jsme se pohybovali kolem „bedny“ do té doby, než jsem zakufroval a bylo po nadějích. Hned na druhé soutěži v domácí Plzni jsem nemohl najít vstup do ÚP a tak jsme chytili hned na startu pár minut za pozdní start. Ani přes tyto moje lapsy mně Milan nevyhodil, dokonce si nevzpomínám, že by mi nějak příliš vynadal. Společně jsme pak odjeli čtyři sezóny. Poslední společná soutěž s Milanem byla Rallye Šumava 1983, kde jsme byli třetí.

Od Milana jsem odešel k Jirkovi Vávrovcovi. V roce 1986 jsme s Jirkou bojovali o postup do Federálu ve třídě A1 1600. Našeho Žigulíka se nám podařilo totálně rozstřelit v Krumlově a neměli jsme tedy s čím jet na poslední soutěž Rallye Sigma v Olomouci. Milan nám tehdy bezplatně zapůjčil svou Ladu 1500. Dodnes to moc nechápu, protože kdo zažil ty časy, tak ví, že, pokud se auto nabouralo, tak byl neřešitelný problém jej opravit – díly zkrátka nebyly k dostání. A že bychom snad případnou škodu mohli Milanovi zaplatit, tak to těžko mohl někdo předpokládat. Zkrátka Milan byl formát.

Od Milana jsme se my, floutkové mezi 18ti a 20ti, naučili hodně věcí, které se nám v dalším životě dost hodily. Ať už to byla Milanova spořivost, profesionalita při přípravě auta, tak třeba to, že není důležité, jak auto vypadá, ale jak jede, nebo že i malé věci mají velký vliv na výsledek. A já osobně samozřejmě řemeslo mitfáry.


Na fotce sedí v první řadě zeleva: já a Milan Sklenář, v horní řadě je náš tehdejší doprovod zleva můj táta L. Holeček, Jirka Vávrovec a Jirka Ostrovský. Příbram 1982

Po roce 1988, kdy jsem přestal jezdit, jsem se s Milanem setkával jen zřídka. Kontakt jsme navázali přes Facebook asi před třemi měsíci. Bohužel to nebylo na dlouhou dobu….

Myslíme na tebe, Milane.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!