13. 3. 2021 08:55 − 11248× − 25

Autoklub nedoporučuje konání soutěží za současného stavu

Prezídium Autoklubu ČR na zasedání v úterý 9. března 2021 projednalo konání sportovních podniků v oblasti automobilového sportu v době nouzového stavu.

Schválilo stanovisko, kterým nedoporučuje pořadatelům konání sportovních podniků v současné situaci.

Zasedání Prezídia Autoklubu ČR se vzhledem k epidemickému stavu konalo online formou videokonference. Prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček shrnul informace o vyhlášeném nouzovém stavu a dalších přijatých mimořádných opatřeních, včetně omezení volného pohybu osob v souvislosti s dopady na konání sportovních podniků. Členové Prezídia poté projednávali problematiku pořádání sportovních akcí v tomto nepříznivém epidemickém stavu. Diskutovalo se o nařízeném omezení volného pohybu osob, nutném lékařském zabezpečení sportovních podniků, dodržování přísných protiepidemických a hygienických opatření, nebo možnostech testování.

Na závěr bylo jednomyslně odhlasováno stanovisko: Prezídium Autoklubu České republiky nedoporučuje pořadatelům konání sportovních podniků v automobilovém a motocyklovém sportu v době vyhlášeného nouzového stavu a přijatých mimořádných opatřeních z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru na území České republiky.

„V našem společném zájmu je co nejrychlejší uvolnění mimořádných opatření. Zároveň je jasné, že poražení pandemie není možné bez omezení pohybu a koncentrace osob. A také si uvědomujeme, že motorsport přes všechna bezpečnostní opatření přináší rizika, která nelze zcela eliminovat. Naši zdravotníci teď mají plné ruce práce a není zodpovědné přetížený systém lékařské péče zaměstnávat zabezpečením sportovního podniku. Proto jejich konání nedoporučujeme a děkujeme všem pořadatelům za respektování našeho stanoviska,“ uvedl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky.

Komentářů celkem: 25
13. 3. 2021 11:42
1 0
Díky Rovero za odkaz... a je to jasné... akce "Chytrá horákyně"... nezakázat ani nedoporučit, přesně jak jsem tušil
13. 3. 2021 17:08
0 0
Přijde také na řadu nedoporučení technických prohlídek když termín platnosti spadá do ministerstvem vnitra vyhlášených deseti měsíců posunu jejich platnosti (včetně občanek, řidičáků ...)? Testovat se asi bude "muset", vždyť podle mého odhadu loni odjela auta tak 4 - 5 podniků, nemluvě o životnosti homologované výbavy ( pásy, sedačky atd), zabudované ve stojících autech asi rychleji stárnou..
13. 3. 2021 17:23
0 0
smajlíksmajlík ty si tak nechají utéct korunu , všichni termíny prodlužují - autoklub zkracuje.. loni se testovalo v červnu ale světě div se platnost je zase jen do dubna, ani nedodrželi svojí vlastní roční platnost a sami od sebe ji zkrátili 10 měsíců, no letos se to mohlo hodit mít auta otestovaná až do června, ale kdepak každou korunu z toho vyždímat, otestovat auta, prodat licence a jestli se pojede to se uvidí.....inu v nouzi poznáš....
13. 3. 2021 18:00
0 0
Novac to máš pravdu neslevují naopak ano je to problém . Hlavě že vybírá každý peníze včas a taky , aby měl čas sportovní doktor pane Placka v březnu na tebe a dal ti souhlas zatím stále slyšíte nemám čas na kraviny . Není to jen sednout a jet + testy + testy mechanici je třeba razítka atd. nikdo na vás nečeká a všude plno !! K závodům potřebujete jezdce a mechaniky !! smajlík Jsem zvědaví kolik posádek přijede za těchto podmínek .
14. 3. 2021 07:22
1 0
AČR by měl pomáhat, poradit a podpořit pořadatele. Měl by s MZ a MV projednat možnost a podmínky vyjímek (ne jen pro pitomej fotbal). Myslím si, že pokud budou všichni otestovaní na Covid a dodrží všechna bezpečnostní pravidla, tak není problém. Když do automobilek denně dojíždí tisíce lidí z různých regionů a jde to, tak proč by nemohl být konán sportovní podnik. Pokud pořadatel je ochoten do toho jít, tak mu držím palce. také lidi už mají všeho dost a myslím si, že by rádi dodržovali rozumná nařízení, ale opravdu rozumná.
Bohužel toto je asi utopie. AČR nebude nikdy pomáhat, radit a podporovat .
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!