15. 3. 2021 10:17 − 6017× − 8

AUTO UH Rally Team v sezoně 2021

AUTO UH Rally Team se prezentoval fanouškům poprvé na podzim loňského roku, kdy jeho pilot Martin Bujáček absolvoval dva závody Traiva Rally Cupu.

Multibrandová skupina AUTO UH se na tuzemském trhu řadí mezi největší skupiny, které se zabývají maloobchodním prodejem nových a ojetých vozů, servisní a opravárenskou činností a dalšími službami, které s touto činností souvisí. Značka AUTO UH je na trhu poměrně mladá, avšak společnosti, které skupinu tvoří mají tradici již od roku 1993. Svou obchodní činnost provozuje ve 4 městech od Zlína přes Uherské Hradiště, Staré Město a také v Jihlavě.

AUTO UH Rally Team se prezentoval fanouškům poprvé na podzim loňského roku, kdy jeho pilot Martin Bujáček absolvoval dva závody Traiva Rally Cupu na polygonu v Kopřivnici. Martin Bujáček se vrátil za volant závodního vozu po více jak 8 letech a vozidlo Hyundai i20 R5 bylo pro něj úplnou novinkou. Nejprve na testovacím závodě proběhlo první seznámení, kde bylo důležité najezdit s novým vozem seznamovací kilometry. Další Martinovo měření sil proběhlo v prosinci taktéž v Kopřivnici, kde se potvrdil Martinův posun vpřed a Martin Bujáček spolu s Markem Omelkou obsadili třetí nejvyšší stupínek za Adamem Březíkem a týmovým kolegou Martinem Vlčkem. Potěšující zpráva je, že se již nyní ztráta na Adama držela pod vteřinou na kilometr, což bylo nad očekávání, jelikož posádka s vozem neujela ani 50 ostrých kilometrů. V letošní sezoně bude spolupráce pokračovat, ale tým se rozhodl, vzhledem k stále trvající pandemii, plány lehce upravit.

„V první řadě bych moc rád poděkoval společnosti AUTO UH v čele s panem Buráněm za podporu i pro letošní sezonu a moc se těším na starty, co máme domluveny, pod hlavičkou HYUNDAI UH. Vzhledem k tomu, že jsou letos v plánu jen vybrané podniky, tak jsme se po domluvě s naším partnerem rozhodli, že raději oželíme původně plánovaný start na domácí Kopné a sezónu zahájíme až ve druhé půlce roku na sprintu ve Fulneku nebo Vyškově. Záležet bude na aktuální situaci a možnosti přístupu divákům k závodním tratím. Já jezdím hlavně pro diváky a mám radost, když se u trati baví. Bez diváků to pro mě moc smysl nedává. V rámci testu se, ale představíme v dubnu v Kopřivnici na závodě Traiva Rally Cupu, kde by se mohla sejít slušná konkurence a kde můžu opět porovnat svůj posun s vozem Hyundai i20 R5 oproti konkurenci,“ řekl Martin Bujáček, jezdec AUTO UH Rally Teamu.

AUTO UH Rally Team se bude nově také prezentovat v rámci stále populárnějšího eSportu ve hře Richard Burns Rally. Martin Bujáček patří více než 10 let k předním českým jezdcům v této hře. Organizuje šampionát PALMIRA RBR-CUP, který měl první ročník již v roce 2006, a je také členem jednoho z nejlepších týmů – RB Racing. Právě ve spojení s tímto týmem dojde ke změně a tým se přejmenuje na AUTO UH Rally Team a bude od nové sezony silným hráčem v eSportu hry Richard Burns Rally v šampionátech NRC, RBR-CUP a MMČR.

Prvním startem týmu v eSportu bude na začátku dubna úvodní podnik SONAX MMČR v Online Rally 2021 – 2. Online Rally Kopná. V barvách nového týmu AUTO UH Rally Team se představí samozřejmě Martin Bujáček s vozem Hyundai i20 R5, ale nebude sám, když ho doplní aktuální mistr ČR v Online Rally slovenský jezdec Dennis Zeťák. Tuhle dvojici doplní ještě dva velmi rychlí jezdci – Zdeněk Jílek a Tomáš Buriánek. Cílem týmu pro první sezonu v eSportu a Online MMČR v Rally 2021 je získat jezdecký titul. Všichni jezdci pojedou v nových týmových barvách – designu od K2 Design.

Více informací o společnosti AUTO UH najdete na jejich webu www.autouh.cz

Komentářů celkem: 8
15. 3. 2021 11:45
0 0
Martine držím palce a ať všechno vyjde jak nejlépe může.
15. 3. 2021 12:18
0 0
Martine, vítej zpátky smajlík
15. 3. 2021 13:57
0 0
Skvela zprava ta i20ka na pobaveni snad bude stacit kdyz na ty casy nenismajlík
15. 3. 2021 14:02
1 0
Není na časy? A co třeba Hutunen? Ten s ni nazajizdi dobrý časy?
15. 3. 2021 15:00 Upraveno 15:01
1 0
Huttunen udělal minulý rok Mistra světa a po roce v R5 na asf. závodě udělal Kopejdu s tovární fábií v první etapě Bohemky, ale to auto určitě nemá rychlost smajlíksmajlík
15. 3. 2021 15:39
0 0
Neměl Sabelt namysli spíš že Martin není na časy, než že i20 není na časy? smajlík
15. 3. 2021 16:35
0 0
zatím až čas ukážesmajlík
15. 3. 2021 20:57
1 0
Kdo z nás chce po Martinovi, aby porážel Kopejdu? Martin je tu od toho, abychom u trati chrochtali blahem a přihlouple se usmívali. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!