18. 3. 2021 16:47 − 29278× − 57

ŠKODA AUTO Česká republika vyzývá k odložení Valašské rallye

Nemocnici ve Valašském Meziříčí ŠKODA AUTO Česká republika věnuje milion korun v materiální podpoře.

› Motoristický sport patří k tradičním pilířům sponzoringových aktivit značky ŠKODA nejen na českém trhu, v roce 120. výročí působení v motorsportu je plánována účast historicky největšího počtu podporovaných týmů v MČR v rallye
› ŠKODA AUTO Česká republika nicméně nepovažuje za vhodné ve stávajících podmínkách pořádat automobilové soutěže a vyzývá všechny zúčastněné k maximální zodpovědnosti

Mladá Boleslav, 18. března 2021 – Letos slaví automobilka ŠKODA významné jubileum – 120 let svého působení v motoristickém sportu. S tímto výročím se také pojí účast tzv. dealerských týmů se soutěžními speciály ŠKODA FABIA Rally2 a Rally2 evo, které s podporou tuzemského importéra značky ŠKODA zasáhnou do mistrovství ČR v rallye 2021. V aktuální epidemické situaci však celá společnost čelí zásadnímu problému, který převyšuje význam veškerých sportovních aktivit. ŠKODA AUTO Česká republika proto vyzývá pořadatele k odložení Valašské rallye na jiný vhodný termín později v roce 2021. Pokud se tak nestane, doporučuje dealerským týmům na Valašské rallye nestartovat. Zároveň pro personál nemocnice ve Valašském Meziříčí připraví tříchodové menu a na rok bezplatně zapůjčí dva vozy pro podporu mobility v boji proti pandemii covid-19. To vše v hodnotě milion korun.

Automobilka ŠKODA v rámci své marketingové strategie dlouhodobě podporuje motoristický sport, v posledních letech zejména automobilové soutěže. Nejinak tomu bude v roce 2021, kdy slaví 120 let svého angažmá v motorsportu. Tento historický milník se pojí s maximalizovanou podporou posádek závodících s vozy ŠKODA FABIA v rallyeovém mistrovství ČR. Do letošního tuzemského šampionátu díky tomu nastoupí 7 dealerských týmů s 8 posádkami. Aktuální epidemická situace v naší zemi bohužel nenahrává pořádání sportovních podniků a v době, kdy drtivou většinu občanů tíží omezení všeho druhu, nemůže být soupeření na rychlostních zkouškách prioritou.

„Milujeme motorsport už 120 let a nikdy nepřestaneme. Nicméně právě teď není vhodná doba na to, abychom se věnovali všemu, co máme rádi. Desítky zdravotníků a stovky pořadatelů, mezi nimiž musejí být i hasiči a policisté, mají aktuálně jinou a důležitější práci, než je zajištění automobilové soutěže. Vyzýváme proto pořadatele Valašské rallye, Autoklub ČR i další zainteresované instituce k posunutí tohoto sportovního podniku na jiný termín. Pokud se tak nestane, doporučujeme všem 8 podporovaným posádkám, aby společně s námi respektovaly, že v této nelehké době jsou zdravotníci a další, kteří nám pomáhají situaci zvládnout, potřeba na jiných místech než na rallye. Věříme, že i díky tomu dosáhneme v brzké době citelného pokroku tak, abychom se opět mohli věnovat příjemným aktivitám, mezi které patří i motorsport,“ vysvětluje Petr Janeba, vedoucí marketingu ŠKODA AUTO Česká republika. Mladoboleslavská automobilka zapůjčí nemocnici ve Valašském Meziříčí na rok zdarma svůj nejprodávanější model ŠKODA OCTAVIA a zcela nový elektromobil ŠKODA ENYAQ iV. Po oba dny plánované pro rallye také ŠKODA AUTO doveze 120 tříchodových menu personálu téže nemocnice, který se stará o covidové pacienty. Nejmladším pacientům pak daruje 120 balíčků s motoristickými dárky. Veškerá materiální podpora bude mít hodnotu milion korun.

Společnost ŠKODA AUTO již téměř rok aktivně pomáhá v boji proti šíření koronaviru. Automobilka podporuje humanitární organizace v České republice bezplatným zapůjčením či darováním svých vozů, zápůjčkou sdílených skútrů, přímými finančními dary i rozsáhlou materiální pomocí. Během první vlny pomohla na svých 3D tiskárnách vyrobit ve spolupráci s ČVUT v Praze a oddělením technického vývoje opakovaně použitelné respirátory FFP3. Ve spolupráci s Odbory KOVO soustavně posiluje opatření na ochranu svých zaměstnanců před onemocněním covid-19. Za tímto účelem ŠKODA AUTO připravila vlastní očkovací centra a výrazně rozšířila testovací kapacity. Do ochrany zdraví svých zaměstnanců během pandemie automobilka dosud investovala více než miliardu korun. Už od první vlny pandemie jsou aktivní rozsáhlé soubory opatření Bezpečná výroba a Bezpečná kancelář, zahrnující konkrétní způsoby ochrany. Automobilka společně s Odbory KOVO zaměstnancům poskytuje kvalitní ochranné pomůcky, například chirurgické roušky a respirátory třídy FFP2, a pravidelně je testuje. Veškerým činnostem, které vyvíjí pod hlavičkou #SKODAAUTOpomaha s cílem zabránit šíření nemoci covid-19, se blíže věnují její internetové stránky www.skodaautopomaha.cz.

Komentářů celkem: 57
18. 3. 2021 23:3841
1 1
Původně napsal standak
Původně napsal brukky
Ale to je velmi zajímavé. Ještě před asi třemi týdny šlo testovat v covidem velmi napadeném Rakousku na Zell am See se všemi pohlaváry ŠM, společně s pozvanými hosty, elektrickým skvostem od p. Baumschlagera, auty Rally2 od ŠM a flotilou mechaniků, inženýrů a jiných lidí, kdy při příjezdu pár jedinců ŠM bylo covid pozitivních a celé vedení ŠM zdrhlo do Čech a nechali tam své pěšáky na pospas. O tom žádnou tiskovku nikde nevidím? To je zvláštní že?
To je zřejmě vylekalo a tohle je výsledek - časově to do sebe zapadá smajlík
tohle píše někdo kdo tam byl ?je to hodně autentické . ale na pospas nezůstali, luxusni hotel, karanténa, v podstatě ze všech covid pacientu nejlepšísmajlík podmínky, všichni už asi zdraví a doma. Znamená to , ze nikdo nemáme patent na 100 % ochranu ! Ani vedení ŠM.
19. 3. 2021 03:1342
1 0
Původně napsal JVK
Původně napsal Novej
stejně by mě zajímalo, jak se půjčením dvou aut a dovozem 240 obědů dopočítali k milionu smajlík
A co proste byt vdecny, ze nejak prispivaji? Nemuseji...
máš pravdu, nemusejí, nemusejí lhát smajlík
Fox
19. 3. 2021 05:5643
5 2
Jen takový dotaz a jedna poznámka:
Četl opravdu každý, kdo reaguje, poctivě celý článek, než něco vyplodil ?
A jedna poznámka k tomu pánovi, co neumí moc česky: Pár lidí s Covidem znám, ale taky znám dost lidí, co na něj zemřeli. Jestli chcete tvrdit, že vlastně ty tisíce mrtvých neexistují, doporučuji spíš diskusní fórum Institutu V. Klause a podobně, tady se většinou vyskytovali lidé alespoň s měřitelným IQ...
19. 3. 2021 06:3544
5 2
Pokud Škoda Auto a.s. opravdu chce bojovat s Covidem, tak asi by bylo nejlepší zavřít na 14 dní továrnu (továrny). Myslím, že to je zbytečné gesto, které je nic nestojí a ublíží jiným.
19. 3. 2021 07:1945 Upraveno 07:21
4 1
Původně napsal Fox
Jen takový dotaz a jedna poznámka:
Četl opravdu každý, kdo reaguje, poctivě celý článek, než něco vyplodil ?
A jedna poznámka k tomu pánovi, co neumí moc česky: Pár lidí s Covidem znám, ale taky znám dost lidí, co na něj zemřeli. Jestli chcete tvrdit, že vlastně ty tisíce mrtvých neexistují, doporučuji spíš diskusní fórum Institutu V. Klause a podobně, tady se většinou vyskytovali lidé alespoň s měřitelným IQ...
Foxi, schválně to píšu tak, jak mě zobák narostl. Česky samozřejmě umím, ale o to tady vůbec nejde. Nechci rozporovat že tady nějaký chřipkoidní virus je, nebo snad že nikdo nezemřel s virem v těle, taky mi pár známých odešlo, jestli za to mohl virus nebo jiné "skryté vady" neumím posoudit, ale nevěřím tomu, že venku na vzduchu se virus šíří jak smrad z prasečáku, musí na to mít podmínky a samozřejmě je to hlavně ukazatel (ne)zdraví národa, potažmo lidstva.
19. 3. 2021 10:0646 Upraveno 10:18
3 1
Monte Christo- at si to vymyslel pan Janeba nebo ne pokud bude startovat 8 posádek s jejím zázemím , mohou taky o něj přijít kvůli jednomu závodu a co je víc start a nemít nic nebo počkat a mít zázemí ??? Například - Do tedka sháním kdo udělá testy PCR 12 lidem mechanikům - posádkám jinak doma u TV . OD 23.3.2021 úterka v 8 hod a dál starší nesmí být není to sranda lidí je všude dost I MĚSÍC OBJEDNANÝ na PCR testy .Ty vidíš jen jízdu bokem hurá to byl závod a jede se domů , ale co všichni ted zkusí , v týmech vyběhat si jen papíry na závody , to nikdo neocení z diváků !!! Jen přesvědčit policii po cestě , že jedeš na závody z AŠE na Moravu když nesmíš překročit okres a když tě vrátí neuděláš s tím nic . , nebo při vyřizování papírů , testů , atd. a musíš jet na jiný okres -kraj .atd. Každý policista to bere jinak .
19. 3. 2021 10:4247
2 0
úterý ráno testy a výsledek ?? Standardní PCR vyšetření (výsledky do 48 hodin po odběru): 1510,00 Kč to už bude posádka trénovat . Pak se doví pozitivní a jede domů a co mechanici ? Ve čtvrtek před odjezdem test a v sobotu může být výsledek jak to bude na přejímkách atd. Zajímalo by mě jak cizinci posádky mechanici na hranicích jak budou přesvědčovat německý celníky aby je jsem do Čech pustili. Před 10 lety jsem to musel zkoušel X krát přes hranice a vir nebyl než jsem se tam dostal do Chorvacka když jsem vezl závodáka vždy si něco vymysleli celníci a nepustili jsou to páni . Dobrý bylo , že nebyli propojený na přechodech a přechodů hodně . . Jak píše internet kavárna není to sranda a hodně to stojí nervů i času .
19. 3. 2021 14:1548
1 1
Pro Internet kavárna: Když to nedáš dohromady, tak tam nejezdi. Jiní to dohromady dají a pojedou. Schovávat se ale za trapnosti ve formě obědů za mega (??) a svým způsobem vydírání podporovaných posádek je od Škodovky ubohé (i když možná někteří, jako ty, to možná využijí jako omluvu... proč ne, je to vaše volba). Každopádně pro škodovku za tuhle akci jednoznačně palec dolu. Takhle na mediálně torpédovat organizátora povoleného podniku je sviňárna (viz. článek na idnes).
19. 3. 2021 20:2849 Upraveno 20:29
0 1
Tým Hyundai Kowax Racing se nabídl, že uhradí případné chybějící startovné za jezdce škodovky, to je klasasmajlík
19. 3. 2021 20:4750
0 0
Trochu mi nedává smysl tohoto:jsme připraveni uhradit případné scházející startovné v rozpočtu rally za jezdce, kteří se z výše uvedených důvodů nebudou moci účastnit.
To doplatí startovné pořadateli když ty posádky se případně odhlásí?Nebo doplatí posádkám startovné když Škodovka couvne?Kdo ví ať odpoví.Díky.
19. 3. 2021 23:1151 Upraveno 23:12
0 0
Tak on to asi nebude tak uplne hradit Hyundai Kowax Racing, jako spis Kowax smajlík Kazdopadne spravne agresivni reklama, ktera ale nema sebemensi moralni minus. Pan "Vse pro dobro sveta a Nosovic" by mel koukat, jak se to dela.
20. 3. 2021 08:5552
0 4
Tak Škodovce to nepřipadá vhodné??Mě nepřipadá vhodné její vměšování do soutěže se kterou nemá nic společného. Situace není dobrá,ale v každém kraji jiná a kdyby to bylo tak extrémní jak se tím ohání, tak by to povolení od hygieny a ostatních J.T. nedostal. Takže asi tak.
20. 3. 2021 14:3553
6 3
V tuhle chvíli něco takového pořádat je vážně nesmysl, jak to někoho mohlo vůbec napadout je mi záhadou. Smutné je, že tenhle národ je tak rozpolcený a zároveň k sobě někdy natolik bezohledný, že namísto jisté svornosti a pospolitosti si bude v těchto těžsích dobách raději okopávat kotníky. Výsledek mnohaletého, faktického bezvládí a přesouvání velké míry odpovědnosti mimo náš stát. Jedeme na mrtvém koni a ještě nějakou dobu budem.
JVK
21. 3. 2021 09:0054
1 0
Původně napsal Novej
Původně napsal JVK
Původně napsal Novej
stejně by mě zajímalo, jak se půjčením dvou aut a dovozem 240 obědů dopočítali k milionu smajlík
A co proste byt vdecny, ze nejak prispivaji? Nemuseji...
máš pravdu, nemusejí, nemusejí lhát smajlík
No ale oni nutne nelzou... Schvalne si od jakekoliv dealera poptej Enyaqa na rok v nejaky repre vybave, bez omezenych km (to ani nejde), plnou pojistkou, komplet servisem vcetne gum a pro manzelku vem Octavii se stejnym zadanim. Pokud k tomu je tankovaci/nabijeci karta, jsme uz nekde u 3/4 deklarovane castky v penezich, co bys za to jako uzivatel zaplatil. Jen za jednu polozku. To ze Skoda to ma levneji pro sebe, jiste, ale v momente kdy nestiha dodavat zakaznikum je to priste dobre gesto.smajlík
21. 3. 2021 14:2555
0 0
To je taková blbina, že to asi fakt vymyslel Janeba. A taky si to musel odprezentovat. Dobře mu tak. Podle mýho jsou to normální korporátní kejkle pro covidovou masáží vyplašenou veřejnost. V těch svých slavných dealerských týmech nejsou jediní sponzoři a tak by ty své týmy nějakým vynucováním neúčasti přivedli do velkých problémů vůči ostatním týmovým partnerům. Prostě šaškárna pro mainstream.
Zrovna jsem se chtěl někoho zeptat. Ten Petr Janeba je příbuzný Pavla Janeby? Nebo to je shoda jmen, či drobná chybička tiskového mluvčí?smajlík
21. 3. 2021 18:5056
0 0
Aniž bych chtěl jakkoliv zlehčovat epidemickou situaci, tak podle údajů z roku 2020 je v ČR 194 nemocnic, počet lůžek 60 328, počet lékařů cca 42 tis., zdravotních sester přes 80 tis.
Přitom počet hospitalizovaných k dnešnímu dni je 8168, z toho na JIP 1970...tedy průměrný počet nemocných covidem na jednu nemocnici je 42 pacientů, průměr pacientů na intenzivní péči 10 na nemocnici.
Tedy je jasné, že pořádání aut. soutěže takto robustní zdravotní systém, jako je v ČR, nemůže znatelně zatížit, byť chápu, že to problémy přinést může, ale ne zásadní.
22. 3. 2021 08:5857
0 0
Je chválihodné,že ŠKODA AUTO podpoří zdravotníky částkou 1000000,-,ale proč se míchá do mistrovsví republiky?Je to hotový alibismus!Samozřejmě ani jedna podporovaná posádka nebude startovat.Dost je na tom to,že na její popud nebude moc Ašín od příštího roku bodovat do velkého mistráku a letos jestli se nepletu tak budou vyhlášeni dva mistři-jeden Kopecký a druhý Ašín ve sk.13 a další ve zbývajících skupinách.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!