Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
1. 4. 2021 09:45 − 9251× − 5

Večer na nádraží a ráno na rally aneb snadno na MS

Chorvatští organizátoři nadcházejícího podniku MS se toho nebojí a chtějí jet i s diváky. A jak to vypadá, čeští fanoušci mají jedinečnou šanci jak na rally.

Doposud odjetá dvojice světových soutěží se musela obejít bez přítomnosti diváků za páskou, avšak nadcházející Chorvatská rally zatím stále účast fanouškům nezakázala a tamní organizátoři pracují na tom, aby se premiéra mistrovství světa v zemi odehrála pod osobním dohledem diváků. Minulý týden sice pořadatelé museli ustoupit z plánů na konání superspeciálky, jejíž organizaci nebylo možné za platných epidemiologických opatření zajistit, avšak na zbytku vložek by nemělo nic divákům v účasti bránit. Vzhledem k lokalizaci se jedná o neopakovatelnou šanci pro české fanoušky, jak se dostat na "svět", protože do centra rally – Záhřebu to je z našeho hlavního města rally – Zlína necelých sedm hodin jízdy autem (pozn. redakce, v jízdní době je započítán i průjezd obydlené zatáčky na Vídeň, kde se spíš než o rychlé jízdě dá mluvit o kachním batolení…). Pro ty, kteří by si však svět chtěli vychutnat se vším všudy a nestarat se o dopravu a podobně se navíc rýsuje naprosto unikátní šance.


Foto: https://rally-croatia.com

Je tomu totiž zhruba měsíc, co český soukromý dopravce charakteristický žlutou barvou svých dopravních prostředků oznámil, že naváže na úspěch svých letních dovolenkových vlaků do Chorvatska a bude je provozovat i v letošní letní sezóně, aby se plážechtiví turisté dostali na rekreaci k Jadranu s minimem starostí. Jistě si teď kladete otázku, co má tahle informace společné s rally, ale na to je snadná odpověď. Vlaky do Chorvatska budou totiž jezdit po nové trase právě přes Záhřeb a aby si nejmenovaný žlutý dopravce vyzkoušel, zda je na ostrý letní provoz vše připraveno, využije konání rally v Chorvatsku a vypraví ve středu 21. dubna speciál do Záhřebu určený pro fanoušky rally. "Ač se to nemusí na první pohled zdát, naše společnost má k motorsportu a zápolení o každou setinu kladný vztah, což ostatně poznalo mnoho našich cestujících z autobusových linek, kde řada řidičů autobusů ukazuje, že má oktany v krvi. To je vidět na pomyslných přejezdech mezi časovými kontrolami, tedy zastávkami, kdy řidiči zvládají bez penalizací za pozdní příjezd zdolat i takové nástrahy tratě jako Ťokův průsmyk mezi Prahou a tou vesnicí na Moravě, kde tak divně mluví," říká zástupce nejmenované společnosti Ondřej Alešůj.

Podle informací, které dostala k dispozici naše redakce, bude o fanoušky postaráno nejen v otázce dopravy do centra soutěže a zpět, ale taktéž na místě. "Jelikož chceme rozšířit spektrum nabízených dovolených, Chorvatsko bude velkou zkouškou, zda bude o tento typ cest pod názvem "Po kolejích na rally…" zájem. Kromě dopravy vlakem tam a zpět budou mít fanoušci rally, kteří využijí našich služeb zajištěnu i dopravu na rychlostní zkoušky autobusy podobně jako to funguje například ve Finsku a samozřejmostí je ubytování plus zajištění dezinfekce a respirátorů tam, kde to bude potřeba. Když to přeložím do motorsport terminologie, po vzoru špičkových pronajímatelů aut nabízíme všem zážitek na úrovni, kdy si přinesou jen pomyslnou helmu do servisu a o zbytek se staráme my. Tedy jinými slovy, stačí ve středu večer přijít s řízky v batohu na Hlavní nádraží a je to, víc se nestaráte. Navíc si každý divák bude moci na místě vybrat, jak rally sledovat, a to buď v režimu "Přejížděč", kdy všechny budeme nekompromisně nahánět do autobusu nejpozděj po průjezdu pátého vozu třídy Rally2, aby jim malorážky nezkazily zážitek a režimem "Gurmán", kdy fanoušci zůstanou u trati do poslední předokolky, aby stihli zajít i třeba na klobásu a pivko ke stánku u trati," doplňuje Ondřej Alešůj informace tom, co fanoušky rally může čekat v Chorvatsku.


Foto: https://rally-croatia.com

Takže v tuto chvíli nezbývá než si držet palce a doufat, že nadcházející tři týdny nepřinesou dramatickou změnu epidemiologické situace v Chorvatsku a soutěž se uskuteční i za účasti diváků, protože takhle blízko a snadno to našinec ještě na podnik světového šampionátu neměl. Vzhledem k termínu státních svátků okolo Velikonoc, který se blíží nekompromisně jako vyloučení za překročení času vyhrazeného na výměnu spojky Fabie WRC na podniku u protinožců, lze jen dodat, že možnost pořídit jízdenky na výlet do Chorvatska půjde od nadcházejícího úterý. Závěrem bychom rádi zdůraznili, že se v žádném případě nejedná o komerční sdělení a počet volných jízdenek dodaných pro redakční potřeby taky absolutně nesouhlasí.

Komentářů celkem: 5
1. 4. 2021 08:44 Upraveno 08:47
0 0
Teď si fakt nejsem jistý, jestli se jedná o pravdu, nebo o apríl. Pokud je to pravda, jedu. Pokud ne, Kuře zasluhuje malinkej flákanec, páč mi po ránu docela rozbušil srdce smajlík

EDIT - po druhém přečtení článku to vypadá spíš na ten flákanec smajlík
1. 4. 2021 08:45 Upraveno 08:46
2 0
Upozornění pro všechny, co by měli zájem o verzi "Přejížděč". Šušká se, že tahle možnost bude vzhledem k nelepšící se situaci znemožněna a fanoušci z jedné země budou mít k dispozici pouze jedno vyhrazené místo na RZtě tak, aby nedocházelo k vzájemnému potkávání obyvatel různých zemí. Negativní IQ test zůstává samozřejmostí :-D
1. 4. 2021 10:24
1 0
Kuře smajlík, to je pecka smajlík
1. 4. 2021 13:11
0 0
Jak jsem starý, tak jsem to "sežral i navijákem". pt
1. 4. 2021 13:33
1 0
Pobavilo, super smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!