Z historie automobilových soutěží: Rallye Klíč Nový Bor

Letos v květnu uplyne čtyřicet let od posledního ročníku Rallye Klíč Nový Bor.

Jezdila se v letech 1976 – 1981 jako oblastní soutěž a několikrát i v rámci přeboru ČSR. Na startu se postupně objevila řada jezdců a spolujezdců, kteří se pak prosadili v celostátním měřítku – Krečman, Šefr, Muzikant, Chlad, Šofr, Charouz, Malý, Bistiak, Jícha, Markvart nebo Vraj. Pokud se vše podaří, „čtyřicátinám“ bude věnována brožura – knížečka mapující historii této oblíbené severočeské soutěže. I díky řadě materiálů a vzpomínek poskytnuté rodinou ředitele soutěže MUDr. Jaroslava Šusty vznikne do podzimu zhruba šedesátistránková publikace s doposud nezveřejněnými fotografiemi, titulními stranami programů všech ročníků, itinerářů, visaček z rallye, která měla v názvu horu tyčící se nedaleko sklářského města do nadmořské výšky 760 metrů.

Jedna z kapitol zachytí rovněž další disciplíny motoristického sportu, které se v Novém Boru konaly – populární motokros na Hřebence, silníční závody motocyklů, závody motokár. Nebudou chybět ani informace o znovu obnovené soutěži s názvem Novoborská rallye týmem Běla Motorsport v letech 1992 – 1995 a také připomenutí několika novoborských motocyklových a automobilových závodníků a činovníků zmiňované Rallye Klíč.

Součástí by měly být i vzpomínky účastníků soutěže, kteří své komentáře mohou pro zdárné rozšíření a zatraktivnění knížky zaslat na adresu: vydra.pavel@email.cz, stejně jako výsledkovou listinu 1. ročníku z roku 1976, která v materiálech zatím chybí.

Jako ukázku připojuji několik fotografií a materiálů z Rallye Klíč.

Foto: archiv autora, Karolíny Šustové, Jiří Rohlena

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!