Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
8. 4. 2021 21:03 − 4386× − 0

From Russia with Speed

Parafrází druhé Bondovky můžeme uvést informaci o tom, že ani letos nepřijdou fanoušci v ERC o starty ruského jezdce Alexe Lukyanuka.

Poslední tři roky znamenaly pro ruského jezdce dva tituly kontinentálního šampiona a jedno vícemistrovské umístění a podle aktuálního oznámení to vypadá, že se Alexey Lukyanuk pokusí získat hattrick, jelikož plánuje i letos pokračovat v mistrovství Evropy. Nic se nemění ani na technice, kterou bude třetím rokem Citroen C3 Rally2, naopak na sedačce spolujezdce se odehraje plnohodnotný comeback, jelikož se k navigování vrací Alexey Arnautov, jenž loni Lucasovi četl noty jen na Kanárských ostrovech, kde dvojice sice dojela až na 7. místě, ale i to stačilo k zisku titulu.

"Bude to hodně zajímavá sezóna a věřím, že se sejde pořádná konkurence a o body se porvou kvalitní jezdci. My se budeme snažit být co nejkonkurenceschopnější a současně se v autě pobavit. Mám také radost z toho, že kalendář obsahuje osm soutěží, jak bylo zvykem minulé roky. Už teď se nemůžu dočkat začátku sezóny," říká Alexey Lukyanuk, který bude pokračovat s francouzským týmem Saintéloc, "jsem nadšený, že mohu potvrdit pokračování spolupráce s Citroenem a děkuji jim za podporu a možnosti startovat. Loni jsme vybojovali pořádný výsledek a získali titul evropských šampionů. Letos se můžeme poprat o obhajobu díky našim partnerům Coolstream, Hortex a Pirelli spolu s menšími sponzory jako Space Travel, AutoSportMedia Agency a samozřejmě nemůžu zapomenout Saintéloc," dokádá 40 rodák z Petrohradu.

Jak již bylo zmíněno v úvodu, po Lukynukově boku usedne navrátilec Alexey Arnautov, pro nějž jde o návrat k plné sezóně po loňském odpočinku: "Být v centru dění je vždy skvělé a zejména pokud se toto odehrává v takových scenériích jako jednotlivé soutěže kalendáře ERC. Není pro mě jednoduché se uvolnit pro starty na všech soutěžích, ale dáme se do toho a uvidíme, zda to v průběhu roku půjde zvládnout," říká Arnautov, jenž má na svém kontě titul mistra Evropy ze sezóny 2018.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!