Vlastimil Resl - eWRC.cz
14. 4. 2021 09:57 − 5643× − 4

Petr Daniel přestupuje do kategorie Rally4

Petr Daniel bude letos usedat do vozu kategorie Rally4, připravovaným zlínským týmem Sparrow Racing.

Petr Daniel se loni zúčastnil kompletního seriálu MČR v rally a Rallysprint série s vozem Renault Clio Sport. Ten nahradil již starší Hondu Civic, se kterou Petr začínal svou závodní kariéru. Již od první soutěže se ukázalo, že to byl krok správným směrem. Na Rally Bohemia totiž svou třídu vyhrál. Na tuto výhru v dalších závodech navázal vesměs pravidelnými pódiovými umístěními. Proto se na konci roku nabízela otázka, s čím pokračovat dál. Z nejrůznějších variant nakonec padla volba na Ford Fiesta Rally4. Auto bude připravovat Sparrow Racing Team. V plánu pro letošní rok je kompletní seriál Rallysprint série a po Petrově boku bude opět usedat Zdeněk Omelka.

,,Loňský rok byl pro nás hlavně o učení. Nové auto, nový spolujezdec, avšak ve finále to nakonec vše do sebe krásně zapadlo. Před Moravou jsme začali pomalu řešit, jak by měla vypadat další sezóna. Následně přišla nabídka svezení s Peugeotem 208 R2 na Slovakiaringu. Na ten moment budu vždy vzpomínat, protože mi to dalo mnoho zkušeností a poznatků. Slovakiaring nás nahlodal a chtěli jsme zkusit i Fiestu Rally4. Proto jsme se ještě koncem roku domluvili na testu v Kopřivnici. Tam přišel zlomový moment, kdy padlo rozhodnutí. Tímto chci poděkovat za obrovskou podporu především mojí rodině. Dále všem partnerům, kteří nás podporují i v této nelehké době. Jsou to UNICARS Zlín, Izol invest, Petr Kozák pneuservis Bučovice, Sportovní podlahy Zlín, Wrapstyle, Wrapstock a P1 Racewear “, říká dvacetiletý zlínský jezdec.

Prvním ostrým startem sezóny 2021 bude Rallysprint Kopná, která se má uskutečnit 21. – 22. května. ,,Na Kopnou se moc těšíme. Doufáme, že pořadatelé dostanou zelenou a závod se uskuteční. V soutěži nemáme žádné ambice a jediným našim cílem je najet co nejvíce ostrých kilometrů“, doplnil Petr.

Loňský rok byl pro tuto posádku úspěšný, když se podařilo vyhrát třídu 8 v MČR s velkým náskokem před týmovým kolegou Tomášem Hauptvogelem. Pěkný výsledek se povedl zajet i ve třídě juniorů, kde Petr se Zdeňkem skončili čtvrtí v plejádě rychlých „er dvojek“. Sprintový šampionát byl napínavý až do posledního závodu, když probíhal souboj s Davidem Ševčíkem o body v celkovém hodnocení. Bohužel technika si postavila hlavu a v Rallysprint sérii z toho bylo nakonec druhé místo.

Komentářů celkem: 4
14. 4. 2021 14:00
0 0
No tak držím palce, ať se dílo zadaří smajlík
14. 4. 2021 15:52
0 0
S Antonínem Danielem, který jezdil vrchy je to jen shoda jmen?
15. 4. 2021 21:00
0 0
domnívám se , že ten je o jeden a půl generace starší a není to tedy on
16. 4. 2021 12:25 Upraveno 12:26
0 0
Když se jeden jmenuje Petr a druhý Antonín, tak mě fakt nenapadlo si myslet, že by šlo o stejného člověka smajlík Podle databáze se otec Petra jmenuje taky Petr, takže pokud Antonín není vzdálený příbuzný, tak by mohlo jít jen o tu shodu.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!