Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
16. 4. 2021 20:55 − 2148× − 0

Ani Azory kalendář ERC neotevřou

Jednou kalendářovou rošádu jsme už měli. Ale co druhá rošáda?

Na začátku února došlo k prvním úpravám kalendáře ERC a mohlo se zdát, že květnové datum Rallye Acores je dostatečně daleko k tomu, aby se situace okolo čínské chřipky jakš takš uklidnila a soutěž se mohla jet. Nyní jsme o dva měsíce dál a jak se ukazuje, realita stále na hony vzdálená zdání normálnosti úřaduje a letošní sezóny mistrovství Evropy se nezačne ani na portugalském souostroví. Soutěž byla totiž odložena a novým otevírákem sezóny, doufejme, bude červnový Rajd Polský a na diváky i soutěžící tak bude po dřívějším odložení Rally Serras de Fafe i Rally Islas Canarias čekat našlapaná druhá polovina sezóny a třeba taková dřívější skoro závěrečná Barum Czech Rally Zlín bude (pokud se pojede) uzavírat první polovinu kalendáře, což je pro podnik, kde se v minulosti určovaly kontury výsledků šampionátu, poměrně nezvyklá pozice v kalendáři.

Samotní Azorští organizátoři k odsunu data soutěže říkají: "Rally Acores bude odložena v reakci na žádost zdravotních orgánů při azorské vládě. Za žádostí stojí nárůst počtu nových případů způsobených britskou mutací viru SARS-Cov-2, který způsobil v posledních dnech výrazný nárůst případů na celých Azorských ostrovech a zejména na ostrově Sao Miguel a který vyústil v uvalení nových opatření vlády. Organizační tým soutěže tuto žádost s ohledem na veřejné zdraví akceptoval a okamžitě zahájil s FIA a promotérem ERC a portugalskou motorsportovní federací FPAK proces jednání o novém datu konání soutěže. Organizační tým zůstává připraven v tomto roce odjet soutěž započítávanou do mistrovství Evropy a Azorského šampionátu. Společně s vládou zůstávají organizátoři jistí v tom, že se soutěž letos odjede."

Jak dodává s přesunu soutěže server Dirt Fish, pořád se i po posunu můžeme na letošek dívat optimisticky, jelikož kdyby se už plány nezměnily, tak sezóna začne o měsíc dříve, jelikož loni se zahajovalo až červencovou Rally di Roma Capitale… Takže si držme palce, aby se do června situace v rámci možností umoudřila a po světovém šampionátu, který je v běhu, se rozjel konečně i ten na starém kontinentu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!