28. 4. 2021 09:16 − 4821× − 0

Právě vychází magazín Rally 03/2021

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Obsah

Kowax Valašská rally ValMez – Grjazin létal, Kopecký držel pozice

Seriál mistrovství České republiky odstartoval i přes problémy s epidemickou situací podle svého plánu, v 39. ročníku Kowax Valašské rally Valmez dominoval 23letý Nikolaj Grjazin.

Návrat RZ Poličná – Valaška vrátila do hry historii

Kateřinice, Pržno, Poličná, Mikulůvka, Jarcová a Oznice. Když jména těchto valašských obcí vyslovíte před fanouškem rally, okamžitě je zařadí do historie zlínské Barum rally a posléze i Valašské rally. A devítikilometrový úsek Poličná–Jarcová se objevil v harmonogramu Valašky.

Ocenění činovníků RZ – Karel Pressler a jeho tým

Cílem všech v pozadí rally je zajistit co nejvyšší bezpečnost. Nejde to samozřejmě bez kvalifikovaných a zkušených bezpečnostních činovníků na jednotlivých podnicích.

Preview ME historiků + Vltava – Historici míří po roce do Klatov

Loni se ze známých důvodů nekonala nejen tradiční Historic Rallye Vltava, ale ani celý seriál ME historických soutěžních vozů. Letos vypadá situace podstatně lépe a účastníci FIA European Historic Rally Championship už mají za sebou úvodní soutěž v Itálii.

Tomáš Enge – „Dakarského ducha jsem potkal“

Tomáš Enge vyzkoušel v motoristickém sportu velké množství disciplín. Dakar přinesl další jeho premiéru a zároveň splnění snu.

Otakar Zenkl mladší přebírá štafetu od otce

Jméno Ota Zenkl je v motoristických kuloárech všeobecně známé. Ota sám byl také aktivním jezdcem a startoval na mnoha domácích i zahraničních soutěžích, občas také v závodech do vrchu. V posledních letech se jméno Otakar Zenkl do startovních listin vrací. Jde o Otakara Zenkla mladšího, třiadvacetiletého syna z motoristické rodiny Zenklových.

Jan Pilař – „Rally mě baví nejen jako soutěžáka“

Rallyovým příznivcům je Jan Pilař (narozen 30. října 1982) mnohdy známější než pod svým oficiálním jménem jako „WRCko“.

Škoda v motorsportu (3. díl) – Škoda 180 / 200 RS

V první polovině sedmdesátých let se značka Škoda pokoušela najít způsob, jak zvýšit konkurenceschopnost svých závodních a soutěžních vozů. Výsledkem snahy mnoha zapálených lidí bylo několik zajímavých technických řešení, která se zúročila ve stavbě tří atraktivních prototypů Škoda 180 / 200 RS.

Stanislav Kafka + Michal Velebný – Zachráněný kus závodní historie

MSR: Rally Slovakia Ring – Exhibice Grzyba na Slovakia Ringu

Mistrovství Slovenska v automobilových soutěžích 2021 odstartovalo sezonu na okruhu u Orechovej Potoni. Z vítězství se radovala polská posádka Grzegorz Grzyb a Michal Poraszisz na voze Škoda Fabia Rally2 evo.

WRC: Chorvatská rally ve WRC

Turistika ve službách rally aneb Rally Croatia ve WRC.

Martijn Wydaeghe

Když v polovině ledna Thierry Neuville oznámil, že v nové sezoně již nebude pokračovat se svým dlouholetým spolujezdcem Nicolasem Gilsoulem, bylo pro mnohé možná překvapením oslovení Martijna Wydaeghea.

World Cup Cross­‑Country Bajas

Průlet úvodními podniky seriálu baja.

Zkratka AER už má dva významy

Ve světě dálkových rally dosud AER znamenalo alternativní označení pro Africa Eco Race, závod z Evropy do senegalského Dakaru, který se jezdí od roku 2009. Nyní přibyla druhá rally se stejnou zkratkou. Její název je Algeria Eco Race.

Autokros – Rallykros CZ + WRX

Petr Bartoš: „Nic nebude víc než Nová Paka“
Radek Franc – mechanik, spotter i komisař
Eliška Pytlounová: „Autokros, nebo zpívání? Autokros“

Uvnitř týmu!

Měli jsme šanci nahlédnout do zákulisí fungování týmu Hansen Motorsport při závodě mistrovství světa v rallykrosu…

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!