6. 5. 2021 06:47 − 1355× − 0

Hankook Drivers Rally Trophy 2021 pokračuje i na Šumavě

Kromě Mistrovství České republiky v rallye bude na Rallye Šumava Klatovy a Historic Vltava Rallye pokračovat i Hankook Drivers Rally Trophy .

Pohár je opět vypsán pro jezdce soutěžící na závodních pneumatikách značky HANKOOK a v ročníku 2019 se jej zúčastnilo více než sedmdesát jezdců.

Stejně jako v minulých letech, i letos se v poháru HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY budou na dálku utkávat jezdci šesti níže vyjmenovaných šampionátů: Mistrovství ČR v rally, Rallysprint série/Pohár 2+, MČR v rally historických automobilů, Česká trofej v rally historických automobilů, Majstrovstvá Slovenska v rally, Slovenský Rally Pohár.

Body jsou účastníkům poháru přidělovány na základě výsledků v jejich třídách (soudobé vozy), potažmo kategoriích (MČR-HA). V bodovém hodnocení bude opět zohledněn také počet startujících v dané třídě či kategorii. Šanci na vyšší počet bodů z jednotlivých soutěží tedy budu mít ty posádky, které se musejí utkávat s větším počtem soupeřů.

„Zatímco loni nám organizaci naší trofeje zhatil koronavirus a rušení soutěží, letos už věříme, že sezóna proběhne z pohledu jezdců víceméně standardně a bez větších problémů. Během loňské nucené pauzy jsme tedy alespoň připravili elektronické přihlášky do letošního ročníku 2021, které jsou k dispozici všem jezdcům k vyplnění na internetu. Elektronické vyplnění přihlášky je určitě pro účastníky jednodušší a příjemnější, než tradiční papírová forma," oznamuje Martin Kamiš, zástupce promotéra poháru, společnosti MK-RACING, která je zároveň dodavatelem závodních pneumatik HANKOOK, a pokračuje: „I letos jedeme v celkem šesti českých a slovenských šampionátech, byť lze očekávat, že z hlediska množství i výsledků budou opět dominovat jezdci ze čtyř českých šampionátů. Na Valašské Rally nám z jezdců na našich pneumatikách nejvíce radosti svými výsledky dělal Adam Březík, který až do své havárie v druhé etapě držel čtvrté místo absolutně a třetí v MČR. Těší nás také to, že stejně jako v loňské sezoně opět dal důvěru našim pneumatikám promotér Opel Adam Rally Cupu, takže celý tento pohár se odjede na našich pneumatikách.“

Stejně jako v minulých letech se bude v HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY bojovat o hodnotné ceny, které v letošním roce mohou dosáhnout celkové hodnoty až 125.000,- Kč. Věcnými cenami pro vítěze jsou špičkové závodní pneumatiky HANKOOK:

1. místo – 8ks pneumatik HANKOOK v rozměru a typu uvedeném v přihlášce účastníka (v maximální hodnotě 70.000,- Kč vč. DPH)

2. místo – 4ks pneumatik HANKOOK v rozměru a typu uvedeném v přihlášce účastníka (v maximální hodnotě 35.000,- Kč vč. DPH)

3. místo – 2ks pneumatik HANKOOK v rozměru a typu uvedeném v přihlášce účastníka (v maximální hodnotě 20.000,- Kč vč. DPH)

Podmínkou pro účast v letošním ročníku poháru je vyplnění již zmíněné nové elektronické přihlášky. Na jejím základě pak může soutěžící zakoupit pneumatiky za zvýhodněných podmínek. Přihlášku a další podrobné informace o poháru HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2021, stejně jako nabídku závodních pneumatik HANKOOK, naleznete zde: http://www.hankookmotorsport.cz/prihlaska-rally/

Pokud se posádka přihlásí do poháru v rámci více mistrovství, tak se jí do celkového hodnocení HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY bude počítat to mistrovství či série, ve kterém nasbírala nejvíce bodů. Jsou posádky, které v průběhu sezony bodují až ve třech různých šampionátech.

Veškeré informace i přihlášky Vám zástupci promotéra poháru rádi podají také osobně ve stanu HANKOOK Motorsport v servisních zónách na všech soutěžích MČR v rally, Rallysprint série i MSR v rally. Zde také poskytuje HANKOOK pro všechny své zákazníky bezplatný pneuservis a poradenství v průběhu všech závodů.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!