14. 5. 2021 15:59 − 4289× − 11

Příjem přihlášek na Hustopeče je v plném proudu

Začátek května byl spojen s vydáním základních dokumentů 16. ročníku AGROTEC PETRONAS rally.

Ty jsou k dispozici na re-designovaných oficiálních stránkách soutěže a nabídnou všem zájemcům o start všechny potřebné informace. Včetně data uzávěrky přihlášek (7. června o půlnoci) a potvrzení už dříve známého termínu soutěže 18. – 19. června 2021.

Zvláštní ustanovení také potvrzuje už dříve zveřejněný zápočet soutěže do Mistrovství FIA Zóny střední Evropa (CEZ), SONAX Mistrovství ČR v rally a Mistrovství SR v rally a v rally historických automobilů. Novinkou je pak zařazení závodu do České Trofeje v rally historických automobilů.

A co na posádky, soutěžní týmy a věřme, že i tradiční fanoušky hustopečské soutěže, čeká? Celkem dvě závodní etapy s deseti rychlostními zkouškami (na pěti úsecích). Celková délka rally je navržena na 361 km, rychlostní zkoušky tvoří téměř čtyřicet procent (142,59 km). Do počtu závodních kilometrů bude přece jen o něco delší sobotní etapa (65 km pátek / 77 km sobota).

„Opět se nám podařilo postavit kompaktní a náročnou trať, na které nechybí nejen úseky mezi vinicemi, ale také jezdecky oblíbená šotolina. V pátek to bude celkem 3,6 km a v sobotu necelých šest kilometrů. Díky podpoře místních orgánů i obcí můžeme představit i test ´Hustopečsko´, který bude nejdelším úsekem soutěže a pojede se v závěru obou sobotních sekcí. Co se týče epidemiologické situace, stále pracujeme na třech variantách. Vzhledem k aktuálnímu vývoji jsme však optimisti a věříme, že soutěž pojedeme i s diváky,“ naznačuje šéf organizačního týmu Martin Rada.

A právě jeden z tradičních soupeřů Martina Rady na tratích českého šampionátu Petr Nešetřil (Porsche 997 GT3) byl prvním přihlášeným jezdcem soutěže. A hned druhým byl obhájce prvenství z roku 2019 Filip Mareš (Škoda Fabia Rally2 Evo).

„Nic se nemění na systému přihlášek. Domácí posádky se mohou hlásit přes licenční systém AČR, slovenské pak přes portál národní motoristické autority SAMŠ. A doufáme, že se v dnešní době objeví na startu i třeba nějaký kvalitní zahraniční jezdec, stejně jako tomu bylo na Valašce v podobě Nikolaje Grjazina,“ věří ředitel Rudolf Kouřil.

Oficiální start AGROTEC PETRONAS rally proběhne v Hustopečích v pátek 18. června krátce po 17. hodině. Druhou páteční sekci pak už startovní pole bude dojíždět za tmy. Sobotní program začne krátce před desátou hodinou, první vozy lze očekávat v cíli závodu po 17. hodině.

Servisní zázemí je umístěno do nového areálu společnosti MOSS logistics, na Bratislavské ulici v Hustopečích. Tato společnost je dlouholetým partnerem a podporovatelem naší rally.

Více informací k soutěži bude postupně zveřejněno na oficiální stránce www.agrotecrally.cz, řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Agrotec rally Hustopeče.

Komentářů celkem: 11
14. 5. 2021 16:02
0 1
Už jsem si to říkal na Valašce... Kdo vymyslel to české mrvení jména na Grjazin? smajlík
14. 5. 2021 16:12 Upraveno 16:13
1 0
Jaké mrvení? To je prostě správný přepis z azbuky do češtiny.. (Грязин)
14. 5. 2021 17:09
0 0
Prijde mi lepsi mrvit rusky jmeno do cestiny nez do anglictiny. A pak ho jeste zmrvit z anglictiny do cestiny.
14. 5. 2021 17:16
0 0
Pokud se mezinárodně používá Gryazin, pak bychom to měli také používat, ne? smajlík Je vedlejší, jak to budeme vyslovovat, ale psát bychom to měli tak, jako to má na autě smajlík
14. 5. 2021 17:36
0 0
Jelikož už jsem byl terčem podobné debaty nějaký ten rok zpět u Lukyanuka, tak si za sebe optikou mé generace dovolím dodat, že česká transkripce je sice krásná, ale jelikož už jsme ruštinu moc nepotkali, tak častěji vidíme anglickou transkripci, která pak člověku přijde přirozenější. A navíc anglina je taková dnešní lingua franca, tak to člověku přijde bližší. A to mi to u Gryazina přijde ještě dost podobné, takový Násir či teďka ve formuli Júki Cunoda, to je vyšší level smajlík
14. 5. 2021 18:49 Upraveno 18:49
0 0
No mezinarodne... Treba Talosi ho prepisujou jako my, a to ani nepouzivaj 'j'. V zabozroutstine o nem clanek neni, ale Tolstoj se pise "Léon Tolstoï". Takze to beru na resultech i od Kurete, ale pozadovat porusovani standardu je jako psat web jen pro IE smajlík
14. 5. 2021 21:15
0 0
Chvíli jsem váhal, jestli je to fotka ze Šumavy (Mlázovy) nebo z Hustopeč (Diváky) smajlík
Jinak k tomu komolení jmen, abych se držel tématu - za mne je to podobný level jako přechylování ženských příjmení na koncovku -ová smajlík
15. 5. 2021 03:31
0 0
Původně napsal plejtvak
Už jsem si to říkal na Valašce... Kdo vymyslel to české mrvení jména na Grjazin? smajlík
opravdu bys byl schopnej napsat Puchkin, místo Puškin? smajlík
15. 5. 2021 09:19
0 0
Novej, sakra, nahráls mi a neodolám smajlík On není Puškin jako Pushkin... Toliko k té transkripci ;)
15. 5. 2021 09:48
0 0
Původně napsal plejtvak
Pokud se mezinárodně používá Gryazin, pak bychom to měli také používat, ne? smajlík Je vedlejší, jak to budeme vyslovovat, ale psát bychom to měli tak, jako to má na autě smajlík
Mezinárodně se používá taky angličtina, proč sem tedy píšeš česky?smajlík To je úplně to stejné.
15. 5. 2021 12:53
0 0
Původně napsal kuře
Novej, sakra, nahráls mi a neodolám smajlík On není Puškin jako Pushkin... Toliko k té transkripci ;)
dobrý kuře, dost dobrý smajlíksmajlík
ale jseš si jistej, že máme na mysli stejnýho Puškina, Pushkina, nebo Puchkina? smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!