Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
14. 5. 2021 20:47 − 3000× − 0

Jeden promotér vládne všem, jeden jim všem káže…

… jeden všechny přivede, do temnoty sváže? Aneb promotér MS by měl převzít i evropský šampionát v rally.

Jak to tak vypadá, WRC Promoter GmbH by brzy měl ze svého názvu načít umazávat úvodní tři písmena, protože poté, co se se letos ujal promování světového rallykrosu, blíží se dle zdrojů serveru Dirt Fish doba, kdy si pod svůj patronát vezme i evropský šampionát v rally. V případě rallycrossu se WRC Promoter dohodnul s FIA na začátku spolupráce hned pro letošní sezónu a smlouva je víceletá bez upřesnění podrobností a německá společnost získala komerční a mediální práva na šampionát a současně se zavázala, že bude investovat do šampionátu, zejména do jeho zelenější budoucnosti v podobě elektrifikace. Jak se to promotérovi bude dařit může naznačit už letošní sezóna, kdy bude debutovat nová klasifikace RX2e Championship pro elektrické speciály a následovat bude RX1e v roce nadcházejícím.

No a právě sezóna 2022 by měla být ve znamení nového promotérství i v mistrovství Evropy, jelikož dle zdrojů výše jmenovaného serveru by měla o rok dříve skončit smlouva dosavadnímu promotérovi Eurosport Events, který se o šampionát staral od jeho de facto sloučení s Intercontinental Rally Challenge, která byla obrovským soutěžáckým úspěchem Eurosportu jako promotéra. Tím tak Discovery Group, tedy matce Eurosport Events, zůstanou v portofoliu okruhové šampionáty WTCR a jeho elektrická evropská verze PURE ETCR series. Místo něj by tedy přišel WRC Promoter GmbH, tedy nikdo jiný než společné dílo KW 25 a Red Bull Media House.

Vzhledem k čerstvosti zprávy nepřekvapí, že dosud nedošlo k oficiálním komentářům, avšak za FIA říká Yves Matton: "Mít jednoho promotéra napříč šampionáty by dávalo smysl s ohledem na zajištění návaznosti těchto šampionátů," O tom, že se Evropa a Svět propojují není pochyb, svědčí o tom i letošní schéma juniorských šampionátů v ERC, když letošní vítěz Junior ERC dostane jako odměnu pět startu v juniorském mistrovství světa s M-Sportem v roce následujícím. Lze brát toto nové schéma vývoje jezdce na mezinárodním poli jako první náznak přibližování šampionátů nebo se jedná o pouhou náhodu? Na to nám odpoví nejbližší týdny, avšak pokud by WRC Promoter GmbH převzal i ERC, Red Bull poteče v soutěžích proudem

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!