Ducháček dodržel slovo a v Kopné vyhrál

V pátém podniku devítidílného českého šampionátu ve sprintrally vyšla do puntíku předpověď kdyňského závodníka Slávy Ducháčka.

TISKOVÁ ZPRÁVA APM-AUTOMOTIVE RALLY TEAMU 6/06
text: Robert Babor (APM-Automotive Rally Team)
foto: Robert Balcar (RB Print)

V pátém podniku devítidílného českého šampionátu ve sprintrally, na cestách i necestách v okolí Slušovic, vyšla do puntíku předpověď kdyňského závodníka Slávy Ducháčka. Jezdec APM-Automotive Rally Teamu, který se v tu chvíli dělil o průběžné první místo v šampionátu s plzeňským Michalem Horou a oba měli z dosavadních čtyř soutěží na svém kontě shodně po dvou prvních a druhých místech, před Rallysprintem Kopná vyhlásil konec střídání s Michalem a po vítězství v Pačejově chtěl vystoupit na stupínek nejvyšší ve třídě A5 podruhé za sebou.

„Podařilo se to, vyhráli jsme, takže jsme společně s Petrem i ostatními členy týmu hrozně moc spokojení. Ale musím sportovně přiznat, že nám cestu k vítězství hodně usnadnilo odpadnutí Michala hned v první vložce,“ zmínil Sláva smůlu svého největšího soupeře, který krátce po startu pátečního prologu odstoupil s propáleným pístem v motoru své fabie.

Ani tak nebyla pro posádku Ducháček – Dufek cesta k triumfu jednoduchá. Musela svést souboj na ostří nože s domácím velmi rychlým Mírou Březíkem. Souboj dvou ¨kitových¨ felicií začala lépe ta v modrobílých barvách kdyňského APM-Automotive. I když opět v tomto případě přálo Ducháčkovi štěstí, protože Březík v jediné páteční rychlostce nabral ztrátu vinou defektu pneumatiky.

„Ani Michalovi ani Mírovi jsem samozřejmě technické problémy nepřál, ale je fakt, že mně auto fungovalo opět perfektně a tak jsem to byl já, koho museli soupeři od začátku dohánět. A Míra Březík za to od sobotního rána tahal až neskutečně…,“ ocenil Ducháček výkon místního mladíka, který se zkušeným spolujezdcem Billym Latifem vyhrál pět rychlostních zkoušek v řadě. Přesto zůstal Březík stále druhý i vinou desetivteřinové penalizace v RZ 3 za předčasný start. Ale dvě vložky před cílem ztrácel na Ducháčka jen 6,8 vteřiny a očekával se opravdu velký duel.

Ten také přišel a předposlední RZ pro sebe rozhodli Ducháček s Dufkem o pouhé čtyři desetiny vteřiny! „Svoji roli v tom hrála i pneumatiková ruleta, protože my jsme špatně obuli od RZ 4 do RZ 6 a Mírovi se to samé povedlo v posledních dvou erzetách,“ prozradil Sláva další z nezanedbatelných vlivů na konečné umístění.

To nejdůležitější se však událo v úplně poslední rychlostní zkoušce. Pod vlivem drtivého finiše udělali Březík s Latifem velký přehmat a za předčasné vjetí do časové kontroly dostali další, tentokrát minutovou penalizaci. A bylo po nadějích… Jenže to Ducháček nemohl tušit a tak jel také na hraně – a byl z toho nejrychlejší čas o pět vteřin právě před Březíkem. „Takže i kdyby nedostali ani jednu penalizaci, tak bychom stejně celkově vyhráli. Sice jenom o dvě vteřiny, ale vyhráli. V závěru jsme hodně zatáhli i my…,“ shrnul lakonicky výsledek třídy A5 při Rallysprintu Kopná spolujezdec z vítězné posádky Petr Dufek.

Ducháček tak v čele celkového pořadí mistrovství republiky odskočil Horovi o 20 bodů (Ducháček 90, Hora 70, Březík a Harásek 22,…). „Vyhráno ale zdaleka nemáme. Čekají nás ještě čtyři soutěže a Michal se určitě dopředu nevzdává,“ uzavírá úspěšné účinkování v Kopné jezdec APM-Automotive Rally Teamu.

Komentářů celkem: 3
5. 7. 2006 18:35
0 0
Na výjezdu z panelky asi nejpěkněji z dvoukolek!
Anonym IP:84.42.228.24
5. 7. 2006 18:44
0 0
Slávo, seš fakt šakal!!! Gratuluju!!!!
7. 7. 2006 10:13
0 0
Koukej tahat at je mistr
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!