25. 5. 2021 06:39 − 4431× − 12

Rally Vyškov se uskuteční v zářijovém termínu, doufejme i s diváky

Ačkoliv do dalšího ročníku Rally Vyškov zbývá ještě hodně času, přípravy na něj jedou na plné obrátky prakticky od doby, kdy skončil ten minulý.

XXIX. Rally Vyškov 2021 se uskuteční v zářijovém termínu stejně jako loni. Konkrétně ve dnech 10. a 11. září. Tradiční jihomoravská soutěž je stejně jako v předešlých letech koncipována jako dvoudenní, kdy v pátek 10. září posádky absolvují administrativní a technické přejímky a seznamovací jízdy s tratí. V sobotu 11. září pak proběhne vlastní soutěž.

Hanácký rally klub v AČR připravuje dvě sekce o čtyřech rychlostních zkouškách, které se pojedou dvakrát. Start a cíl rally je plánován, jak je již zvykem, na parkovišti u okružní křižovatky u Agrodomu ve Vyškově. Servisní areál bude umístěn na betonové ploše v prostoru jižně od letiště Vyškov a beze změn zůstává i ředitelství, které po loňských kladných odezvách zůstává v hotelu Dukla.

29. ročník Rally Vyškov bude součástí šampionátu Rallysprint série, České trofeje v rally historických automobilů a Poháru 2+. Pořadatelé vypisují i Pohár pořadatele.

„Pořadatelé z Hanáckého rally klubu v AČR udělají vše proto, aby letošní ročník Rally Vyškov navázal na úspěchy z let minulých. Přípravy letos opět zkomplikovala a stále komplikuje nedobrá hygienická situace v České republice, byť se teď postupně zlepšuje. Proto pevně věříme, že situace bude v září natolik dobrá, že pojedeme i s diváky, protože pro ně to děláme,“ říká předseda Hanáckého rally klubu v AČR, Ing. Ladislav Petráš a dodává: „Kladných hodnocení se nám dostávalo v posledních letech jak ze stran soutěžních posádek, tak ze stran činovníků AS AČR, tak i od diváků a uděláme maximum proto, abychom standard, na který jsou všichni ve Vyškově zvyklí udrželi i nadále, ba naopak ho chceme stále zvedat.“

Mírné trable pořadatelé mají se čtvrtou rychlostní zkouškou. Ředitelství Vojenských lesů v minulosti přislíbilo využití lesního úseku, přes který vede měřený test zvaný Kuchlov. Ten ale není možné ani letos využít, protože se z něj stále nepovedlo odklidit všechno kůrovcové dřevo. Podobně dopadl i jiný lesní úsek, který měl obohatit jednu z rychlostních zkoušek. Následky deště na něm zneprůjezdnily zhruba 500 metrů. Odvolaný musel být na jaře i původně plánovaný nový měřený test, jehož úvodní pětikilometrová část je rovněž zničena od průjezdů těžkou lesní technikou. „Momentálně probíhají jednání s jinými příslušnými institucemi o další možné rychlostní zkoušce tak, abychom dosáhli předepsaného počtu kilometrů,“ odvětil ředitel Rally Vyškov Jaromír Palásek na otázku ohledně čtvrtého měřeného testu. „Předpokládáme, že veškerá jednání a potřebná povolení od dotčených obcí budeme mít kompletní do konce května a od června zahájíme jednání s institucemi, jejichž souhlasná vyjádření zastřešují pořádání vyškovské rally,“ dodal.

„Cílem pořádání vyškovské rally vždy byla a dál bude propagace města Vyškov, vyškovského regionu, našich partnerů a dalších institucí, které se na pořádání podílejí. Hlavním naším cílem je však bezpečnost soutěže jak pro diváky, tak pro soutěžní posádky a především to, aby se všichni na Rally Vyškov rádi vraceli,“ uzavírá Ing. Ladislav Petráš za Hanácký rally klub v AČR.

Veškeré informace o Rally Vyškov 2021 jsou dostupné a budou postupně aktualizovány na oficiální webové stránce soutěže www.rallyvyskov.cz. Sledovat můžete také facebookový profil Rally Vyškov.

Komentářů celkem: 12
25. 5. 2021 12:151 Upraveno 12:16
0 0
Zajímavé plány. Škoda, že nevyšly. Tím pěti set metrovým lesním úsekem, který měl "obohatit jednu z rychlostních zkoušek" tipuji příjezd lesem kolem potoka do JZD v Račicích. Tím místem se jelo jednou jedinkrát v roce 2010. Bylo by však nutné přejet trať pro motokáry, která tam v roce 2010 nebyla. Tak nevím, jestli by bylo možné tím místem projet. Majitelé jsou sice motorističtí nadšenci, ale těžko říct, jestli by si tam nechali závodit auta. U Kuchlova mám pocit, že to zmiňované Ředitelství Vojenských lesů už jen hledá výmluvy, proč to tam nepovolit. Jinak časový harmonogram ve formátu 2x 4RZ je pro diváka nejhorší možný. Bude to opět přelétávání z jedné rychlostní zkoušky na druhou po prvních pár autech.
25. 5. 2021 12:552
1 1
Možná by bylo dobré se vůbec poklonit a poděkovat za to, že se závody vlastně jedou. Já to rozhodně udělám. Děkuji. Výborný počin..smajlík
A ne brblat, že nemůžu přejet mezi sekcema.. Stačí si vzít stoličku, a sedět a sedět. A nebo prostě nikam nechodit, taky řešení.smajlík
25. 5. 2021 14:203
0 0
Na Pačejově se snad pokaždý jezdilo 2x 4 RZ a vždycky to bylo v pohodě pro diváky - trik je v tom mít dvakrát servis.
25. 5. 2021 14:374 Upraveno 14:43
1 0
Loni se jeli tři RZty s jedním servisem a to bylo na prd s přejížděním -jen mezi JZD a Račickou.
Předloni byly též tři stejné RZty,ale se dvěmi servisy a to bylo celé na pohodu,ostré km bylo přitom skoro stejné 61,5 a 71
Tak třeba letos nakonec budou ty čtyři RZty se dvěma servisy.smajlík
25. 5. 2021 16:505 Upraveno 16:51
1 0
Michale netrefa. U Kuchlova nehledej žádné konspirace. Vůle z jejich strany je ale bohužel není všechno dřevo odvozeno. To byl důvod i loňský. Ostatně sedni na kolo a máš to za rohem. Račická se neměla prodlužovat v Račicích ale jinde. Máme na pristi rok přislíbeno tak nebudu ani naznačovat. Jinde nás nepustila na trať třeba výstava psů. Snahu občas zhatí maličkosti ale je to příslib na příští rok. Jinak letos opět nemáme zatím generálního partnera. I přesto jedeme a snad se zadaří i toto vyřešit. Důležitější je pro nás teď účast diváků. Doufejme, že v září bude už volno a setkáme se u tratí legálně.smajlík Včera jsme doladili podobu rz a harmonogram a začalo se pracovat na podrobnostech. Se čtvrtou rz nastal třeba problém s nedostatkem pořadatelů. Takže dobrovolníci v místě jsou vítáni.
25. 5. 2021 17:416 Upraveno 17:45
0 0
J. Káňa: Klaním se a děkuji pořadatelům, že se závody pojedou! Možná jsem ještě nedospěl do stádia, kdy bych měl potřebu vyčítat ostatním, že mají na něco negativní názor. Hokej momentálně většina národa asi taky nechválí, že? Když si vzpomenu na minulý rok, jak se závod příšerně natáhnul po různých haváriích a úniku oleje, tak opravdu moc lidí nevydrželo celej den na židličkách na jednom místě.

pačes: Díky za zajímavé odpovědi. Nějak nevím, co přinese obci větší prestiž. Jestli výstava psů nebo rally. Jednodušší by bylo asi přesunout termín výstavy psů. Je škoda, že rally musí vždycky ustupovat i těm nejmenším akcím.
Kuchlovskou rz projíždím každej rok. Minulý rok jsem tam neviděl žádný problém se dřevem. Dokonce naprostá většina cesty byla od bordelu uklizená. Docela jsem se divil, že to tam loni nepovolili. Letos jsem tam ještě nebyl, ale dovedu si představit jak to tam po těžbě a deštích musí teď vypadat.
Kde jinde by se Račická rz dala prodloužit? Napadá mě odbočení u pístovického hřbitova a pak by mohly vzniknout různé motanice po Pístovicích, ale myslím že to by bylo proveditelné jen v opačném směru. V klasickém směru by byl ten nálet do Pístovic na dnešní dobu asi moc rizikový. Nebo posunout start třeba až do Lulče, jako to bývalo v minulosti.
25. 5. 2021 18:327
0 0
Nechci to tady plevelit. Jen málo napovim k nové trase ale ona je to Evropská výstava. Já to chápu. Na Kuchlově nejde o cesty ale o smyky nad cestami na stahování. Ale nechme to na příští rok. Račice jseš mimo ale to nechme zatím utajené.
25. 5. 2021 18:538 Upraveno 18:54
0 0
Kdybys nechal udelat obecni referendum, jestli chtej radsi stenatka nebo Fabie, tak bych si skoro vsadil na ty stenatka smajlík

Jinak jsem loni dost koukal, ze si v Racicich - Pistovicich nechaj v sobotu zavrit cestu kvuli rally a v nedeli kvuli pumpickam smajlík
25. 5. 2021 21:109
0 0
Aha, takže jde o výstavu faraonských psů v Rybníčku. Tuším, že v nedávné minulosti (2017-18) se v těchto místech už plánovala rz s názvem "Medlovická".
Co jsem někde zahlédl, tak ti cyklisté by měli být v neděli po rally i letos.
26. 5. 2021 02:2710
0 0
Já už se do Vyškova těším a je mě jedno jak se to pojede a v jakém formátu.Hlavně ať se to jede.Doufám,že i s diváky.Pořadatelům děkuji a držím palce aby vše vyšlo a klaplo jak si naplánovali.
26. 5. 2021 07:0311
0 0
Jo to ještě bývají v sobotu o rally v Pístovicích hody smajlík
26. 5. 2021 18:3712
0 0
Bisaha uz pojede?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!