31. 5. 2021 06:09 − 1978× − 0

Hardcore Kopná

O uplynulém víkendu se posádka v barvách Duck racingu ve složení Martin Kučera – Dominik Slováček postavila na start Rallysprintu Kopná.

Na pátek byl naplánovaný shakedown, aby si posádka po dlouhé pauze osahala auto a nalila do žil trochu rallyové krve. Tento plán však nevyšel. Při přejezdu na start došlo na závodním BMW k poruše elektroinstalace a ta kompletně vyhořela. Následoval rychlý převoz auta do dílen MW racingu, kde začala oprava a takřka kompletní natažení nové elektroinstalace. Ještě v 7 hodin v sobotu ráno nebylo jisté, zda se vůbec posádka s vozem dostane na start. Teprve v 8.25 hod. se podařilo vše opravit a auto dostat do provozuschopného a bezpečného stavu. Následoval zrychlený přesun do Slušovic a následně příjezd na start.

Takto to shrnul jezdec Duck Racingu:

„Přes zimu bylo auto repasováno, provedly se všechny nutné opravy, ale tato fatální závada nás zaskočila. Dnes už víme, co bylo příčinou. Bylo to selhání lidského faktoru a nedbalá práce jednoho autoelektrikáře. Jsme však bojovníci a přes noc chlapi dali vůz do pořádku. Byl to nadlidský výkon. Nic nefungovalo a dráty byly snad kompletně všechny vyměněny, včetně budíků a čidel, alternátoru apod. Ještě štěstí, že MW racing má hodně náhradních dílů, a hlavně, naši mechanici mají zlaté ruce. Bylo to natolik vyčerpávající, že se mi při čekání na start jedné RZ podařilo usnout za volantem. Ještě ke všemu jsem zvolil totálně nesmyslnou variantu pneumatik, což zapříčinilo neustálou a nechtěnou jízdu bokem a permanentní kontra. Naštěstí se vše zvládlo bez újmy na zdraví a majetku.“

Jak popsal Martin Kučera, zbytek soutěže už proběhl v klidu bez technických závad. Jen díky špatné volbě pneumatik a vyčerpání nebyl výsledek o poznání lepší, ale i tak je to pro posádku Duck racingu velký úspěch. Druhé místo ve třídě 18 bylo obrovským úspěchem.

Závěrem patří poděkování všem partnerům, díky nimž se nám podařilo zahájit letošní sezónu, a především velké díky mechanikům (bratrům Kulhánkům, Štěpánovi a Milanovi) za neskutečný výkon a úsilí.

Dalším startem posádky Kučera – Slováček v barvách Duck Racingu bude Agrotec Rally Hustopeče.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!