Souboj na Kopné jak se patří

Souboj o vítězství na ostří nože – tak vypadal rallysprint v Kopné z pohledu týmu SVC Náchod Motorsport.

TISKOVÁ ZPRÁVA

Výborná organizace, skvělá divácká kulisa, nádherné tratě, souboj o vítězství na ostří nože – tak by se dal charakterizovat rallysprint v Kopné z pohledu týmu SVC Náchod Motorsport.

Východočeský tým reprezentovala posádka Leoš Flídr – Bohumil Ehl s vozem Škoda Octavia WRC EVO III tradičně výborně připravená v dílnách Věroslava Cvrčka. Na cílové rampě výkon posádky ozdobil stříbrný věnec za 2. místo v absolutním pořadí. Ztráta na prvního jezdce G. Szabó byla malá – 6,1 vteřiny..

„Kopná mě nadchla. Odjíždím spokojen. I když samozřejmě ve skrytu duše jsem doufal ve vítězství. Gergely Szabó i jeho Focus ovšem neměli žádný slabší moment, byli ve skvělé formě a zaslouženě vyhráli. Gratuluji jim,“ glosoval v cíli Leoš Flídr a pokračoval. „Po opravdu špatném výkonu v Krumlově jsme se snažili napravit naši pošramocenou reputaci. Doufám, že se nám to povedlo a že diváci byli spokojeni. Za podporu při průjezdech jim děkuji.“

Spokojený byl i majitel týmu SVC Náchod Motorsport Vladimír Vitver. „Jsem rád, že se posádka dala psychicky dohromady po nevydařené soutěži v Krumlově. Leoš za volantem v Kopné přesvědčil, že jsme angažovali správného jezdce. Popravdě se skláním před uměním obou prvních jezdců. V jakém tempu, bez výraznějších chyb závod absolvovali mě nadchlo. Těšíme se do Pelhřimova a maďarského jezdce se snažíme přemluvit aby jel též. Memoriál Tomáše Vojtěcha si start více vozů specifikace WRC zcela určitě zaslouží!“

A na závěr jedna zákulisní perlička. Před poslední sekcí, kdy rozdíl mezi prvním Szabóovým Focusem a Flídrovou Octávií byl pouhých 0,5 vteřiny vsadil maďarský pilot vše na jednu kartu. Na rozhodující poslední dvě erzety se snažil svůj vůz maximálně odlehčit a ze servisu odjel nejen bez rezervního kola, ale nechal mechaniky vyndat i zvedák! A jak se nám později svěřil, jel absolutní „hranu“.

Ještě jednou mu gratulujeme a těšíme se na další vyrovnaný souboj.

Komentářů celkem: 5
Anonym IP:85.160.95.126
5. 7. 2006 18:111
0 0
Také moc gratuluji a děkuji za to, že ještě máme možnost vidět na našich tratích vozy specifikace WRC. A navíc Leoš Flídr jede opravdu atraktivně pro diváky. Jen tak dál.
Anonym IP:80.188.37.194
5. 7. 2006 20:592
0 0
Leoši, též velká gratulace (i když jsem tak učinil osobně v depu) bylo to super. Vlastně celá soutěž byla krásná. Sůša.
6. 7. 2006 09:113
0 0
Taky gratuluju!A musím podotknout,že v pátek tým L.Flídra nezištně pučil novou spojku týmu Profiko.Těm se sice nepodařilo dát auto dokupy,ale hezké sportovní gesto!Mohli se vlastně zbavit jednoho soupeře...Oceňuji!!
Anonym IP:85.71.164.121
7. 7. 2006 13:334
0 0
Velká škoda že Flídr nezačal jezdit s wrcem dřív..Kvalit Honzy Kopeckého nebo Romana Kresty by zřejmě nedosáhl, ale směle by se mohl měřit s ostatními českými jezdci. Na to, co má najeto jede opravdu moc pěkně..Jen tak dál, přeji hodně úspěchů..P.S.Leoši, nechceš si také vyzkoušet jiné wrco než Octavii?Nebo tato otázka má být směřována na pana Vitvera? Ať tak či tak, Focus by týmovým barvám slušel../Nic proti Cvrčkově Octavii-jede skvěle, tým funguje výborně, jen ta Octavia je přece jen někde jinde..)
Anonym IP:80.188.37.194
7. 7. 2006 22:295
0 0
To by bylo hodně zajímavý s Focusem, to by Szabo měl dost honičku. Ale zas už má s ním hodně najeto. Možná SVC nasadí Fabii - WRC?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!