Dominik Nwelati: „Vyhovují mi širší tratě!“

Úvodní dva letošní podniky Rallysprint Série má za sebou posádka Dominik Nwelati – Jiří Stross.

Především jedenácté místo v Plzni v rámci celého šampionátu je jedním z dosavadních nejlepších Dominikových výsledků. „Na obou soutěžích se ukázalo, že konkurence ve třídě 6 oproti loňsku ještě vzrostla. Rychlých pilotů je zde opravdu hodně,“ oceňuje kvalitu soupeřů mladoboleslavský soutěžák.

Na populárním a tradičním Rallysprintu Kopná startoval Dominik Nwelati poprvé. „Slyšel jsem hodně o obtížnosti tohoto podniku. Byl opravdu hodně náročný, ale krásný. Z erzet se mi nejvíce líbila Hvozdná. Ta totiž vedle úzkých cest nabídla i ty širší, které mi vyhovují. Mám raději možnost volby stopy, což naopak uzounké cesty pro jedno auto neumožňují,“ říká pilot, jemuž nevadilo ani dopolední deštivé počasí. „Jízda na mokru mi vůbec nevadí. K soutěžím patří a každý závodník musí umět jezdit na suchu i mokru. Mě mimochodem jediná krizovečka během soutěže postihla až na osychající trati. V předposlední erzetě – Kameňáku 3 – jsem do jedné zatáčky zabrzdil asi trošku později a „sežralo“ nás bláto. Poroučeli jsme se předními koly mimo trať. To způsobilo minimálně minutovou ztrátu. Mohlo být ještě hůře, nebýt zde přítomných houbařů, kteří nás vytlačili zpět. Tímto jim chceme poděkovat. Bez nich by ztráta byla mnohem větší a dost možná by následovalo i odstoupení, přestože auto neutrpělo žádné poškození. Erzetu jsem dojel volnějším tempem. Nejistotu jsem cítil ještě nějaký kilometr, dva na závěrečné Kopné. Pak jsem se dostal zpět do tempa. Potěšilo mě především dokončení soutěže.“

Pouhé dva týdny po Kopné se posádka vozu Opel Adam R2 představila i v Plzni. „Mně se tratě moc líbily. Střídaly se úzké pasáže s mými oblíbenými širokými. Zaujaly mě i šotolinové úseky na první a čtvrté erzetě. Z těch jsem míval a stále mám respekt, ale jsou zpestřením, k rally patří a baví mě stále více. Nevadilo mi ani deštivé počasí během druhé sekce. Spíše naopak. V servisu jsem sledoval různou volbu obutí soupeřů v „šestkách“. My vsadili na Michelin R11 a dvě stejné pneumatiky vezli v kufru jako rezervní. Myslím, že to bylo takové kompromisní řešení. Na předposlední erzetě Křivce – Olešovice mě potěšil pátý čas ve třídě,“ pochvaluje si Dominik, jenž se nyní s Jirkou představí na Agrotec Petronas Rally Hustopeče.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!