Tomáš Štuksa versus vrtochy počasí

Je to o gumách. A o zkušenostech.

Tomáš Štuksa si letos přesedl z pohárovky do Opelu Adam R2 a učí se, jak s takovou technikou závodit. Vlastně, co to všechno obnáší, jezdit rally. Rallye Plzeň byla sice jezdecky jednodušší než předchozí Rallysprint Kopná, ale zato se častěji měnilo počasí. Tedy se i více dumalo nad volbou správného obutí. A to je další součást rally. Naučit se pracovat s předpověďmi, vlastním odhadem, zvolit správnou strategii – co obout teď a co si nachystat do rezervy.

Proto je hlavním tématem videa z Rallye Plzeň, jak se správně popasovat s vrtochy nestálého počasí. Pro připomenutí, ve videu z Rallysprintu Kopná jsme se spíše věnovali rozdílům v technice pohárového a plně áčkového adama, a jízdě na náročných erzatách v okolí Slušovic.

K Tomáši Štuksovi se sluší dodat, že ve svém věku už má leccos za sebou. Od osmi let závodil v autokrosu, od 10 v rallycrossu, od 13 na amatérských rally u Milana Blahouta, ve 14 udělal juniorský titul v autoslalomech, zkoušel okruhy, od 15 jezdí ČMPR a od 16 startuje na republikových závodech rally v rámci Poháru mládeže.

Videa, fotogalerie, články hledejte také na www.msrevue.cz. Máme rádi motorsport!

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!