21. 6. 2021 13:45 − 5221× − 5

Pech s Uhlem vyhráli MČR mezi vinicemi

EuroOil team s Václavem Pechem jun. a Petrem Uhlem na Fordu Focus WRC vyhráli po vyrovnané a dramatické bitvě Rally Hustopeče před Janem Kopeckým s Janem Hlouškem.

Soutěž „mezi vinicemi“, jak se místní rallye přezdívá, provázely již tradičně tropické teploty, ale především velká návštěva diváků, kteří konečně mohli k trati rychlostních zkoušek a i do servisu. „A na atmosféře to bylo hned poznat, především v servisní zóně bylo po dlouhé době opět živo,“ říká Václav Pech jun.

Posádce EuroOil teamu vyšel vstup do závodu a první etapu vyhrála před nejbližšími pronásledovateli o 4,5 vteřiny. Zúročili tak nedávný tréninkový start na Rallye Plzeň. „Hustopeče mají specifický charakter tratí, obslužné cesty ve vinohradech jsou každá z jiného asfaltu a všude leží prach. Hodně to tu klouže, ale tuhle rallye máme s Petrem rádi. Podle časového harmonogramu jsme měli jet za tmy pouze poslední RZ prvního dne. Vezli jsme si tedy přídavnou světelnou rampu sebou v kufru, abychom ji nepoškodili nějakým kontaktem třeba v retardéru o balík apod. a chtěli jí nasadit až na tu poslední rychlostku. Jenže harmonogram se posunul a my si nebyli jistí, zda nebudeme muset svítit již na předposlední RZ. Narychlo jsme tedy rampu s Petrem nasadili, ale ve spěchu neutáhli spodní držák. Hned po startu se celá rampa se 4 světly začala přizvedávat a vypadalo to, že jí úplně ztratíme a ještě při tom rozbije přední okno. Problesklo mě v hlavě, jaký to asi bude na poslední rychlostce ve tmě bez světel a s pavoukem na okně? Naštěstí rampa vydržela na svém místě a po vložce jí Petr utáhnul pořádně. Ale telefon jsem měl plný zpráv od lidí z tratě, že nám lítají světla nahoru a dolů,“ popisuje s úsměvem napínavé okamžiky Pech.

EuroOil team udržel těsné vedení v dramatické přetahované o každou desetinku až do cíle. A tak slavil již čtvrté hustopečské vítězství. „Jsem šťastný za celý team, v tom horku to bylo velice náročné pro všechny, ale povedlo se. 6 sekund před druhým na tak náročné a nevyzpytatelné trati po dvoudenním závodění je úplné nic a rozhodnout mohla sebemenší jezdecká chybička, proto si vítězství tentokrát ceníme o něco víc,“ uzavírá Pech.

Dalším závodem EuroOil teamu bude v červenci Rallye Bohemia v Mladé Boleslavi.

Komentářů celkem: 5
21. 6. 2021 15:05
0 0
Vezli jste rampu s sebou a ne sebou. Jinak gratulace.
21. 6. 2021 16:20
1 0
Re: ladaalois - Chybička se vloudí. Ale za ten koncert , který na trati Ašín předváděl, bych mu odpustil, i kdyby koktal.
22. 6. 2021 16:09
1 0
Venca se konečně dostal do své loňské formy! Maximální počet bodů za obě vyhrané etapy je toho důkazem. Doufám, že Ášín to nedá za 14 dní Škodovkám pod komínem zadarmo smajlík Třeba ještě letošní mistr není rozhodnutý... Bude zajímavé sledovat, jestli Škodovka bude nějak případně brzdit Stříťu, pokud by náhodou nastala situace, že by se na Bohemce objevil ve výsledcích před Honzou Kopeckým.
22. 6. 2021 19:24
0 0
Boxere,Dominik ještě není Kale!!
Ale kdyby náhodou před ním byl (defekt nebo nějaký drobný výlet),tak si to od komína asi nikdo nelajzne.To by je rallyový národ sežral....
22. 6. 2021 20:32
2 0
Tak teď ještě vyhrát Bohemku a jede se od nulysmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!