6. 7. 2021 16:47 − 2796× − 0

Já na bratránka, bratránek na mě

Podobně jako kdysi pomohl Thierry Neuville svému bratrovi Yannickovi, tak tentokrát se helfovalo u Solbergů.

Loni se vítězem juniorského ERC stal Oliver Solberg, který se následně upsal továrnímu Hyundai a odměnu ve výši 100 000 € na další starty v ERC1 neměl jak využít, pročež přišlo na poměrně nezvyklou událost, kdy se rozhodl po dohodě s promotérem tuto odměnu přesunout na svého bratrance Oscara, který měl v posledních letech problémy s budgetem a startoval spíše sporadicky. Proto do hry vstoupil i Oliverův otec Petter, který přišel s žádostí, aby bylo umožněno budget využít právě jeho synovci a místo startů v ERC1 s vozem Rally2 absolvovat ERC Junior se speciálem Rally3. Vše se povedlo dojednat a na Rally Liepaja se syn Henninga Solberga poprvé ukázal mezi evropskými juniory, kde bral v slabě obsazené kategorii druhou příčku. Vzhledem k tomu, že Oscar původně pro letošek plánoval pouze lokální starty se svým Volvem, docela změna, ale z pohledu šampionátu jenom dobře, protože každá posádka se bude počítat.

"Byl to pro mě docela šok. Letos jsem se soustředil na domácí šampionát s Vovem242 a když mi došla ta zpráva, tak jsem nemohl uvěřit tomu, že se to děje až do doby, než jsem si na Liepaje nasadil na hlavu helmu před první rychlostkou. Je to pro mě velká šance a bez Olivera bych na startu nebyl a jsem mu nesmírně vděčný. Všechno se děje tak rychle, musím co nejrychlej najít svoje tempo a dostat se do něj. Doufám, že ukážu slušné výkony a celý program přinese něco zajímavého. Rally3 je nová kategorie, vypadá zajímavě a i když jsem do lotyšského startu s autem nejel, tak mám nějaké zkušenosti se čtyřkolkami z roku 2016 a znám Fiestu jako dvoukolku," říká Oscar Solberg.

Po prvním startu se tedy naskýtá otázka, nakolik dokáže Oscar zopakovat úspěchy svého bratrance Olivera a zda se třeba někdy výhledově dočkáme v jednom šampionátu dvou Solbergů, jak tomu bylo před dvaceti lety v dobách, kdy se na světových tratích potkávali jejich otcové Henning a Petter. Oscar k tomuto srovnání dodává: "Oba dva máme rallysport moc rádi a Oliver toho má odjeto o něco víc jak já. Když jsme byli malí, tak jsme spolu hráli rally ve videohrách a jezdili spolu na čtyřkolkách, takže si myslím, že má Oliver za to, že jsem celkem dobrý. Protože virtuálně jsme spolu dokázali jezdit ve vteřině, stejné časy na každém mezičase. Nemyslím si, že bych byl rychlejší než on, ale uvidíme, co sezóna přinese," uzavírá Oscar Solberg.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!