Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
6. 7. 2021 17:46 − 4716× − 2

Já volám: nashledanou, nashledanou, při vzpomínce srdce zabolí

Již letos měl být Sébastien Ogier minimálně částečným penzistou, čínskou chřipkou poznamenaná sezóna 2020 jej vedla k prodloužení aktivní kariéry.

Zprávy o tom, že Seb Ogier bude po sezóně končit se poslední roky začínaly pomalu stávat podobným letním hitem jako svého času španělská hitovka Despacito. Nyní to však vypadá, že podobně jako s podzimem odezní letní hity, tak tentokrát odezní i pokračující spekulace o Francouzově budoucnosti, jelikož na nedávné Safari Rally se vyjádřil poměrně jasně a další sezónu na plný úvazek už nevidí jako reálnou. Rýpal by chtěl říct, že svůj konec ohlašoval již při podpisu dvouleté smlouvy u Citroenu, ale nečekaný konec francouzské značky po prvním roce angažmá rodáka z Gapu znamenal, že se Ogier vydal pro další titul k již třetí značce a v roce 2020 sedlal Toyotu. Minulý rok však poznamenala čínská chřipka, z šampionátu zůstalo jen torzo a chce se říci, že taková sezóna nebyla hodna odchodu šampiona. Proto ještě Ogier sedá do vozu v letošním roce a s 34 bodovým náskokem na druhého Elfyna Evanse má vše rozehráno víc než dobře, aby se rozloučil osmým titulem.

Proto se nabízely spekulace, že šance se v roce 2022 vyrovnat v počtu titulů svému jmenovci a předchůdci na trůnu světové rally by mohly Seba Ogiera ještě zlákat k pokračování. Ten to však odmítá. "V hlavě už mám jasně nastaveno, že napřesrok už v šampionátu nebudu. Nechávám si otevřenou možnost, že bych možná odjel nějaké závody, možná jeden, možná pár. Rozhodně ale ne víc než to," říká rodák z Gapu a pokračuje úvahami o své budoucnosti, které podobně jako u Loeba směřují k okruhům, "Kontrakt na rok 2022 je pořád v jednání. Není žádným tajemstvím, že mám snem je startovat v Le Mans a na okruzích. Takže v jednání o kontraktu jsou nějaké věci, které se v tomhle ohledu musí vyjasnit. To také ovlivní, jestli pojedu nějaké rally nebo ne. Jisté je však to, že chci mít rozhodně víc volného času, než dnes," dodává Ogier, který by rád zůstal u značky a získal sedačku v její Toyotě GR010 Hybrid Hypercar.

Jak se již sedminásobný mistr světa nechal slyšet, rád by trávil víc času se svou rodinou a to ostatně zmiňuje ve svých dalších plánech: "Chci trávit víc času s rodinou a vidět vyrůstat svého syna. Vždy jsme měli plán zkusit strávit poslední rok před tím, než půjde do školy, cestováním a užíváním si času společně. To je jistota. Pak můžeme řešit, co dalšího do diáře dostanu. Možná si dám pár soutěží, abych se nenudil. Každý ve svém životě potřebujeme nějaký ten adrenalin a poté, co jsem 15 roků jezdil rally, tak si nemyslím, že bych ze dne na den dokázal rallysport kompletně odstřihnout. Budu se muset příští rok pokusit nalézt balanc mezi vším. Ale život je vždycky o kompromisech," uzavírá Seb Ogier.

Komentářů celkem: 2
7. 7. 2021 23:371
0 0
Ale jo.., chápu jeho rozhodnutí, priority má již jinde, stal se legendou, ale bude velmi, velmi chybět! smajlík Nikde není psáno, že si nedá rok či dva pauzu a třeba se vrátí na celou sezónu..
8. 7. 2021 09:452
0 0
Bude se střídat se Sordem o 3. sedačku u Hyundaie smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!