13. 7. 2021 08:45 − 2182× − 0

Návrat ztraceného mistra

Podobně jako předcházející Rally di Alba skončil i čtvrtý podnik italského mistrovství pro vozy WRC vítězstvím posádky ve voze Rally2.

Minule se podařilo triumfovat Lucovi Rossettimu s Hyundaiem i20 R5, ale ten na start Rally della Marca Trevigiana bohužel nedorazil. V městečku Conegliano bohužel nebyl k vidění ani Citroën DS3 WRC Simone Mieleho, který se po dvojici nezdarů v úvodu sezóny raději přesunul do konkurenčního seriálu IRC. Tam se mu v konkurenci slabších vozů Rally2 daří daleko lépe a v posledních dvou soutěžích si na své konto připsal vítězství. Nově se pak do DS3 WRC posadil jiný pilot, Matteo Daprá. Do jeho první letošní rally odstartoval solidně a zprvu se držel na čtvrtém místě. V další části rally se ale Daprá dostal do potíží a spadnul až na konečné deváté místo. Majitel vozu a zároveň jeden z hlavních favoritů na vítězství v této rally i celkový titul Luca Pedersoli dopadnul ještě hůře. Se svým druhým Citroënem DS3 WRC na večerní páteční zkoušce zajel nejrychlejší čas. V sobotu ráno ale u francouzského vozu došlo k poruše posilovače řízení, což v úzké pasáži vygradovalo v poruchu řízení a Pedersoli musel auto odstavit necelý kilometr před cílem zkoušky. Po dvou vítězstvích teď už podruhé v řadě neviděl cíl.

I tak se ale mistr tohoto šampionátu z roku 2019 udržel na druhém místě průběžného pořadí s odstupem jediného bodu za vedoucím jezdcem. Tím je i nadále pilot Škody Fabia Rally2 evo Andrea Carella, který se Rally della Marca Trevigiana vůbec nezúčastnil. Do vedení soutěže se po RZ 2 dostal Corrado Fontana s Hyundaiem NG i20 WRC. V první sobotní sekci sice vyhrál většinu zkoušek, dvě ze tří, ovšem na té jediné ztratil docela dost času, takže na něj v pořadí druhý Marco Signor pak ztrácel jen 2,5 sekundy. Mistr C.I.WRC z roku 2016 Signor se letos účastní asfaltových soutěží hlavního italského mistrovství, ale teď si v rámci testování svého Volkswagenu Polo GTI R5 na blížící se Rally di Roma Capitale odskočil i do tohoto šampionátu. Na dvou předposledních zkouškách Fontanovi v mnohem silnějším Hyundai nestíhal a jeho odstup už převýšil deset sekund. Síla z vedoucího WRC ale v poslední zkoušce kvůli technickému problému vyprchala a Fontana s ním do cíle dorazil ve výrazně pomalejším tempu. Letos jezdci od jezera Como prostě není přáno. Minule mu vítězství vyfouknul Rossetti a tentokrát o něj kvůli technickým potížím přišel znovu. Signor si tak ve čtvrté letošní rally šampionátu připsal vítězství o pouhých 1,3 sekundy. V závěrečném testu se měnilo i obsazení poslední pódiové příčky. Giuseppe Testa doplatil na vyvalený anticut, o který poškodil kolo své Fabie Rally2 evo a bronzový stupínek odevzdal Rudymu Andriolovi v obdobném voze.

Stav šampionátu: 1. Carella 46, 2. Pedersoli 45, 3. Rossetti 33,75, 4. Fontana 27, 5. Testa 25,5

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!