TZ
15. 7. 2021 15:44 − 14903× − 5

Petr Semerád nedokončil Rally Bohemia 2021

Nyní se soustředí na přípravy dalších startů.

• Petr Semerád má za sebou závodní premiéru s novým spolujezdcem Danny Perseinem. Nová mladá posádka nezačala dobře – kvůli jezdecké chybě a poškození kol nedokončila Rally Bohemia 2021
• Společně s VENUS INVESTMENT GROUP a dalšími partnery probíhají jednání o budoucím dlouhodobém závodním programu Petra a Dannyho. Ve hře jsou i zahraniční starty.
• Petr Semerád zve veřejnost k novému unikátnímu projektu „Rockstart rally talk“ – reality-roadshow zaměřenou na osobní setkávání se s fanoušky i kritiky, kteří mají možnost mluvit s Petrem o všem co je napadne.

Petr Semerád s Danny Perseinem se na Rally Bohemia 2021 nezařadili mezi ty účastníky oslavy úctyhodných 120 let motoristického sportu značky ŠKODA, kteří na této benzínové party vydrželi až do úplného konce. Z povedené akce nedobrovolně odešli v její polovině, když po 11 RZ museli po výletu mimo trať odstoupit kvůli poškození obou levých kol jejich speciálu ŠKODA FABIA Rally2 evo z dílen maďarského týmu TOPP-CARS. Cíl skončit v top 5 tak nebyl splněn, ale nyní již celý tým pracuje na šanci pokusit se o reparát na některé z dalších soutěží.

Praha, 15. 7. 2021 – Tak zase… Všichni to říkali… Mě to bylo jasné hned od začátku… Semiš to jako obvykle zahodil… V tomto duchu se nesly hlasy éterem české rally scény, když v neděli dopoledne, během 11 RZ Rally Bohemia 2021, Petr Semerád s Danny Perseinem kvůli výletu mimo trať a následnému poškození obou kol odstoupili z průběžně pátého místa ostře sledované české soutěže. „Ta rychlostka se jmenuje Krásná, ale pro mě taková rozhodně nebyla. Na trati už nebylo s kým bojovat, tak jsem zvolnil tempo. V jedné ze zatáček jsem špatně odhadnul brzdný bod a po výletu mimo trať jsem poškodil obě kola na levé straně vozu. Tento výlet nám vystavil stopku, protože jsme vezli pouze jedno rezervní kolo. Omlouvám se Dannymu i celému týmu za tuto hloupou chybu,“ komentuje své vystoupení Petr Semerád. „V autě jsem se cítil dobře a s Dannym jsme se rychle sladili. Danny fungoval perfektně, je velmi odhodlaný a pilný. Proto už se těším na naše další starty, na kterých nyní společně s našimi partnery pracujeme,“ doplňuje Petr Semerád.

“Petr Semerád nás potěšil svým zapáleným přístupem a atraktivní jízdou, kterou předváděl fanouškům podél trati celé Bohemky. Kvůli své jezdecké chybě to bohužel nedotáhnul až do cíle, přesto zanechal dobrý dojem. Naše společnost jej nadále vnímá jako mladého perspektivního sportovce, na jehož dalším rozvoji se budeme rádi podílet. To samé platí i o Danny Perseinovi, který se vedle Petra rychle adaptoval a soudě dle některých onboardů u nich v autě panuje dobrá nálada a pohodová atmosféra. Nyní si společně s ostatními členy týmu pohráváme s myšlenkou poslat kluky sbírat závodnické ostruhy i mimo český rybníček. Zkrátka, aby na startu některé ze zahraničních evropských soutěží okusili čerstvější, resp. jiný vzduch a atmosféru. K tomu bychom jim díky našemu silnému zázemí rádi pomohli,“ vysvětluje Lukáš Randa z pražské společnosti VENUS INVESTMENT GROUP, která se specializuje především na developerské projekty.

Nečekaný příval volného času po nedobrovolném odstoupení z Bohemia Rally 2021 v kombinaci s rychlým datovým připojením podél nádherných rychlostních zkoušek Bohemky dovolil Petru Semerádovi se ještě více ponořit do online světa české rally komunity a dozvědět se něco o sobě i svému přístupu k závodění. „Na webu to po mém odstoupení směrem k mé osobě celkem žije. Včera bylo smutné výročí devíti let od toho, co nás opustil člen rodiny, Bohouš Ceplecha. Já mu i tímto posílám pozdrav do nebe a děkuji mu, že na nás všechny, co do závodních aut sedáme, dává pozor. Díky Bobeš! To, že někteří měli tu drzost a odvahu pod videi na uctění památky Bohouše psát svoje názory o tom, že jednou dopadnu stejně, jako můj brácha Martin, a že jinak to dopadnout ani nemůže, mi udělalo opravdu špatně od žaludku a sám sebe jsem se ptal, jak někdo něco takového dokáže veřejně vypustit do světa. Nejen kvůli tomu, že to čtu já, ale může to číst Bohoušova rodina nebo Martin. Je mi z toho zle. Chtěl bych apelovat na širokou veřejnost, že i slova můžou ranit, a že na internetu čteme všichni všechno,“ komentuje včerejší dění na internetu Petr Semerád.

„Přesto si říkám, že s ustupujícími pandemickými opatření je vlastně škoda sedět doma u počítače. Chtěl bych proto tímto všechny fandy rally, motorsportu a motorizmu vůbec pozvat ven ke svému novému projektu Rockstar rally talk,“ naznačuje další nové plány Petr Semerád. O co tedy jde? „Na mém instagramu jednou za měsíc zveřejním místo, kde bych se rád osobně setkal s fanoušky rally a mými kritiky. Bude to benzínka, parkovitě u marketu atd. Jde o to vyrazit ven od počítače a osobně si pokecat o rally a o životě vůbec. Jsem připraven si klidně z očí do očí vyslechnout konstruktivní kritiku, na které se mi se na internetu jinak těžko reaguje a argumentuje,“ doplňuje Petr Semerád. Jak už název projektu napovídá, tak každý z příchozích, který Petrovi do očí řekne svůj názor, dostane plechovku dobře vychlazeného nápoje Rockstar. Více informací sledujete na oficiálním instagramovém účtu petr_semerad_rally

Komentářů celkem: 5
15. 7. 2021 16:46
4 0
Zavodili jsme v dobe Petrova otce a Martin i Petr byli jeste klucici. Zavodilo se srdcem a rally nebyla tak nakazena socialnimi sitemi kde se to hemzi anonymnimi odborniky. Martinuv progres jsem sledoval jeste zblizka, oba s Bohousem se mi velmi libili a bylo mi smutno z toho co se nikdy nemelo stat. Bohuzel i rally umi byti nekdy kruta ,ale s tim jsme do tech aut usedali. U Petra vidim obrovsky cit a talent a byla by strasna skoda kdyby par neprejicich chytrolinu melo tu silu zastavit rust takoveho talentu, ktere nas sport tolik potrebuje. Bylo by skvele , kdyby se jim dostalo hodne silne podpory z rallyfans aby kluci nasavali pozitivni a energii ,delali nam u trati velkou radost , . nez zacnou v rally jezdit trolejbusy Petre a Dany preji jen krasne chvile na trati i mimo nej.smajlíksmajlíksmajlík
15. 7. 2021 16:59
1 0
hezky napsaná tiskovka a hodně oceňuji to, že se Petr postavil k vlně kritiky chlapsky a čelem a má zájem s fanoušky mluvit, i když ho teď lidé po ramenech zrovna neplácají. To se nevidí, všchna čest!
15. 7. 2021 18:13
1 0
Petrovi fandím a všem mladým klukům kteří něco umí. Moc se mi líbí jak na sobě makají, jejich nasazení, čistá stopa a odhodlání dokázat že to nemají zadarmo.
Petře nic si nedělej ze slov těchto závistivců a rádoby odborníků kteří sami nic nedokázali a jen kritizují a snaží se někoho urazit a pošpinit.
Tak už to tady chodí, úspěch se u nás neodpouští.
Držím palce do dalších závodů.smajlík
15. 7. 2021 18:24
1 0
Fajn kluk a k tomu něco umí....jeho čas přijde !
16. 7. 2021 13:04
0 0
Tak snad se podari dlouhodobejsi zazemi a vetsi plan soutezi, hlavne viceetapove souteze, jednodenni ovlasa na jednicku. Doufam, ze vyjde Barumka, dlouha soutez a velka konkurence. Zahranici je pro vyvoj fajn, trate napr Rakousko, Slovinsko tezke, ale chybi nyni konkurence, proto bych tak nezatracoval cesky rybnicek, ano trate pomerne stejne, ale kvalita startovniho pole siroko-daleko nejlepsi.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!