TZ
30. 7. 2021 14:12 − 3365× − 4

Virtuální RBR-CUP se představuje…..

Nejstarší český pohár ve hře Richard Burns Rally startuje do své další sezony!

První ročník série RBR-CUP se odjel již v roce 2005 hned v prvních letech vydání hry a fungování české verze online pluginu pro závody v eSportu. Každým rokem se odjelo zhruba 10 závodů a v letošní sezoně se pojede již 200. závod v rámci série RBR-CUP. Pořadatelský tým kolem Martina Bujáčka tvoří RBR-CUP od začátku a dnes patří mezi tři hlavní české šampionáty spolu s NRC a MČR v Online Rally.

Nový ročník pod názvem Palmira RBR-CUP 21/22 startuje koncem září 2021 a na jezdce čeká 10 závodů od Monte Carla, přes Bohemku, Valašku, Azory nebo finále na Barumce. Závody se tvoří dle reálné předlohy a každý rok se lehce mění rychlostní zkoušky. Nejvíce možností závodění na reálných rz je právě u Barumky kdy je většina zkoušek převedena do virtuální podoby a tak se jezdci můžou projet na RZ Semetín, Zádveřice, Komárov nebo nově na Biskupicích, které vytvořil tým kolem Jana Kadeřábka a projekt zastřešil Martin Bujáček spolu s RBR-CUPem.

Letos se pojedou i 4 volné závody dle kopie z reálné rally a ten první AUTO UH Slovácká Rally se pojede koncem srpna jako takový menší test před startem ostré sezony Palmira RBR-CUPU 21/22. Šampionátu se může zúčastnit každý jezdec, není žádný věkový limit. Jediné omezení je to, že jezdec musí být občanem ČR nebo Slovenska. Startovné je klasicky ZDARMA pro všechny jezdce.

Více informací online plugin: http://rbr.onlineracing.cz/

Více informací k RBR-CUPu: http://www.rbrcup.cz/

Aktuálně je více jak měsíc před startem rozdáno bezmála 250 licencí pro jezdce. Na startu se sejde většina české i slovenské RBR špičky a mnoho reálných jezdců a spolujezdců. V historii se celkem 4x radoval z titulu domácí Martin Bujáček, ale loni získal třetí absolutní výhru slovenský multišampion Dennis Zeťák, který bude chtít v letošní sezoně počet titulů vyrovnat.

„Chtěl bych pozvat na start další sezony RBR-CUPU všechny stálé jezdce, ale i nové z řad fanoušků rally nebo úplné nováčky v tomto sportu. Virtuální závodění i díky Covidu je dnes na svém vrcholu a je fajn, že je tolik aktivních jezdců. Tento šampionát dělám od svých 15 let a stále mě to baví jak organizace tak samotné virtuální závodění. Poslední roky nebyla možnost závodit reálně, takže je to fajn náhrada. Speciální dík patří jedné osobě a to je Václav Korál, který nám vede český plugin kde se virtuální závody jezdí. Děkuji taky všem partnerům letošní sezony “ řekl Martin Bujáček, jezdec AUTO UH Rally Teamu a pořadatel série RBR-CUP.

Letošní sezona startuje za podpory Areálu Palmira v Uherském Brodě, společnosti AUTO UH, která je dnes jedním z největších českých dealerství nových vozidel až 12 značek. Mediální podporu zajistí Rallyservice a nově server eWRC.cz. Všem partnerům děkujeme a těšíme se na start nové sezony.

Komentářů celkem: 4
30. 7. 2021 18:081
0 0
Speciální dík by patřil Václavovi, kdyby konečně vypnul 3D značky na pluginu . Bohužel to celej cz plugin jen kazí....
30. 7. 2021 18:522
0 0
MartinB: sorry za OT, ale jak to vlastně dopadlo/vypadá s Tvými starty s R5? Plány byli, ale od té doby ticho po pěšině... dík
30. 7. 2021 21:063
0 0
Ohledne 3D znacek jde to resit jako u madaru na pluginu, ale osobne neznam podminky a ci je to na ceskem pluginu realne, mozna to ani nejde. Jinak ohledne mych startu v planu byly vybranne sprinty a volne, letos odjedu urcite prahu a mikulas, starty ve sprintech bych rad, ale uvidime kolik bude volnych vozidel (hyundai) ted je bohuzel celkem nedostatek. Verim v dalsi sezone ve vice startu, neni to ted pocovidu nejlepsi doba na comeback popravde, mohl sem vybrat i lepsi nacasovani smajlík
31. 7. 2021 15:394
1 0
Se musím smát smajlík , že chce někdo rušit 3D značky. To by mě nenapadlo, taková prkotina. Že by to byl nějaký obr problém, bych neřekl. Kdo je nechce, tak ať si je vypne. smajlík Nezapomínejte, že stále je to jen hra, a pro pobavení, není třeba si hrát na tvrdé profíky. smajlík Stejně, když má někdo času dost, najede si tratě do zblbnutí, tak je jedno jestli značky jsou nebo ne, zrušíme i čtení rozpisu. smajlík V RBR jsou jinčí věci, jak třeba poškození. S vrtochy tohoto se určitě setkal každý. Zastavíte se ve 20km/h o stromeček a je zrušený celý motor, někdy i celé auto. smajlík A mohl bych pokračovat dál, ale to už je na každém aby poznal, okusil nástrahy. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!