Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
5. 8. 2021 09:09 − 6464× − 3

Nasadí M-Sport i třetí auto?

U M-Sportu pořád není jasno, kdo bude tvořit jezdeckou sestavu a i z toho důvodu zvažuje britský tým nasazení dalšího auta, aby vyzkoušel potenciální jezce.

Jedním z těch, kteří jsou s týmem z Cumbrie spojováni je Andreas Mikkelsen, pro nějž je letošek rokem přípravy k tomu, aby se v sezóně 2022 vrátil zase zpět do nejvyšší ligy, kde po konci u Hyundai v roce 2019 absentuje. Avšak v porovnání s loňským rokem doma nesedí, má program startů ve WRC2 a ERC s Toksportem a byť už nesplní smělé cíle, které si dal v podobě snahy vítězit ve třídě na každém podniku, kde s Fabií Rally2 odstartuje, možná ho to nebude muset tolik mrzet, protože právě díky myšlenkám M-Sportu na nasazení třetího auta by se norský jezdec mohl ukázat ve voze nejvyšší specifikace. Vzhledem k pravidlům bodování ve WRC2, kdy musí Mikkelsen odjet Japonskou rally, aby po absenci v Keni splnil zámořský start a vysoké pravděpodobnosti přejetí startovní rampy v Řecku se rýsuje, že by Nor mohl s Fiestou odjet Finskou rally, kde se mu v minulých letech příliš nedařilo.

To jistě vyvolává otázku, proč tedy Finsko, když zde Andreas Mikkelsen dojel nejlépe na čtvrté příčce? Odpověď je prostá, kdo platí, ten rozhoduje a v případě Malcolma Wilsona platí, že grand prix v severských lesích bere jako ultimativní test schopností jezdce a toho, jak je na tom kdo s tempem. "Třetí auto máme k dispozici. Nasadit ho do závodu by sice stálo hromadu peněz, ale pokud je chce Malcolm za tímto účelem utratit, tak by to mohla být skvělá cesta, jak vybrat jezdce napřesrok. Ještě se na toto téma musíme zaměřit, uvidíme podle dalšího průběhu sezóny a podle toho až si ujasníme ideu, jaké jezdce do sestavy na další rok hledáme," říká k možnosti třetího Rich Millener, šéf M-Sport WRT.

No a Mikkelsen sice může dostat start s Fiestou, ale nemusí být v hledáčku jediný, protože například německý Rallye Magazin spekuluje o přestupu Craiga Breena, jenž u Hyundai nedostává tolik prostoru a s růstem Olivera Solberga se může o místo bát ještě víc. Zatímco u zbývajících týmů je poměrně jasno, u M-Sportu si na definitivní sestavu ještě počkáme, jediným, kdo má své jisté je Gus Greensmith, který dokud nevyschne rodinný budget o sedačku obavy mít nemusí.

Komentářů celkem: 3
5. 8. 2021 19:17
0 0
Mikešovi přeji návrat do nejvyšší kategorie, jen "potřebuje proplesknout", aby neboural a patřil mezi top.. smajlík On a Adrien Fourmaux by se mi příští rok zamlouvalo ve Fordu nejvíce..
5. 8. 2021 20:55
0 0
No tak se mu splnilo co si přál, návrat do WRC,tedy hybridů.Uvidime,letos zatím pro mě zklamání.Co proklamoval před Monte Carlem tak neplní ani omylem.Uvidime na Barumce.
6. 8. 2021 08:43 Upraveno 08:44
0 0
Jsem zvědavý, kdo nakonec za Ford pojede.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!