9. 8. 2021 18:20 − 2051× − 0

Bronzem ve Fulneku k vrcholu Poháru 2+

O víkendu usedli Vojtěch Štajf s Františkem Rajnohou do soutěžního vozu ŠKODA Fabia R5, aby zabojovali o mistrovské body v Rally Fulnek – Odry.

Dosažené třetí místo v absolutním pořadí tento hlavní cíl naplnilo a posunulo posádku na dělené první místo průběžného pořadí Poháru 2+ při Autoklub Rallysprint sérii.

Rally Fulnek – Odry byla původně naplánována již v kalendáři loňských rallysprintů. Nakonec se však v roce 2020 uskutečnila společně v jednom termínu s Valašskou rally a tak se její vlastní premiéra přesunula do roku 2021. V letošním programu bylo připraveno šest rychlostních zkoušek o celkové délce 70 km. Vlivem havárie jedné z posádek však byla poslední rychlostní zkouška zrušena. Úvodnímu ročníku této soutěže nechyběly ani známé a divácky atraktivní tratě zmíněné Valašské rally. Přihlášeno bylo více než šedesát soutěžních posádek.

Po nedávném úspěšném startu s historickým vozem v Maďarsku se Vojtěch Štajf vrátil k soutěžnímu speciálu Fabia R5 týmu Duck Racing, a to společně s navigátorem Františkem Rajnohou. Jejich hlavním cílem na této soutěží byla snaha navýšit své bodové konto v celkové klasifikaci Poháru 2+ Autoklub Rallysprint série. Na poměrně rychlých a náročných rychlostních zkouškách v okolí Fulneku se Vojtěch Štajf držel konzistentně na čtvrté příčce průběžného pořadí. V závěru se snažil zvýšit tlak na soupeře s cílem dosáhnout pódiového umístění.

Na bronzovou příčku ztrácel pouhých 4,5 sekundy před poslední rychlostní zkouškou. Ta však byla zrušena z důvodu havárie posádky z trojice nejrychlejších. Cílovou rampou tedy projeli Štajf s Rajnohou na třetím místě v absolutním pořadí. Tento kvalitní výsledek je katapultoval na dělenou první příčku průběžné klasifikace Poháru 2+ Autoklub Rallysprint série.

„Kdo zná Valašskou rally, ví moc dobře, jak náročné tratě nabízí okolí Fulneku. Jsem moc rád, že se v této, z pohledu organizace, nejisté době podařilo Jaromíru Tomaštíkovi a jeho pořadatelskému týmu premiéru této jednodenní soutěže uskutečnit. Pokud jde o mě, zdejší rychlé erzety nepatří mezi mé nejoblíbenější, ale snažil jsem se držet co nejblíže pódiovému umístění. I přes nějaké ty drobné chyby, které jsem udělal v první polovině závodu, se nakonec třetí místo povedlo a za to jsme s Frantou rádi. Tím jsme se vyhoupli do čela průběžné klasifikace Poháru 2+ společně se zde vítězným Romanem Odložilíkem, ve Fulneku stříbrný Adam Březík pak ztrácí pouhé tři body. Souboj o titul tak bude v druhé polovině sezóny ještě hodně napínavý,“ řekl v cíli soutěže Vojtěch Štajf.

Dalším startem posádky Štajf – Rajnoha bude Rally Vyškov, která se koná ve dnech 10.- 11. září 2021.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!