12. 8. 2021 12:06 − 2904× − 2

Caisova podařená oslava narozenin

Posádka Yacco ACCR týmu Erik Cais – Jindřiška Žáková vyhrála uplynulý víkend s vozem Ford Fiesta Rally2 týmu Orsák Rallysport svoji první významnou mezinárodní dvoudenní soutěž.

Úspěch na Rajdu Rzeszowském, který byl započítáván do seriálu Central Rally Trophy, byl pro Erika Caise skvělým dárkem k 22. narozeninám. Start na polských tratích byl rovněž součástí jeho přípravy na nadcházející vrchol sezony, domácí Barum Czech Rally Zlín.

Pro Erika Caise je letos jasnou prioritou prestižní mistrovství Evropy ERC, ale v rámci reprezentace Autoklubu ČR zároveň startuje na vybraných soutěžích evropského „druholigového“ seriálu ERT. Do finálové šotolinové Lausitz Rallye v listopadu se kvalifikují nejrychlejší jezdci z jednotlivých regionálních zón. Fryštácký jezdec letos úspěšně absolvoval už tři soutěže Central Rally Trophy. Na Valašské rally obsadil třetí příčku, při rakouské Rallye Weiz dojel druhý a v polském Řešově zvítězil. Díky těmto úspěchům v seriálu dominuje.

Rajd Rzeszowski je druhou nejvýznamnější soutěží našeho severního souseda a v minulosti byl součástí seriálu ERC. Posádka Erik Cais – Jindřiška Žáková tady už jednou startovala v roce 2019 s „dvoukolkou“ Ford Fiesta R2T19. Letos náročnost trati během první etapy znásobil déšť a vytahané bláto. Erik je na podobné podmínky zvyklý ze své závodní kariéry v Down hillu a brzy své zkušenosti zúročil. Během páteční etapy byl nejrychlejší na polovině měřených úseků a polskou špičku překvapil zejména na šesté vložce, kde svému nejbližšímu pronásledovateli a soupeři v ERC – MICHELIN Talent Factory Marczykovi ujel o 18,4 vteřin. Oba přitom startovali na stejných mokrých pneumatikách.

Do druhého dne nastupovala česká posádka s 24sekundovým náskokem, který si bez problémů kontrolovala. Jen na předposlední vložce situaci zkomplikoval defekt pneumatiky, při kterém ztratili 9 sekund. Erik Cais vyhrál i finálovou Power stage, kde se udělují bonusové body, a potvrdil své prvenství. Celý víkend mu vyšel na jedničku a v cíli zářil spokojeností. Ke svým 22. narozeninám si nadělil ten nejlepší dárek. Prvním gratulantem byl jeho kamarád a soupeř ze seriálu ERC Miko Marczyk, který Erika překvapil už na tiskové konferenci před startem, když pro něj zorganizoval malou narozeninovou oslavu.

Erika Caise teď čeká především intenzivní příprava na čtvrtou soutěž seriálu ERC Barum Czech Rally Zlín (27. – 29. srpna). Její součástí je test a tréninkový program. Ambasador Barumky bude ve Zlíně poprvé startovat se čtyřkolkou kategorie Rally2.

Komentářů celkem: 2
12. 8. 2021 20:301
0 0
Klobouk dolů, za to, co přededl místním matadorům. Bylo mi potěšením sledovat jeho výkon z chvostu startovního pole. Zvlášť pátek byl výživný.
14. 8. 2021 07:352
0 0
Bomba, krásný progres, zázemí perfektní. Cesta Erika funguje a to je pecka smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!