Výborná Bohemka pro KONTAKT a Cvrčka s Prokorátem

Po slušném rozjezdu na Valašce a velmi dobré Šumavě jsme vyrazili na Rally Hustopeče.

Na tamních specifických tratích nám chyběly zkušenosti a i přes slušné tempo nepřišel výsledek, jaký jsme si přáli. Důležité ale bylo, že jsme dokončili soutěž bez komplikací a mohli jsme se v klidu soustředit na nadcházející Rally Bohemia. Ta pro mě a náš tým byla vždy zásadní soutěží, bydlíme blízko rychlostních zkoušek na Železnobrodsku. Letos to vše bylo umocněno spoluprací s dealerem automobilů ŠKODA KONTAKT, který dokonce sídlí přímo na přejezdu k RZ Kvítkovice. Před Bohemkou jsem si mohl vyzkoušet Fabii R5 na dvou testech, kde jsem chtěl vylepšit styl jízdy. Na jednom mi dost poradil Filip Mareš, za což mu děkuji.

Samotný závod Rally Bohemia pro nás začal v sobotu, k pátečnímu programu bych se raději nevyjadřoval. Povedlo se nám nasadit ideální tempo, jízda mi přišla akorát agresivní a plynulá, v autě jsme si to moc užívali a časy na RZ byly na úrovni našich nejodvážnějších očekávání. Dopředu nás hnala spousta fanoušků, kteří intenzivně fandili na tratích a přišli nás podpořit i do servisu.

Trochu mě mrzí větší ztráta na RZ Chloudov, kterou jsem jel již několikrát oproti RZ Bzí, kterou jsem v tomto směru jel poprvé a vyšla nám pokaždé skvěle. Sobotní etapu jsme dokončili na 6. místě, což bylo opravdu skvělé. Byla to ale jen polovina závodu a rozhodně ta hezčí. Sobotní rychlostní zkoušky byly naprosto nádherné, technické a úzké v krásném prostředí.

Z nedělních tratí na Mladoboleslavsku jsem po tréninku nadšený nebyl. Ale museli jsme jet svižně, asi 20s za námi byl Roman Odložilík. První sekci jsme jeli dost opatrně, ale ztráta na vítěze RZ byla kolem 1s/km. Na začátku druhé sekce jsme zvolnili až hodně, takže jsme na poslední RZ trochu přitlačili, aby nás Roman nepřeskočil. Skončili jsme tedy na 6. místě absolutně a 5. v Mistrovství ČR.

Jsem rád, že se podařilo zajet pěkný výsledek v lokalitě firmy KONTAKT, která do nás pro tuto sezonu spolu s ŠKODA ČR vložila důvěru a hlavně díky jejich podpoře můžeme jet kompletní MČR, testovat a mít skvělé podmínky pro postupné zrychlování. Stejně velkou zásluhu mají všichni v Rexteamu, kteří opět připravili Fabii R5 na nejvyšší úrovni. Na tento závod budu vždy vzpomínat na jako jeden z mých nejlepších. Samozřejmě naše jízda má stále nějaké nedostatky, které se budeme snažit odstranit. Tento výsledek a celkové zlepšení během této sezony nám dává smysl a obrovskou chuť v tom pokračovat.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!