Samohýl ŠKODA Team zve na autogramiádu

Blížící se 50. Barum rally doplní celá řada doprovodných akcí a s jednou takovou přichází i domácí Samohýl ŠKODA Team.

Na úterý 24. srpna v 17.00 chystá ve svém sídle na třídě Tomáše Bati ve Zlíně setkání a autogramiádu svých posádek s motoristickými fanoušky a nadšenci rally.

Již za necelý týden se ve Zlíně a jeho okolí rozezvučí závodní stroje při jubilejní ročníku Barum rally. Společnost SAMOHÝL MOTOR a.s. dlouhodobě podporuje motoristický sport a nejinak je tomu i v případě domácí soutěže. „Barum rally je již dlouhou dobu jednou z našich vůbec největší motoristických akcí, o čemž ostatně svědčí desetitisíce nadšených fanoušků z celé České republiky i ze zahraničí kolem tratí barumky. Naše společnost je při této příležitosti angažována při organizaci GP Bugatti Zlín, která je součástí Grand Prix historických automobilů pod patronací Autoklubu České republiky. Pořadatelský tým GP Bugatti Zlín pod vedením pana Ladislava Samohýla připravuje na pátek 27. srpna další ročník této unikátní akce, kde mohou diváci spatřit celou řadu historických skvostů nejen od značky Bugatti. V pátek také startuje hlavní soutěž, to už ale budou závodní posádky plně koncentrovány na své výkony. Proto již na úterý 24. srpna v 17 hodin připravujeme autogramiádu a besedu s posádkami Samohýl ŠKODA Teamu, na kterou zveme všechny fanoušky rally do sídla naši firmy ve Zlíně,“ říká Lenka Bořutová, marketingová managerka SAMOHÝL MOTOR a.s.

Příznivci rallysportu budou mít možnost si ještě před začátkem seznamovacích jízd v klidu popovídat jak s oběma posádkami Samohýl ŠKODA Teamu, Mirkem Jakešem s Petrem Machů a Adamem Březíkem s Ondrou Krajčou, tak i s dvojicí Jan Talaš – Tomáš Šmíd, která taktéž startuje na Barum rally s podporou společnosti SAMOHÝL MOTOR a.s. K dispozici budou podpisové karty a zblízka si bude moct fanoušek rally prohlédnout i závodní vozy.

A jak se připravují obě posádky Samohýl ŠKODA Teamu na svoji domácí soutěž?

„Samozřejmostí je pečlivá příprava našeho vozu ŠKODA Fabia Rally2. Musím opravdu pochválit mechaniky týmu, protože při všech pěti letošních startech fungoval vůz vždy bez nejmenších problémů. Zatím jediný jsme si vyrobili my sami na Bohemii, kde jsem trefil pravým předním kolem kámen v krajnici a museli jsme tak v první etapě odstoupit. Ale i v té druhé jsme znovu ukázali naši rychlost a v samostatném hodnocení druhého dne dojeli pátí absolutně a čtvrtí v rámci hodnocení MČR,“ hodnotí Mirek Jakeš za průběžně šestou posádku domácího mistrovství a doplňuje: „Před soutěží jsme měli test na části kdysi slavné RZ Kateřinice – Pržno. Vyzkoušeli jsme si různá nastavení a ověřili to, které nám nejvíce vyhovuje a s kterým jsme zajížděli nejrychlejší časy. Naše šance na barumce nechci předem moc rozebírat. Byly roky, kde jsme zde s Petrem bojovali o 3. místo s jezdcem mistrovství světa Dani Sordem, ale i ročníky, kdy se příliš nedařilo.“

Druhá posádka ve složení Adam Březík – Ondřej Krajča si mezi Bohemií a Barum rally odzkoušela vůz při jednodenním sprintovém podniku Rally Fulnek-Odry, kde dojela na druhém místě jen o osm desetin sekundy za vítěznou dvojicí. „Původně jsme měli v plánu absolvovat větší dvoudenní soutěž. Buď Rajd Rzeszowski v Polsku, anebo evropskou Rally di Roma Capitale. Po havárii na Bohemii jsme ale měli hodně práce s přípravou vozidla a raději jsme se soustředili na soutěž v domácí podmínkách. Tratě v okolí Fulneku a Oder jsou hodně rychlé a určitě nemají svým charakterem moc společného s tratěmi na barumce. Ale jako taková ´rozehřívačka´ to byl určitě dobrý závod a druhé místo se také počítá. Teď ve středu ještě odzkoušíme náš vůz na oficiálním testu, který organizují pořadatelé Barum rally a jehož trať bude přece jen víc podobná tomu, co nás čeká o víkendu,“ říká Adam Březík a ke svým šancím dodává: „Žádný konkrétní cíl si nedáváme, tedy kromě toho jet rychle a užít si závod až po cílovou rampu. Bude to moje první barumka s vozem kategorie Rally2, a protože její tratě jsou v Česku hodně specifické, tak hlavní cíl bude nasbírat co nejvíce zkušeností.“

Informace o týmu můžete sledovat na:

https://www.facebook.com/samohylskodateam/
https://www.instagram.com/samohylskodateam/
www.samohylskodateam.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!