25. 8. 2021 13:00 − 6452× − 0

Jan Kopecký míří do Zlína

Jan Kopecký s Janem Hlouškem se pokusí v barvách Agrotec Škoda Rally Teamu obhájit vítězství na Barum Czech Rally Zlín.

Janu Kopeckému se ve Zlíně tradičně daří. Je devítinásobným vítězem a v posledních pěti odjetých ročnících nenašel přemožitele. Pokud soutěž dokončil, tak dokonce už od roku 2009 nebyl na náročných tratích v okolí Zlína poražen.

Jenže letos odstartuje do soutěže v trochu jiné roli. „Od roku 2009 jsme sem jezdili v barvách Škody Motorsport s jasným cílem – popasovat se s evropskou špičkou a vyhrát. Tentokrát je priorita našeho dealerského Agrotec Škoda Rally Teamu jiná. Soustředíme se na domácí šampionát a souboje s jezdci Mistrovství Evropy pro nás budou něčím navíc,“ přiznává Jan Kopecký. Znamená to tedy, že nechce zabojovat o jubilejní desáté vítězství? „Uvidíme, jak se bude soutěž vyvíjet. Pokud to půjde, tak se i o vítězství zcela jistě popereme, protože nechceme zklamat fanoušky kolem tratí, kteří zase vytvoří skvělou atmosféru a poženou nás dopředu.“

Pro spolujezdce Honzu Hlouška to bude první start na Barumce s Honzou Kopeckým. „Půjde již o můj šestý start ve Zlíně, takže vím, do čeho jdeme. Čekají nás náročné tratě a podle všeho i hodně proměnlivé počasí. Náš vůz Škoda Fabia Rally2 evo je na to připraven.“

Agrotec Škoda Rally Team do Zlína veze i nové týmové oblečení, které bude k prodeji na stánku v servisu. „Budou připraveny mikiny, trička, čepice a další drobnosti, tak se stavte,“ zve do servisu i ke stánku Honza Kopecký.

Do zázemí v servisní zóně zve i rally jezdec a generální ředitel skupiny AGROTEC Martin Rada. „Přijďte se seznámit s prvky elektromobility, vystavíme ŠKODU ENYAQ a Kiu. Budete mít možnost vyzkoušet si i modely našich strojů, které v AGROTECu nabízíme, tentokrát ale jejich modely na dálkové ovládání,“ uvedl Martin Rada.

Barum Czech Rally Zlín odstartuje v pátek večer tradiční speciálkou v ulicích Zlína, vítěze budeme znát v neděli v odpoledních hodinách.

Poděkování za podporu patří všem partnerům Agrotec Škoda Rally Teamu – EVROmat a.s., AGROTEC a.s., MOL Česká republika, Škoda Auto, Franco Real Estate, Ekorent, Artifex a Uniprint.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!