27. 8. 2021 07:47 − 4276× − 0

Ondřej Bisaha na startu Barum Rally v novém kabátu

Letošní sezóna se nevyvíjí úplně podle představ týmu Hyundai Lenner Sport, který je zaštítěný společností Hyundai Motor Czech.

Po absenci na úvodním Rallysprintu Kopná se Ondřej Bisaha představil na Rally Plzeň, následovala slibně rozjetá Rally Fulnek, kde ale havárie v závěrečné rychlostní zkoušce zhatila šance na dobrý výsledek. Nyní je na řadě vrchol sezóny, který pro Hyundai Lenner Sport představuje jubilejní 50. ročník slavné Barum Czech Rally Zlín, jež je mnohými nazývána jako nejtěžší soutěž v kalendáři FIA mistrovství Evropy. Karambol ve Fulneku však postavil Bisahu před velkou výzvu. Místo testování se tým BSH Racing, který má na starosti servisní podporu a inženýring vozu, musel postarat o opravu týmového speciálu Hyundai i20 R5.

„Ve Fulneku jsme byli rychlí, ale na poslední rychlostní zkoušce jsem udělal chybu. Do rozpisu jsem si nezanesl přesně ono místo, které nás při závodě vyškolilo,“ litoval kroměřížský jezdec. „Náš Hyundai i20 R5 se nám povedlo opravit až ve středu dopoledne před Barumkou, protože Hyundai má problémy s dodáním náhradních dílů. Několik jsme si jich museli provizorně sami vyrobit, než k nám dorazí od Hyundai Motorsport. Na Barum Rally se moc těšíme, ale od výsledku nic neočekávám. Vybíráme si závody podle chuti, do žádného šampionátu průběžně nebodujeme a nakonec se jdeme i sžít s novým spolujezdcem. Proto máme za cíl hlavně absolvovat závody před domácím publikem. Mrzí mě, že první kilometry nás čekají až v pátek na shakedownu. Po něm následuje kvalifikace a pak start na noční rychlostní zkoušce v ulicích Zlína, na které je vždycky parádní atmosféra a je to velká show pro fanoušky,“ dodal.

Ondřej Bisaha se na 50. Barum Czech Rally Zlín představí se startovním číslem 23 na dveřích svého vozu Hyundai i20 R5, který bude mít i nový, slušivý kabátek! Po jeho boku usedne spolujezdec Karel Voltner. Jubilejní „Barumka“ odstartuje v pátek večer již zmíněnou tradiční speciálkou v ulicích Zlína.

Více zajímavostí z dění v týmu se mohou fanoušci dozvědět na sociálních sítích BSH Racing. Informace je možné sledovat také na Facebookové stránce prémiového prodejce vozů značky Hyundai Lenner Motors.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!