Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
30. 8. 2021 21:14 − 9868× − 18

M. Wilson: Teemu stejně nebyl součástí našich plánů

Malcolm Wilson se vyjádřil k odchodu Teemu Suninena, který před několika dny ukončil spolupráci s britským týmem.

Finský jezdec byl součástí M-Sportu od sezóny 2017, kdy se s Fiestou R5 objevoval ve WRC2, kde dokázal obhájit pódium z předchozího roku a mimo to si střihnul dva starty s Fiestou WRC, když bral 6. místo v Polsku a následně 4. ve Finsku, kde byl dokonce v boji o stupně vítězů. O rok později Suninen ve Fiesty nejvyšší specifikace seděl s výjimkou Rallye Monte Carlo pokaždé a v Portugalsku bral první absolutní stupně vítězů. V té době se Finova kariéra zdála na vzestupu, jenže jak ukázaly následující roky, nepodařilo se mu dosáhnout na absolutní vítězství a je pouze věcí spekulací nakolik za to mohl jezdec a nakolik zaostávající technika. Každopádně letošní rok začal Suninen nejrychlejším splitem v Monaku, než na RZ1 Fiestu WRC zahodil a ani dosavadní zbytek sezóny nebyl nejpřesvědčivější, takže po Ypres rally došlo k rozchodu M-Sportu a Teemu Suninena. Zatímco o jezdci kolují spekulace, že za ním stojí silný sponzor, který se postará o start s jiným WRC ve Finsku, M-Sport ústy svého zakladatele Malcolma Wilsona říká, že stejně s finským jezdcem pro příští sezónu nepočítali…

"S dohodou o konci spolupráce jsme spokojení, Teemu stejně nebyl součástí našich plánů pro sezónu 2022, takže nám nevadilo to ukončit rovnou teď. A o tom to je. Jakmile jsme se rozhodli, že příští rok u nás nebude mít sedačku, tak jsme jej nechtěli držet a bránit mu v tom, aby si hledat jiné příležitosti," říká Malcolm Wilson k ukončení spolupráce s Teemu Suninenem a dodává, že podobně jako v případě Otta Tänaka nebudou v budoucnu ani Finovi dveře zavřené k možnému návratu, "je škoda, že to nevyšlo. Je jasné, že nikdo nechtěl víc než já, aby nám spolupráce šlapala. S Teemu nemám žádný problém, je to přátelský rozchod a nevylučoval bych potenciální budoucí spolupráci," dodává šéf M-Sportu.

Ve Fiestě WRC nahradí na všech zbývajících podnicích Adrien Fourmaux, který překvapil svými debutovými výkony v nejsilnějším speciálu, avšak naposled v Belgii dokonal zmar M-Sportu, když poměrně těžce havaroval hned v úvodu soutěže z průběžné 7. příčky. Jak bude vypadat line-up M-Sportu pro zbytek sezóny tedy víme, může konec Suninena naznačovat něco pro příští rok? Poměrně silně jdou spekulace o přestupu jezdce od konkurence, množí se i spekulace o tom, že by si pár závodů střihnul sám Seb I., který byl blízko spolupráce s britským týmem před více jak dekádou a půl. Jak to vše dopadne si však budeme muset ještě nějaký ten týden či spíše měsíc počkat, M-Sport obvykle nepatří mezi nejrychlejší z týmů, které by oznamovaly svou jezdeckou sestavu.

Komentářů celkem: 18
30. 8. 2021 22:551 Upraveno 22:56
1 2
Za mě by bylo perfektní příští rok Fourmaux a hlavně Mikkelsen.. smajlík Jinde než ve Fordu pro Mikeše šance asi není. "Jenom" bude muset sehnat chechtáky..
31. 8. 2021 00:302
0 1
Podle mě mají Suninenovy výkony stagnující a možná i klesající tendenci. Obávám se, že na trvalé místo v nějakém týmu to není. Možná mu sponzor zaplatí občasný start v nějaké soutěži, ale to je tak všechno.
31. 8. 2021 11:003
0 1
Ono je třeba se na to dívat i z druhé strany. Když jedete, respektive musíte jet, se slabším autem na hraně,abyste byl alespoň trochu konkurence schopný,tak to pak může skončit rankou nebo poruchou....
31. 8. 2021 12:254
1 0
Re: Marty66 - Když to vezmu z druhé strany, tak Fourmax má za celou sezónu jednu havárku, Suninen dvě, přitom Suninen už by měl být vyjetý kozák, zatímco Fourmax je vlastně v zácviku.
31. 8. 2021 14:165
1 2
A máme tu opět slohově-novinářskou perlu. smajlík
Bulvární nadpis, nekonečná souvětí a patvary "Suninen ve Fiesty", apod.
Musím ocenit autorovu houževnatost, s jakou vypouští tyto poklady do světa. Bohužel číst se to nedá.
31. 8. 2021 15:336
2 1
Souhlas s předřečníkem. By se na to autor už měl vysrat, Hrabal z něho s dlouhými souvětími nebude, česky to taky není, vlastně netuším, proč se furt ještě o něco snaží. Zbytečně bere místo lepším autorům, kteří by se mohli na webu prezentovat.
31. 8. 2021 15:557
2 1
Rozhodně. Autor ať sbalí ty miliony, které si psaním článků pro eWRC vydělal, a pustí místo sebe někoho z celé řady zájemců o jeho místo smajlík ale číst se to teda podle mě dá. Nebo aspoň já jsem to zvládl a kromě obohacení o zajímavé informace to na mě žádné vážné následky nezanechalo smajlík
31. 8. 2021 17:458
2 1
A je to tu zase, tak se i já budu opakovat. Pořád lepší článek s myšlenkou a sem tam nějakou tou chybkou, než článek, který postrádá obojí. Za mě je ten článek čtivý a není důvod s psaním končit. Pokud ale někdo má výhrady k Tvému slovníku, příště bys měl sepsat článek v ryzí ostravštině. To by teprve bylo brblání. A kdybys to hodil do brněnského hantecu, to bych asi brblal i já, protože je to krásný jazyk, leč bohužel jím příliš nevládnu. Měj se hezky a piš dále.smajlíksmajlík
31. 8. 2021 17:579
1 1
Kdyby tu bylo více dyslektiku tak by ty chyby nikoho netrápily jako měsmajlík
31. 8. 2021 18:1010
5 1
Copak jsme ve škole? Prosím Vás. smajlík Něco se třeba v textu najde, budiž, ale protože mě zajímají informace, a ne jak to je detailně napsané, neřeším to vůbec. smajlík
1. 9. 2021 08:4411
1 0
Do WRC2 chci Erika.
1. 9. 2021 09:2212
2 0
nechte kuře psát! smajlík
1. 9. 2021 11:0113
0 1
Původně napsal lukeska
Za mě by bylo perfektní příští rok Fourmaux a hlavně Mikkelsen.. smajlík Jinde než ve Fordu pro Mikeše šance asi není. "Jenom" bude muset sehnat chechtáky..
Co předvedl Mikkelsen tak výjimečného, že by se podle Tebe měl vrátit do továrního auta?
1. 9. 2021 11:1014
1 2
Původně napsal kuře
Souhlas s předřečníkem. By se na to autor už měl vysrat, Hrabal z něho s dlouhými souvětími nebude, česky to taky není, vlastně netuším, proč se furt ještě o něco snaží. Zbytečně bere místo lepším autorům, kteří by se mohli na webu prezentovat.
Neber to zle, ale několikrát jsem Ti nabízel úpravu článků před vydáním a protože sám píši a plně si uvědomuji, že ne každý je ochotný to dělat, je potřeba podporovat i ty, co jsou na tom hůře po gramatické stránce. Psal jsem Ti i svůj mail, ale nikdy nepřišla žádná odezva, takže tato reakce je zbytečně vztahovačná. Bohužel na příspěvku onoho ,,předřečníka" asi i něco bude. Vím, že kritika je nepříjemná (sám jsem si jí za pár článků slízl dost), ale pokud vystupuješ veřejně, musíš jí umět přijmout, a to nikoliv tím, že budeš bagatelizovat své chyby.
1. 9. 2021 15:1015
0 0
Tom_crm, tu tvou nabídku si pamatuji a vážím si jí, jen jsem si nějak řekl, že si budu věřit a nebudu nikoho chtíti otravovat korekturama, kor s tím, jak články píšu nárazově při chvilkách... Ale asi to nebylo nejrozumnější rozhodnutí.
1. 9. 2021 15:3016
2 0
Za mně vždy kvalitní obsah článku takže nějakých chyb si ani nevšimnu. Nechápu lidi co si přijdou na ewrc číst o rally a řeší tady pravopis. Doufám že takto přísní jsou i na sebe ve svém vlastním životě smajlík
1. 9. 2021 15:3717
3 0
Jestli se mohu vtrousit se svým komentářem - Většině lidí ty Tvoje občasné přežblepty nevadí. Když se ohlédnu do historie novinařiny, absolutní špičku nasadila dvojice Jurinová - Merunka, když začínala jedna nejmenovaná komerční televize. Od té doby novinařina poklesla. A je jedno, jestli je to v novinách, televizi nebo na internetu. Evidentně majitelům médií nevadí, když se novináři vyjadřují jako zákazníci čtvrté cenové skupiny. V porovnání s nimi jsi Kuřátko doslova purista. Na druhé straně by se mohlo stát, že po korektuře by Tvoje články ztratily svoji svěžest, pro kterou je rád čtu. Takže za mě zůstaň takový jaký jsi.
1. 9. 2021 20:2118
1 0
Jurinová a Merunka byli novináři? smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!