TZ
5. 9. 2021 09:39 − 5594× − 1

Petr Semerád zažil na Barum Rally 2021 nejtěžší rally dosavadní kariéry

Nyní se soustředí na přípravy dalších startů.

• Petr Semerád s Danny Perseinem splnili plán a dokončili Barum Czech Rally Zlín 2021 v TOP 15. V cíli náročné soutěže jsou nejmladší posádkou.
• Tým opět těžil z podpory developerské společnosti Venus Investment Group a ze špičkově připraveného speciálu Škoda Fabia Rally2 evo z dílen maďarského týmu Topp-Cars.
• Pokračující rally program zpestří účast Petra Semeráda za volantem okruhového speciálu TCR.

Petr Semerád s Danny Perseinem dokončili Barum Czech Rally Zlín 2021 na jedenáctém místě. Splnili tak oba plány, které si mladá posádka stanovila před tradičním vrcholem české rally sezony – dojet do cíle mezi 15 nejlepšími posádkami. Nyní se Petr s Dannym soustředí na další program za volantem speciálu Škoda Fabia Rally2 evo. Díky spolupráci s developerskou společností Venus Investment Group a technickému zázemí týmu Topp-Cars čeká Petra s Dannym start na soutěži ME v Maďarsku.

Nevyzpytatelné počasí, těžká trať a k tomu všemu velký tlak na psychiku. Tento extrémní mix dokonale prověřil souhru posádky při jejím druhém společném startu, který byl zároveň premiérou na evropském podniku. Vše nakonec dopadlo více než dobře a Petr (20) s Dannym (21) dojeli do cíle jako nejmladší posádka na startu Evropy. Vypadá to, že „semerádovská“ karta se začíná obracet? „Tušil jsem, že Barumka bude těžká, ale skutečnost byla ještě horší. Tohle je extrémně těžká soutěž a pro mě rozhodně ta nejtěžší v mé dosavadní kariéře. Po nedokončené Bohemce jsem byl dost nesvůj a v hlavě měl nevyřčené ultimátum, že tentokrát už se nesmí nic stát, jinak budu za pitomce, což snad nakonec nejsem,“ sděluje své pocity Petr Semerád, který se dle svých slov potřebuje zbavit pověsti pilota, který bourá. Barum Rally absolvoval bez jediné chyby a poznal další možnosti vozu Rally2, na zlínskou soutěž obutého do pneumatik Michelin.

Během víkendu, dokonce i před startem jubilejního 50. ročníku Barumky, došlo k řadě nehod. Všechny se naštěstí obešly bez vážnějších následků na zdraví posádek. „Osobně se mě nejvíce dotkly nehody Vladimíra Bergera a Dominika Stříteského. To mě rozhodilo a hlava mě potom nepustila do vyšší rychlosti. Rozumím tomu, že tohle k rally patří, ale ještě nemám tolik zkušeností a psychickou odolnost, abych to dokázal hodit za hlavu a soustředil se pouze na svou jízdu,“ komentuje Petr Semerád své obezřetné tempo na letošní Barumce. Velké emoce způsobila taká havárie Erika Caise s Jindřiškou Žákovu. „Přijeli jsme k nim jako první a už když jsme se k nim blížili, tak jsme nahlas křičeli přání, aby to hlavně nebyl Erik. Tohle je obrovská sportovní tragédie, na druhou stranu se nikomu nic nestalo, a to je to nejdůležitější. Erik skvěle rozjetou Barunku nedojel, ale pro nás je přesto bombarďák!“ popisuje emočně vypjatou situaci Danny Persein.

V následujících dnech se ladí další sportovní program posádky Semerád – Persein. Mladící by se chtěli objevit na sprintu ve Vyškově, ale na termín soutěže zatím není dostupné žádné vhodné auto. Naopak jistá je již účast na maďarském podniku ME – asfaltové Rally Hungary. Čekání na další evropské zkušenosti si Petr zkrátí za volantem okruhového speciálu TCR. Již tento víkend se v Brně objeví na startu seriálu TCR Eastern Europe. „Start v Brně je díky pozvání pana Josefa Křenka a jeho týmu. Jsem rád a vážím si toho. Pan Křenek je jednou z důležitých postav mé kariéry,“ komentuje návštěvu brněnského okruhu Petr Semerád.

Komentářů celkem: 1
5. 9. 2021 11:241
1 0
Na Barumce jel dobře...hlavou. Pokud bude mít auto...peníze do tří let máme novou hvězdu a možná nejen v ČR.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!