Jiří Hladík - eWRC.cz
15. 9. 2021 11:55 − 2103× − 1

Hattrick pro Atyko Rally Team

Posádka Jiří Hladík – Karel Voltner zvítězila ve třídě 9 na vyškovské soutěži a náš tým si připisuje třetí vítězství v řadě.

Ideální závodní počasí, jízda s novým spolujezdcem, jistota kvalitní a náročné rally včetně nového soupeře. To vše čekalo náš tým v Jihomoravském kraji, kde se nám velmi líbí. Tomáše Klímu, kterému děkuji za dosavadní spolupráci, vystřídal na místě spolujezdce Karel Voltner a na Vyškov jel s námi i náš šéfmechanik od swiftíka Vena Pospíšil.

Obtížnost závodu se projevila už při seznamovacích jízdách, když se nám podařilo prorazit na ostrých kamenech přední pneumatiku, a to při rychlosti zhruba 20 – 30 km/h. Provizorní oprava vyšla bohužel akorát na cestu do servisní zóny a zbytek seznamovaček jsme museli absolvovat se spolujezdcovým vozem VW Tiguan, za což mu pochopitelně patří dík.

Už před začátkem soutěže nám tedy bylo jasné, že vyhrát nebude vůbec jednoduché. Navíc v naší třídě přibyl další soupeř Filip Ocelka s Jardou Blažkem a bylo jasné, že se bude závodit. Na ranní sekci jsme zvolili tvrdé pirelky na celé auto, což sice nebylo ideální na první vložku a na začátek druhé, ale potom už jsme si volbu pneumatik jenom pochvalovali a jeli stejnou kombinaci až do cíle.

Naše vítězství na prvních dvou rychlostních zkouškách nebylo vůbec rozhodující a bylo nutné přidat. Něco podobného si zřejmě řekli i kluci v druhém cliu Rally5, ale bohužel trefili díru a museli měnit kolo. My jsme inkriminované místo měli napsané, ale stejně jsme v něm ohnuli disk a museli ho v servisu měnit – obrovská klika…

Po třetí rz náš náskok na Filipa činil hodně přes tři minuty a nebylo potřeba tolik tlačit na pilu. Ovšem chtěli jsme udržet top ten v Rallysprint sérii, takže jsme slevili tak akorát a v cíli z toho bylo první místo ve třídě a deváté ve dvoukolkách, což je pro nás s frantíkem (cliem) dosavadní nejlepší výsledek.

Závěrem je nutné napsat, že bychom tohoto výsledku nedosáhli bez pomoci Tomáše Hrabce ze Sparrow, Karla Voltnera, našich mechaniků a hlavně všech partnerů, kterým velice děkujeme.

Velké díky si zaslouží Ivo Pačes Studený, který nám na závodech vyšel ve všem vstříc. A jeden speciální dík posíláme pro Patrika Brtníčka, který nás přivezl a hlavně odvezl ze čtvrteční večeře – parádní zážitek.

Prostě a jednoduše, pro Rally Vyškov palec nahoru!

Za Atyko Rally Team

Jiří Hladík

Komentářů celkem: 1
18. 9. 2021 16:51 Upraveno 16:51
0 0
Jirko děkuji za pochvalu. Jedeš tím jako ..... Výborný výsledek.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!