Petr Vejvoda - eWRC.cz
16. 9. 2021 08:45 − 2798× − 3

Barumka s respektem

Ale pěkně od začátku. Letošní sezonu jsme začali na Šumavě, která opět v klasickém jarním termínu hostila i ME historiků.

My jsme tady zajeli vcelku dobrý výsledek a odváželi ze Šumavy poháry za třetí místo v kategorii 2. Po Šumavě jsme měli v plánu Krumlov, ale ten byl přeložen na podzimní termín a po zrušení Příbrami jsme nechtěli čekat až na Barumku a tak jsme zavítali na Radouňskou rally. Závody se nám moc líbily a tak ještě musím zpětně poděkovat všem z Radouň motorsport za perfektní organizaci a hladký průběh celé soutěže.

No a pomalu se blížil termín Barum rally Zlín, na kterou jsme se moc těšili. Letos nám pořadatelé přichystali obě dvě plnohodnotné etapy díky padesátiletému výročí této věhlasné soutěže, samozřejmě s páteční superspeciálkou v ulicích Zlína. Tady jsme zaznamenali sedmý čas a těšili se na sobotní první etapu. Věděli jsme, že letošní (Barumka) Star rally bude hodně obtížná a hlavně dlouhá. Vždyť na nás čekalo necelých 140km. Začali jsme trošku opatrněji a první sekci zakončili na šestém místě. Po zastávce v servisu, který se vrátil do centra města, jsme se vydali na Komárov a obávanou a těžkou Pindulu. Vše probíhalo bez problémů, snažili jsme se neudělat žádnou chybu, což se podařilo a my jsme šli spát na pátém místě a věděli jsme, že nedělní etapa bude ještě větší mazec, než ta sobotní.

Čekalo na nás pět erzet, z toho Biskupice a nejdelší 25km dlouhá Májová se jely dvakrát. Asi jsme se dobře vyspali, protože na Halenkovicích jsme zajeli třetí čas, na Biskupicích šestý a na Májové druhý nejrychlejší čas. Byl to slušnej nářez a toto druhé místo nás strčilo na čtvrté absolutně, jenom deset vteřin od bedny, kde byl na třetím místě Jindra Štolfa se Zdeňkem Hawlem. Po zastávce v servisu jsme si se Standou řekli, že to na třetí místo zkusíme, ale když jsme viděli, že Jindra obouvá svého Rovera na čtyři nové Hankooky, bylo nám jasné, že vybojovat třetí místo nebude tak jednoduché. Na druhých Biskupicích nám kluci dali 11sec a bylo téměř rozhodnuto. Májovou jsme projeli tak, aby jsme se vyvarovali zbytečné chyby, ale dostatečně rychle na to, aby jsme za sebou udrželi Martina Knížka a Martina Klepáče. To se povedlo a my jsme obsadili čtvrté místo absolutně, první v Kategorii 2, a první ve třídě C3. Tímto děkujeme našim klukům v servisu Zdendovi a Honzovi a samozřejmě všem, kteří nám drželi palce.

My Vás všechny tímto zveme na Invelt Rally Pačejov, která se koná 2.-3.10. kde se všichni uvidíme s naším modrobílým bavorákem.

Odkaz na onboardy na závěr.

Komentářů celkem: 3
16. 9. 2021 08:571
0 0
Chlapci ,díky za info, ale ta první ,trochu zmatená věta se týká čeho ??
16. 9. 2021 09:062
0 0
Blbost nahazujícího článku, jenž tam nechal něco z minulé tiskovky. Opraveno.
bdX
16. 9. 2021 11:553
0 0
Bavorák v plném tempu je krása smajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!