Na novou Fabii Rally2 si ještě počkáme

Škoda motorsport zjevně zůstane věrná svým dosavadním tradicím a před nasazení nové zbraně ji podrobí rozsáhlému testování.

Je tomu už nějaký týden, kdy se na světlo světa dostaly první záběry z testů připravované Fabie Rally2 a mladoboleslavský tým pokračuje v přípravě a testování vozu. Za volantem se opět objevil "starý známý" Kris Meeke, jenž se s novinkou proháněl ve Finsku. Patří tak mezi pilné testmany vozu, který dále prohání taková jména jako Andres Mikkelsen nebo Jan Kopecký. Jak se pro server DirtFish navíc nechává slyšet šéf Škody motorsport Michal Hrabánek, spolupráci se severoirským jezdce by rád pro příští rok ještě prohloubil. "Už jsme spolu s Krisem nějakou společnou práci odvedli a nadále odvádíme. Máme obrovskou radost ze vzájemné spolupráce a směru, kterým se věci ubírají. Ohledně nadcházejícího roku jsme se ještě nebavili, ale bylo by zajímavé jej vidět někde v závodě s Fabií Rally2," říká muž, který mladoboleslavský tým dovedl k jeho současným úspěchům.

"Nyní se plně soustředíme na testování a vývoj nového auta, nebavili jsme se o žádném společném startu. Jak všichni víte, Škoda motorsport se jako tovární tým soutěží neúčastní, takže jakákoliv spolupráce v ostrém podniku by musela proběhnout prostřednictvím některého ze zákaznických týmů." Pokud by se nějaká spolupráce povedla ujednat, pro vítěze pěti světových soutěží by šlo o návrat do souboje s chronometrem poprvé od Qatar International Rally, kde se Kris Meeke pohyboval na stupních vítězů před tím, než musel se svou Fabií R5 skončit na začátku druhé etapy.

Jestliže jde o samotný proces přípravy nové Fabie Rally2, tam si ještě mladoboleslavští dávají na čas, jelikož očekávané datum homologace je až v dubnu 2022, což bude hrubým odhadem necelý rok od prvních testů. "Zbrusu nová Škoda Fabia Rally2 je nyní ve fázi testů a vývoje. Naštěstí disponují naši technici znalostmi a zkušenostmi z přípravy současné i předcházející Fabie Rally2 a R5, které navíc stále patří mezi celosvětově velmi úspěšné soutěžní speciály," dodává Michal Hrabánek.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!