Marek Felt - eWRC.cz
30. 9. 2021 18:45 − 2675× − 0

Mirek Číž jede na Pačejov zabojovat o titul vicemistra ve třídě 6

Se startovním číslem 24 odstartuje dvaačtyřicátého ročníku Invelt Rally Pačejov posádka ve složení Miroslav Číž a a Petr Jindra jun.

S vozem Peugeot 208 R2. V letošním roce je to již Mirkův šestý start a v okolí Horažďovic by chtěl navázat na výsledek z domácí Rally Bohemia, kde dokázal vyhrát ve třídě 6. Mladá Boleslav patří mezi rallyová česká města, a tak není divu, že tento region přináší nové tváře rallyového světa. Přestože je to pro Mirka Číže teprve první sezóna v rámci mistrovství ČR, nelze říct, že by se na tratích rychlostních zkoušek pohybovat jen tak krátce. Již v roce 2015 zažil premiéru za volantem Škody Octavia TDI v rámci amatérské soutěže v Milovicích. Od té doby sbíral zkušenosti na podobných soutěžích, aby posléze v roce 2021 přestoupil do vyšší ligy, a to hned do mistrovství České republiky.

Vstup do sezóny vyšel Mirkovi skvěle. Na Šumavě skončil na třetím místě ve třídě 6 a Lak racing Rallye Plzeň dokonce ve své třídě vyhrál. Zklamáním pro jezdce byla hustopečská soutěž, kterou nedokončil. „V Hustopečích se mne nedařilo od samotného začátku. Nemohl jsem najít správný rytmus a byl ze svého výkonu hodně zklamaný. Sice jedeme ve velké mistrovství teprve první sezónu, ale po výsledcích na Šumavě a v Plzni jsem si věřil daleko více,“ vzpomíná jezdec Peugeotu 208 R2.

Dalším závodem byla domácí Rally Bohemia. Již vítězství na Městské RZ ve třídě 6 leccos naznačovalo. Druhá rychlostní zkouška sice nevyšla dle představ, ale v dalším průběhu závodu dokázal několikrát v rámci rychlostních zkoušek zvítězit ve své třídě. K finálnímu útoku se Mirek odhodlal v předposlední RZ, kde porazil, jak švédského soupeře Victora Hansena, tak Dominika Brože (oba Peugeot 208 R2). První místo již nepustil a připsal si tak premiérové vítězství v rámci dvoudenních soutěží. Mezi všemi dvoukolkami pak Mirkovi patřilo výborné čtvrté místo. „Jelikož pocházím z obce Ledce u Mladé Boleslavi, tak úspěch na domácí soutěži je o to cennější. Říká se, že dojet do cíle je to nejsložitější, co může být. Mne a Verče Pečenkové, která na Bohemce usedla na sedadlo spolujezdce, vycházela soutěž od samotného začátku. Drželi jsme to správné tempo a odměnou bylo vítězství ve třídě 6,“ doplnil Mirek.

Vrcholem sezóny bývá Barum Czech Rally Zlín. I zde chtěl šestadvacetiletý jezdec útočit na nejvyšší příčky. Úvodní městská superspeciálka vyšla mladému jezdci dobře. Na dalších RZ sice klesl v průběžném pořadí, i tak si držel šanci na dobré body v rámci šampionátu. Bohužel na Májové RZ při jednom ze skoků poškodil servo čerpadlo a musel tak ze soutěže odstoupit.

Vše je ale zapomenuto, po úterním testu v Bělé pod Bezdězem je jezdec optimistický a odjíždí do okolí Horažďovic s jediným cílem. „Rádi bychom navázali na výkony z úvodu sezóny a zejména na výsledek z Rally Bohemia. Stále máme ještě šanci vybojovat titul vicemistrů ve třídě 6 a uděláme pro to maximum. Pačejovská soutěž patří k nejtěžším v šampionátům, startujeme zde poprvé, i tak chceme bojovat o vítězství ve třídě a zachovat si šanci na konečné druhé místo v mistrovství. Vím, že to nebude jednoduché, ale co dnes je lehké,“ vzhlíží k nadcházejí soutěži Miroslav Číž.

Pačejovská soutěž je rozdělena do dvou etap, které se uskuteční v sobotu 2. října a v neděli 3. října. Na posádky čeká celkem čtrnáct rychlostních zkoušel o celkové délce 141,38 kilometrů. Mirek Číž se svým spolujezdcem Petrem Jindrou jun. odstartují se startovním číslem 24.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!